loading
close
SON DAKİKALAR

Baroları hedef alan AKP'li Cahit Özkan'a avukatlardan yanıt

Baroları hedef alan AKP'li Cahit Özkan'a avukatlardan yanıt
Tarih: 27.05.2020 - 12:35
Kategori: Siyaset

AKP Grup Başkanvekili Cahit Özkan, adaletin simgesi olan Themis Heykeli üzerinden baroları hedef aldı. Özkan, "Bizim kültürümüzle kavgalı bir zihniyetin kavgasını yaşatıyorlar" dedi.

AKP Grup Başkanvekili Cahit Özkan, baroları hedef alan açıklamalar yaptı. CNN Türk canlı yayınında konuşan Özkan, adliye önlerinde bulunan Yunan Adalet Tanrıçası Themis'in heykeli için tuhaf bir açıklamada bulundu. Özkan, adaletin dengeli dağıtılmasını temsil eden terazisi ve tarafsızlığın simgesi olarak gözleri bağlı heykelden de rahatsız olduğunu "Maalesef binlerce yıl geçmişten gelen, Pagan kültürüne ait bu Themis Heykeli dediğimiz, bizim medeniyetimizle kültürümüzle kavgalı bir zihniyetin çatışmasını yaşatıyorlar" sözleriyle ortaya koydu.

AKP'li Özkan baroları da şu sözlerle hedef aldı:
"Avukatlar güçlü hukuk sistemimizin vazgeçilmezidir. Ancak barolar kendilerini dış kapının mandalı olarak görüyorlar. Türkiye hukuk ihraç eden ülke olamıyor. Bunun arkasında baroların siyasi bağnazlığı var.

Barolar, stajını bitirmiş bir genç meslektaşımıza yeminini ettirip cübbesini giydiremiyor. Yemin dahi ettiremeyen barolar, acaba onların staj aşamasında etkin ve yetkin bir avukat olarak hazırlanmalarına gerekli desteği veriyor olabilir mi, elbette hayır. Yapay zakadan bahsediyoruz. Koronavirüs döneminde baroların yeni hayat düzeninde nasıl bir rol alması gerekiyor, buna yönelik çalışma var mı, yok. Onların maalesef binlerce yıl geçmişten gelen Pagan kültürüne ait bu Themis Heykeli dediğimiz, bizim medeniyetimizle kültürümüzle kavgalı bir zihniyetin çatışmasını yaşatıyorlar. 

Avukatlık örgütü olan barolarla ilgili yapısal bir reformu hayata geçireceğiz. Rekabetçi bir anlayışla Türkiye'nin hukuk hizmetini gelişterecek, ülkeye katma değer sağlayacak, güçlü hukuk sistemini inşa edecek, avukatların hukuk üretmelerini sağlayan bir anlayış dizayn edeceğiz."

Özkan'ın açıklamalarına çok sayıda avukat sosyal medyada tepki gösterdi. 

İstanbul Barosu Başkanı Avukat Mehmet Durakoğlu, Özkan'ın açıklamaları sonrası sosyal medyada avukatların yanıtlarını sosyal medya hesabından paylaştı.

Baro Başkanı Durakoğlu'ndan Özkan'a: "Bu adamı birisi tercüme eder mi?"

Cahit Özkan, Başkan Durakoğlu'nu etiketleyerek, "Şimdi, Önce sakin olun, Makam aracınızı çağırın, lüks ve şık kıyafetlerinizi giyin (yandaş raportaj yapabilir) Plaza katınıza çıkın Hangi avukatlar ihraç edilebilir” incelemeden önce etrafınızda “tiyatro” diyen var mı kontrol edin. Ne o! Hepsi mi öyle..." ifadelerini kullandı.şunları kaydetti:

Durakoğlu, Özkan'ın paylaşımını alıntılayarak "Bu adamı birisi tercüme eder mi? Lütfen..." karşılığını verdi.

Aydın Barosu Başkanı Avukat Gökhan Bozkurt, Özkan'ın Balyoz-Ergenekon kumpası sürecinde yaptığı bir açıklamanın videosunu paylaşarak, "Fetö'cü hakimler Türk Ordusunu esir almaya çalışırken,dernek başkanı olarak orduevi önünde "Genelkurmay askerleri Fetö'cü hakimlere teslim et" diye açıklama yapan Cahit Özkan, bugün barolara ayar vermeye çalışıyor.Çünkü o milletvekili yapıldı. Baroları bölmek Fetö projesidir. Nokta" ifadelerini kullandı.

Özkan'ın açıklamalarına tepkiler şöyle:

 
Kaynak : www.istanbulgercegi.com

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları