loading
close
SON DAKİKALAR

Anayasa hukukçusu İbrahim Kaboğlu'ndan 3 ismin vekilliğinin düşürülmesine tepki: Yargı süreci devam ediyor, anayasa ihlal edildi

Anayasa hukukçusu İbrahim Kaboğlu'ndan 3 ismin vekilliğinin düşürülmesine tepki: Yargı süreci devam ediyor, anayasa ihlal edildi
Tarih: 05.06.2020 - 08:55
Kategori: Siyaset

CHP İstanbul Milletvekili, Anayasa hukukçusu Prof. Dr. İbrahim Kaboğlu, dün Meclis Genel Kurulu'nda 3 ismin vekilliğinin düşürülmesinin anayasa ihlali olduğunu kaydetti.

CHP'li Enis Berberoğlu, HDP'li Leyla Güven ve Musa Farisoğulları'nın vekillikleri dün TBMM Genel Kurulu'nda tepkiler arasında düşürüldü.

CHP'li ve HDP'li vekiller karara tepki gösterirken, CHP'nin anayasa hukukçusu vekili İbrahim Kaboğlu, "Dosyaları AYM’de olan üç vekilin yargı süreci devam ettiğinden, Anayasa açıkça ihlal edilmiş, halk iradesi gaspedilmiştir" dedi.

Kaboğlu'nun Twitter hesabından yaptığı açıklamalar şöyle:
"Anayasayla bağlı ve uygulamakla yükümlü TBMM, yasama dokunulmazlığı ve milletvekilliğinin düşmesine ilişkin hükümleri askıya aldı: -TBMM üyesi hakkında, "seçiminden önce veya sonra verilmiş bir ceza hükmünün yerine getirilmesi, üyelik sıfatının sona ermesine bırakılır" (m.83/3) 

"Milletvekilliğinin kesin hüküm giyme veya kısıtlanma halinde düşmesi, bu husustaki kesin mahkeme kararının Genel Kurula bildirilmesiyle olur" (m.84/2). Dosyaları AYM’de olan üç vekilin yargı süreci devam ettiğinden, Anayasa açıkça ihlal edilmiş, halk iradesi gaspedilmiştir."

Kaynak : www.istanbulgercegi.com

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları