loading
close
SON DAKİKALAR

CHP Gençlik Kolları'ndan kayyum açıklaması: 'Bu darbeyi kınamakla yetinmiyor, kararı tanımıyoruz'

CHP Gençlik Kolları'ndan kayyum açıklaması: 'Bu darbeyi kınamakla yetinmiyor, kararı tanımıyoruz'
Tarih: 19.08.2019 - 11:39
Kategori: Siyaset

CHP Gençlik Kolları'ndan Van, Diyarbakır ve Mardin Büyükşehir Belediyelerine kayyum atanmasına tepki geldi.

CHP Gençlik Kolları tarafından yapılan açıklamada, "6 Mayıs'ta İstanbulda yaptıkları sandık darbeslnden ders çıkarmayan AKP iktidarı bilmelidir ki 23 Haziran için verdiğimiz mücadele yarım kalmamıştır. israf, yolsuzluk ve kent 'hanefi üzerine kurulu kayyumculuk siyasetinin karşısında; banşın, eşitliğin ve katılımcı yurttaşlığın kentlerini birlikte kuracağız" denildi.

Açıklama şöyle:

"19 Ağustos 2019 sabahı Van, Diyarbakır ve Mardin Büyükşehir Belediyelerine AKP iktidarı tarafından "kayyum" adı altında yapılan bu darbeyi kınamaklla yetinmiyor; bu kararı tanımıyoruz.
31 Mart seçimlerine girmesinde hiçbir sakınca bulunmayan, ancak 4 ay sonunda bir anda "terörize" edilen bu yönetimlerin, halkın iradesiyle seçildiğini iktidara bir kez daha hatırlatmak isteriz. Hepimizle eşit yurttaşlığa sahip olan Van, Diyarbakır ve Mardin halkının ve iradesinin daima yanında olacağız. 6 Mayıs'ta İstanbulda yaptıkları sandık darbesinden ders çıkarmayan AKP iktidarı bilmelidir ki 23 Haziran için verdiğimiz mücadele yarım kalmamıştır.
İsraf, yolsuzluk ve kent ihaneti üzerine kurulu kayyumculuk siyasetinin karşısında; barışın, eşitliğin ve katılımcı yurttaşlığın kentlerini birlikte kuracağız. Dayanışma ve kardeşlikle."

Kaynak : www.istanbulgercegi.com

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları