loading
close
SON DAKİKALAR

ÇGD: RTÜK Başkanı Şahin'in İlhan Taşçı'ya yönelik açıklamaları, gözdağı verme amaçlı

ÇGD: RTÜK Başkanı Şahin'in İlhan Taşçı'ya yönelik açıklamaları, gözdağı verme amaçlı
Tarih: 09.07.2020 - 12:07
Kategori: Medya

RTÜK Başkanı Ebubekir Şahin'in, RTÜK'ün CHP'li üyesi İlhan Taşcı'yı hedef alan açıklamalarına Çağdaş Gazeteciler Derneği'nden tepki geldi.

RTÜK Başkanı Ebubekir Şahin, kendisi için 'Pusulası saray' diyen RTÜK'ün CHP'li üyesi İlhan Taşcı'yı hedef alan açıklamalarda bulunmuş, "RTÜK içinde özgür irademizle aldığımız kararlarla ilgili özellikle bazı medya kuruluşlarına konuşma alışkanlığından kurtulmamız lazım. Sözümüz varsa sosyal mesafemize dikkat ederek her zamanki gibi karşılıklı konuşmamız gerekir diye düşünüyorum. Millete değil de bir kesime hitap etmek uğruna Anayasal bir kurum olan Üst Kurulumuzu yıpratma eylemlerimize son vermemiz lazım" demişti. 

Çağdaş Gazeteciler Derneği (ÇGD), Şahin'in açıklamalarının İlhan Taşcı'ya gözdağı verme amaçlı olduğunu bildirdi.

ÇGD'den yapılan açıklamada, "Şahin'e tavsiyemiz, aynı çatı altında görev yaptığı deneyimli gazeteci İlhan Taşçı'ya kulak verip, olabildiğince deneyimlerinden faydalanmasıdır. Alması gereken ilk ders de; RTÜK'ün çiftlik, kendisinin baş kahya, basının ise terbiye edilecek bir meslek olmadığıdır" dedi.

ÇGD'nin açıklaması şöyle:
"RTÜK'ün basın özgürlüğünü yok eden kararlarını kurum içi bir konu olarak göstermeye çalışan Ebubekir Şahin'in; RTÜK üyeliği görevini, kurumun özerk yapısı ve basın özgürlüğünü koruma çerçevesinde yürüten İlhan Taşçı'ya yönelik açıklamaları, gözdağı verme amaçlıdır. Taşçı'nın; RTÜK'teki çifte standartlı, tarafgir kararları kamuoyuna duyurması, üstlendiği sorumluluğun gereği olup, aynı sorumlulukla davranması gerekenlerin bundan rahatsızlık duyması, görevlerini yapmadıklarının açık göstergesidir. Buradaki asıl ayrım gazeteci kökenli olup olmamaktır ki Şahin'e tavsiyemiz, aynı çatı altında görev yaptığı deneyimli gazeteci İlhan Taşçı'ya kulak verip, olabildiğince deneyimlerinden faydalanmasıdır. Alması gereken ilk ders de; RTÜK'ün çiftlik, kendisinin baş kahya, basının ise terbiye edilecek bir meslek olmadığıdır."

İlgili haber:
RTÜK Başkanı Şahin ve RTÜK Üyesi İlhan Taşcı arasında 'pusula' polemiği

Kaynak : www.istanbulgercegi.com

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları