loading
close
SON DAKİKALAR

Akşener'den Varlık Fonu açıklaması: Mali sistem açısından sakıncalı

Akşener'den Varlık Fonu açıklaması: Mali sistem açısından sakıncalı
Tarih: 03.05.2020 - 09:25
Kategori: Siyaset

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, Varlık Fonu'na ilişkin "İktidar olduğumuzda derhal Hazine'ye bağlanması ve ortadan kaldırılması gerektiğine inanıyoruz" dedi.

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, Varlık Fonu'na ilişkin açıklamalarda bulundu. Akşener, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, "Hükûmetin Varlık Fonu'na devrettiği kamuya ait şirketler Sayıştay'ın ve TBMM'nin denetiminden muaf hâle getirildi. Türkiye Cumhuriyeti Devleti'nin hazinesine paralel bu yeni hazine sistemi son derece tehlikelidir" dedi.

Akşener'in açıklamaları şöyle:

"Varlık Fonu içine hem stratejik hem de zarar eden şirketler kondu. Çaykur'uun Varlık Fonu içindeki pozisyonuna baktığınızda 2 yılda 1,5 milyar zara etmiş. Varlık Fonu'na borçlanma hakkı tanındı. Biz Varlık Fonu kurulması sitemine karşıydık. İktidar olduğumuzda derhal Hazine'ye bağlanması ve ortadan kaldırılması gerektiğine inanıyoruz. Varlık Fonu Norveç'te kurulmuştu, petrol ve gaz bulunması sebebiyle. Oradan gelen gelirlerin çarçur edilmemesi ve gençlere gelecek oluşturmak için kurulmuş bir fon. Bizdeyse varolanları koyup ne olduğu belirsiz bir sistem haline geldi. Rahmetli Özal'ın kurduğu fonları hatırlıyorm. Varlık Fonu'na o şirketlerin konmasının özelliği Sayıştay'dan ve Meclis denetiminden uzak tutulmaları. Hazine'ye paralel bir yeni Hazine gibi. Bu mali sistem açısından sakıncalı. Özal'ın kurduğu fonlar daha sonra Hazine'ye devredildi, denetime  açıldı. Doğrusu bu."

Kaynak : www.istanbulgercegi.com

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları