loading
close
SON DAKİKALAR

CHP Ağustos ayında seyircisiz, sosyal mesafeli kurultaya hazırlanıyor

CHP Ağustos ayında seyircisiz, sosyal mesafeli kurultaya hazırlanıyor
Tarih: 12.06.2020 - 06:50
Kategori: Siyaset

CHP'nin yapacağı 37. olağan kurultayı pandemi nedeniyle ileri bir tarihe ertelenmişti. 10 Haziran'da video konferans yöntemiyle toplanan PM'de CHP Lideri Kılıçdaroğlu, Ağustos ayında koşullar uygun olursa sosyal mesafeli seyircisiz kısa sürede kurultayı yapıp sonlandırarak yollarına devam etmek i...

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu; Kurultayımızı, ‘seyircisiz olarak acaba Arena'da yapabilir miyiz’ diye düşünüyorduk. Ama, ‘kapalı bir yerde yapmanız doğru değildir’ diye izin vermediler. ‘Açık alanda yapabilirsiniz, sosyal mesafe korunarak’ denildi. O çerçevede bir çalışma şu an yapılıyor. Koşullar uygun olabilirse, daha ağır bir tablo önümüze çıkmazsa kısa süre içerisinde kurultayı yapıp sonlandıracağız. Yani yolumuza devam edeceğiz" dedi.

Bu açıklamadan sonra parti kulislerinde seyircisiz ve alalacele kurultay yapılmak istenmesine tepkiler büyüyor. Mevcut MYK üyelerinin konumlarını korumak için genel başkana baskı yaptıkları konuşuluyor. Partililer mevcut Parti Meclisin ve MYK'nın tüm üyelerle beraber adil ve eşit şartlarda seçime girmesini talep ediyor. Partililer "muhalefetimizi demokrasi, hak, hukuk, adelet üzerine kurduk önce bizim bunu içselleştirmemiz gerekiyor" diyorlar.

Kaynak : www.istanbulgercegi.com - Dilfiraz Değerli

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları