Bilim insanlarının koronavirüsün (Kovid-19) yol açtığı hastalığın 6 şeklini belirledikleri öğrenildi.
Amerika kıtasıyla Polinezya arasında Avrupalılar bölgeye gitmeden çok önce Pasifik Okyanusu'nu aşan en az bir yolculuk yapıldığı kanıtlandı.
Arjantin'in güneyindeki Patagonya bölgesinde 70 sene önce bulunan dev balık fosilinin, yaklaşık 70 milyon yıl önce bölgede yaşadığı keşfedildi.
ABD'nin Florida eyaletinde, bir "beyin yiyen amip" vakasına rastlandı.
Bilim insanlarından kıyamet konulu dizi ve filmlerin sadece boş zaman aktivitesi olmadığı kanıtlayan bir açıklama geldi.
Sri Lankalı doktorlar, yeni tip koronavirüsün (Kovid-19) endokrin sisteminde bozukluklarına yol açan özelliğini tespit etti.
Uluslararası bilim insanlarından oluşan bir ekip, yeni tip koronavirüsün D614G adlı mutasyonunun şu anda dünyada hastalığa neden olan en yaygın varyasyon olduğunu söyleyerek, virüsün yapısı nedeniyle orijinalinden çok daha bulaşıcı olduğu açıkladı.
İngiltere’de yeni tip koronavirüsü (Covid-19) yenen hastalar kanlarını immün plazma tedavisi amacıyla bağışlıyor. İngiltere Ulusal Sağlık Enstitüsü (NHS) toplanan kanların analizinde erkeklerin kadınlara oranla daha fazla antikor ürettiğinin görüldüğünü açıkladı.
Dünya Sağlık Örgütü’nden (DSÖ) yapılan açıklamada, son zamanlarda yaklaşık 200 yeni korona virüs aşısının araştırma aşamasında bulunduğu ve 4 aşının 3. klinik deneme sürecine gireceği belirtildi.
Çin Sağlık Bilimleri Akademisi bünyesindeki Tıbbi Biyoloji Enstitüsü (IMBCAMS) tarafından yürütülen yeni tip koronavirüs (Kovid-19) aşı adayının klinik deneylerinde ikinci aşamaya geçildiği bildirildi.
Yüksek libidosuyla neslinin tükenmesini önleyen ve 800'den fazla kaplumbağanın babası olduğu tahmin edilen Diego adlı 100 yaşındaki dev Galapagos kaplumbağası, üreme programına katıldığı ABD'den, doğduğu topraklara geri döndü.
Koronavirüs diyabet, solunum yolları ve kalp rahatsızlığı olan insanları daha fazla etkiliyor. Yeni bir araştırma her beş kişiden birinin bu rahatsızlıklardan en az birine sahip olduğunu ortaya koydu. Bu yaklaşık 1.7 milyar insanın Covid-19'da riskli grupta olduğu anlamına geliyor.
Amerikan ilaç devi Eli Lilly, test edilen iki antikor tedavisinde her şey yolunda giderse, Covid-19'a karşı tasarladıkları ilacın Eylül ayında kullanıma hazır olabileceğini açıkladı.
İnsanların doğal dünyaya taşması bu süreci hızlandırıyor.
Bilim insanları, dünyanın dört bir yanındaki korunan vahşi yaşam alanlarının çoğunluğunun, insanlar tarafından yakınlarına getirilen 'istilacı' türler nedeniyle risk altında olduğunu açıkladı.
Kalamarların yeteneklerinden ilham alan bilim insanları, komut üzeri şeffaf hale gelebilen insan hücreleri üretti.
Çinli bilim insanları, yeni koronavirüs aşısının yıl sonunda kullanıma hazır olabileceğini açıkladı.
Bilim insanları, insan etkinliklerinin vahşi yaşam üzerinde oluşturduğu tehdit nedeniyle 50 milyardan fazla yıllık evrim tarihinin yok olma tehlikesiyle karşı karşıya olduğunu söylüyor.
COVID-19 tedavisinde hidroksiklorokin ve klorokin içeren sıtma ilacı kullanılmasının etkili olup olmadığı tartışma yaratıyordu. Yapılan bir araştırma bu ilaçların ölüm riskini yüzde 45 artırdığı sonucuna vardı.
Oxford Üniversitesi yeni tip Koronavirüs (Covid-19) için yapılan klinik çalışmalarda ikinci faza geçtiklerini açıkladı. Bu aşamada geniş çaplı uygulamada prototipin koruyuculuğu test edilecek.
Türk bilim insanlarının 30'dan fazla virüs genomu üzerinde yaptığı çalışmada, İstanbul'daki vakaların çoğunun Avrupa kaynaklı olduğu sonucuna ulaşıldı.