loading
close
SON DAKİKALAR

CHP infaz düzenlemesini Anayasa Mahkemesi'ne taşıyor

CHP infaz düzenlemesini Anayasa Mahkemesi'ne taşıyor
Tarih: 14.04.2020 - 14:55
Kategori: Siyaset

CHP, Meclis'ten geçen 70 maddelik infaz düzenlemesini Anayasa Mahkemesi'ne taşıyor.

İnfaz düzenlemesini içeren Ceza ve Güvenlik Tedbirlerinin İnfazı Hakkında Kanun ile Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi, TBMM Genel Kurulu’nda dün kabul edilmişti.

CHP, düzenleme düşünce suçlularını kapsamadığını gerekçesiyle düzenlemeyi Anayasa Mahkemesi'ne taşıyor.

CHP Grup Başkanvekili Engin Özkoç, Meclis'te yaptığı basın toplantısında "Genel başkanımızın emriyle yaşam hakkının savunulması açısından içerideki düşünce suçlularını, siyasetçileri herkesi kapsayacak şekilde çıkması için mücadele etmeye devam edeceğiz" dedi.

Engin Özkoç'un açıklaması şöyle:

"Dedik ki cezaevinde tutuklu ve hükümlü 300 bine yakın insanın hayatı değerlendirilmelidir. İnfaz yasasında herkesin indirime uğrayabilmesi için düzenleme şart dedik. İktidar bize böyle yapmayacağız, içinde kadın cinayetleri, uyuşturucu ve çocuk tacizcilerinin olduğu taslağı önümüze koyunca 1 dakika dedik. Gazeteciler içerde yatarken, akademisyenler, yazarlar, siyasetçiler içieride yatarken biz eğer hırsızları, gasp yapanları, dolandırıcıları, kamuyu zarar uğratanları, insanları sakat bırakanları, vatandaşın gözünü oyanları, zimmetine para geçirenleri, çetecileri, organize suç liderlerini, fuhuş yaptıranları, kadına şiddet uygulayanları çıkartmaya kalkarsak vebali büyük olur dedik. Söylediklerimiz gözardı edildi. Uyuşturucuyla, çocuk tazciyle ilgili tedbirler alındı. Kadına şiddetle ilgili sadece aile içi şiddetle ilgili gündeme alındı.

Barış Pehlivan, şöyle sesleniyor: Aklımda adalet yerine kayırma olsaydı çıkacaktım. Elimde kalem yerine bıçak olsaydı çıkacaktım. Masamda kağıt yerine para olsaydı çıkacaktım. Benim için huzurlu onların ise adaletten, kalemden, kağıttan nasıl korktuklarının tescilidir bu. Karakterleri yazgıları olacaktır. Bu yasa adalet kavramına aykırıdır. Adalet herkesi kucaklarsa bir anlam teşkil eder. Adaletin elindeki kılıç keskin olmalı, terazi dengede olmalıdır. Kılıç keskin olmaz köreltilirse, ayrımcılık yapılırsa terazi dengede olmaz, devlete karşı işlenen suçları affetmeyip topluma karşı işlenen suçlar affedilirse terazi bozulur. 

Cumhurbaşkanı devlete karşı işlenen suçları affederiz ama topluma karşı işlenen suçları affetmeyiz demişti. Bu mitomanidir. Bir insan iktidara karşı olduğu için cezavinde tutulacak, diğer suçları işleyenler dışarı çıkacak. Biz bu yasaya hayır dedik. 

İnfaz yasasını Anayasa Mahkmesi'ne götüreceğiz. Hazırlıklara başlayacak arkadaşlarımız. Genel başkanımızın emriyle yaşam hakkının savunulması açısından içerideki düşünce suçlularını, akademisyenleri, siyasetçileri, herkesi kapsayacak şekilde çıkması için mücadele etmeye devam edeceğiz."

Kaynak : www.istanbulgercegi.com

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları