loading
close
SON DAKİKALAR

AKP'li Bostancı: İnfaz düzenlemesini en hızlı şekilde yapmaya çalışacağız

AKP'li Bostancı: İnfaz düzenlemesini en hızlı şekilde yapmaya çalışacağız
Tarih: 28.09.2019 - 15:13
Kategori: Siyaset

AKP Grup Başkanı Naci Bostancı, infaz düzenlemesi konusunda çalışmaların henüz taslak aşamasında olduğunu belirtti.

AKP Grup Başkanı Naci Bostancı, "İnfaz düzenlemesi siyasi pozisyonlara göre değerlendirilecek bir konu değil. Bu konu ile ilgili bir değerlendirme yapıyoruz. Daha önce MHP'nin bu konuya ilişkin bir teklifi vardı. Geçen yıl verilmişti. Ona da baktık 'neler getiriyor?' diye. O çerçevede bir taslak var elimizde. Bu konuyu en hızlı şekilde yapmaya çalışacağız" dedi.

AKP Grup Başkanı Naci Bostancı, 1 Ekim'de açılacak olan TBMM'nin yeni yasama yılının ilk gündem maddesinin 'Yargı Paketi' olacağını söyledi. Bostancı, "Meclis açılır açılmaz ilk gündem maddemiz 'Yargı Paketi' olacak. O çerçevede çalışmalarımızı sürdürüyoruz. 'Yargı Paketleri' demek daha doğru olur, peş peşe yargı paketleri gelecek. İlk paket 38 maddelik bir paket. Muhalefet partileri ile görüşmelerimiz devam edecek. Olumlu yaklaşımlar var, katkılar var. Bunları kıymetli görüyoruz" diye konuştu.

'İNFAZ DÜZENLEMESİNİ HIZLICA ÇIKARACAĞIZ'

Yargı paketlerinde infaz düzenlemesinin de yer alacağını söyleyen Bostancı, şu şekilde konuştu:

"İnfaz düzenlemesi siyasi pozisyonlara göre değerlendirilecek bir konu değil. Bu konu ile ilgili bir değerlendirme yapıyoruz. Daha önce MHP'nin bu konuya ilişkin bir teklifi vardı. Geçen yıl verilmişti. Ona da baktık 'neler getiriyor?' diye. O çerçevede bir taslak var elimizde. Bunların yasalaşması için çok önemli hakkaniyete, adalete, vicdana, toplumsal teyide ihtiyaç duyan konularda herkesin desteğini aramak önemli. Çalışmalar tekamül ettiğinde, bunu da en hızlı şekilde yapmaya çalışacağız. O gün kamuoyunun önüne çıkarız ne yapacağımıza ilişkin. Bu günden bu konuyu konuşmak doğru değil. 'İnfaz' gibi meseleler beklenti doğuran konular. Konuşmaktan çok yapılması gereken işlerdir."

Kaynak : DHA

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları