loading
close
SON DAKİKALAR

Akşener'den 'Enis Berberoğlu' açıklaması

Akşener'den 'Enis Berberoğlu' açıklaması
Tarih: 05.06.2020 - 09:55
Kategori: Siyaset

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, CHP İstanbul Milletvekili Enis Berberoğlu'nun vekilliğinin düşürülerek hapse gönderilmesine tepki gösterdi.

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, FOX TV'de İsmail Küçükkaya'nın sunduğu Çalar Saat programında açıklamalarda bulundu.

Akşener'in açıklamaları şöyle:
"Enis Berberoğlu'nu uzun zamandır tanırım. Arkadaşım. Eşimle Boğaziçi'nde aynı dönemde okudular. Enis o dönemde CHP gençlik kolları başkanıydı. Sosyal demokrat, oyunu hep CHP'ye vermiş, sonra da vekil olmuş önemli bir gazeteci.  

Enis'in teröristlikle casuslukla suçlanmasını doğru bulmuyorum, inanmıyorum. Enis'e terörist derseniz gerçekten terörist olanların tanımını sulandırırsınız. Enis Berberoğlu'na çalıştığı gazeteler üzerinden bakarsanız hiçbir zaman Türkiye'nin terörle mücadelesini zarara uğratacak toz zerresi bulamazsınız. 

TIR'larla ilgili konu. O dönemde ben MHP mensubuydum. Bir vekil, genel başkan yardımcısı arkadaşımız bu konuda gayet açık kanaat bildirdi. O arkadaşımız AK Parti genel başkan yardımcılığı yaptı. Suç kabul ettiğiniz şey yanınızda durana dokunmayacak ama Enis Berberoğlu'na casus diyeceksiniz. Buna kimse inanmaz.

Devlet ciddiyetinin cıvıdığı bir başka örnek olarak görüyorum. Dün Enis'i aradım. 'Ben yatar, çıkarım demokrasiye katkım olacaksa. Kimse üzülmesin, kimse umutsuzluğa kapılmasın, bu da geçer' dedi. Enis'ten terörist çıkarılamaz.

Aldığımız bilgiler çok olumsuz. Suriye'de James Jeffrey liderliğinde Barzani'nin bir alnında bulunduğu, YPG-PYD'nin devletçiğe gidildiğine yönelikbilgilerimiz var. Bu konuda bir araştırma önergesi verdik, cevap alamadık.

Rusya ile Suriye'ye yönelik ateşkes anlaşması yapılacaktı. Ordan olumsuz haberler geliyor.

Libya petrolü kalitesi yüksek bir petrol. Orada bizim çocuklarımızın görev sahibi olduğuna yönelik duyumlar var. 

Aşağıdan yukarıdan, sağdan soldan hesaplıyorlar Cumhur İttifakı'nın oyları Erdoğan'ı cumhurbaşkanı seçmeye yetmiyor. İki sistem lazım. Biri CHP'yi HDP ile birlikte paketlemek, bizim seçmeni irrite etmek. Diğeri kendi seçmenini konsolide etmek.

İYİ Parti olarak kutuplaştırma siyasetini reddediyoruz. Doğru yapılan işlere aferin, bunun dışında şunu yanlış yaptınız diyen seviyeli bir dili kullanıp makulde buluşmayı hedef seçtik.

Seçim kazanmak için insanları değerler üzerinden çarpıştırdınız, o değerleri aşındırdınız.

Ekonomiye kırılgan yakalandık. Gerçekten normalleşildikten sorna koronanın getirdiği hasarı toparladıktan sonra makul dile ihtiyacımız var.

Eskiden teamül vardı. Seçim öncesi bir vekilin mahkemesi vasa, seçildikten sonra o dönem sonuna brakıldı. Birden bire dün paket halinde sunuldu.

-Erdoğan'a bir çağrı yaptım. Londra'dan bize saldırıyorlar. Bir bütünlük, beraberlik lazımdır. Sadece Erdoğan'a değil herkese çağrı yaptım. Cumhur İttifakı AK Parti, MHP, BBP, Vatan Partisi'nden oluşuyor. Erdoğan'a davet sahibi olarak çağrıda bulunduk.

BBP Lideri Destici hariç çok sinirlendiler. Gördüm ki Türkiye'nin birliğinin Londra'daki durumla alakası yokmuş."

Kaynak : www.istanbulgercegi.com

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları