loading
close
SON DAKİKALAR

Canan Kaftancıoğlu'ndan Mahir Ünal'a: Etik kurallara uymak, işaret koymakla değil, etik ilkelere inanmakla oluyor

Canan Kaftancıoğlu'ndan Mahir Ünal'a: Etik kurallara uymak, işaret koymakla değil, etik ilkelere inanmakla oluyor
Tarih: 15.05.2020 - 09:57
Kategori: Siyaset

CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu AKP'li Mahir Ünal'a "Etik kurallara uymak, işaret koymakla değil, etik ilkelere inanmakla oluyor" dedi.

Sosyal medyada bazı hesaplar, gazeteci Nevşin Mengü, CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu ve oyuncu Berna Laçin'i hedef alarak tehdit, taciz ve hakaret içeren paylaşımlarda bulundu.

AKP Genel Başkan Yardımcısı Mahir Ünal, geçtiğimiz haftalarda "Sosyal Medya Etik Kuralları"nı açıklamış, etik kurallara uyacağına söz veren Twitter hesaplarının profiline yeşil daire sembolü eklemesini önermişti.

Canan Kaftancıoğlu, Nevşin Mengü ve Berna Laçin'i tehdit eden hesapların profilinde yeşil daire yer alırken, Kaftancıoğlu, bu hesapların paylaşımlarının ekran görüntülerini alarak paylaştı. Mahir Ünal'ı etiketleyen Kaftancıoğlu, Ünal'a "Yardımcı olayım, etik kurallara sonuna kadar uyan hesaplarınızı takip etmeyi gözden kaçırdıysanız eğer.. Haksızlık olmasın arkadaşlara.. Unutmadan; etik kurallara uymak, işaret koymakla değil, etik ilkelere inanmakla oluyor. Hatırlatmayı görev sayarım" dedi.

AKP Genel Başkan Yardımcısı Mahir Ünal, AKP Genel Merkezi tarafından hazırlanan “Sosyal Medya Etik Kuralları”nı 1 Mayıs'ta paylaşmış bu kuralların her birine her bir AKP üyesinin sonuna kadar riayet edeceğini, diğer siyasi partilerden de aynı hassasiyeti beklediklerini ifade etmişti.

12 maddeden oluşan AKP'nin hazırladığı etik kuralları listesinde "Saygılı, hakaret ve nefret söylemi barındırmayan bir dil ve üslup kullanılması, diğer kullanıcıların özgürlük alanlarını kısıtlayacak, saldırgan tutumlar içeren paylaşımlardan kaçınılması, kullanıcıların kişilik ve görüşlerine saygılı olunması, sözlü şiddet ve tehdit içerikli paylaşımlarda bulunulmaması" gibi kurallar yer alıyor.

Ünal, Twitter hesabından isimlerin yanına eklenecek yeşil dairenin 'etik kurallara uyacağım', Türkiye bayrağının ise 'milli hesap' anlamına geldiğini belirterek profilinde, yeşil daire ve Türkiye bayrağı işaretlerini taşıyanları takip edeceğini ifade etmişti.

Kaynak : www.istanbulgercegi.com

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları