loading
close
SON DAKİKALAR

Babacan'dan AKP itirafı: Gezi'den sonra dikiş tutmadı

Babacan'dan AKP itirafı: Gezi'den sonra dikiş tutmadı
Tarih: 19.06.2020 - 15:38
Kategori: Siyaset

DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan, bakanlık görevi yaptığı 13 yıl boyunca yaşadığı en zor günlerin 2013 yılındaki Gezi Parkı eylemleri ile başladığını söyledi.

DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan, Armağan Çağlayan'ın Youtube'da yayınlanan 'Beni Gör' programına konuk oldu.

Babacan, bakanlık yaptığı 13 yıl boyunca en kötü günün hangisi olduğu sorusuna şu yanıtı verdi:
"2013 yılı. Tek bir olay değil belki ama Gezi olayları ile beraber de tetiklenen ve o olaylardan sonra başlayan bir süreç ve Türkiye'nin otoriterleşmesi. Daha otoriter bir yönetim  tarzının, istişarenin bir kenara bırakıldığı, yetkin insanların yavaş yavaş devre dışı kaldığı, yetkinliği olmayan, siyasetten kendisi için bir şey bekleyenlerin insanların sisteme nüfus ettiği dönem. Zaten ondan sonra dikiş tutmadı. 2014, 2015 Türkiye'nin tepetaklak gittiği yıllardır. Türkiye 2013'ten beri kendine gelemedi.

O gün Bakanlar Kurulu üyesiydim. Biz içeride yoğun bir mücadele verdik ama başarılı olamadık. Onun için baktık ki işler kötüye gidiyor önce geri çekildim. 2015'te bakanlıktan ayrıldıktan sonra 4 yıllık hiçbir şey söylemedim. 2019'da istifa edip özgülüğüme kavuşunca görüşlerimi ifade etmeye başladım. Görüşlerim hiç değişmedi. 2002'de neredeysem bugün de ana ilkeler açısından bakınca bugn d eoradayım."

Kaynak : www.istanbulgercegi.com

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları