loading
close
SON DAKİKALAR

CHP İstanbul İl Hukuk Komisyonu: Partimiz ve yöneticilerimize yönelik küfür ve tehditleri tespit ediyoruz, suç duyurusunda bulunacağız

CHP İstanbul İl Hukuk Komisyonu: Partimiz ve yöneticilerimize yönelik küfür ve tehditleri tespit ediyoruz, suç duyurusunda bulunacağız
Tarih: 15.05.2020 - 16:45
Kategori: Siyaset

CHP İstanbul İl Hukuk Komisyonu, CHP'ye, parti yöneticilerine ve üyelerine yönelik siyasi kimlikleri dolayısıyla yöneltilen hakaret, tehdit, küfür ve diğer tüm nefret içeren söylemleri tespit ettiklerini belirterek, yasal süreci başlatacaklarını açıkladı.

Sosyal medyada CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu'na yönelik tehdit, taciz ve hakaret içeren paylaşımlar sonrası CHP İstanbul İl Hukuk Komisyonu'ndan açıklama geldi.
Komisyondan yapılan açıklamada, "Basın yoluyla sistematik biçimde ifade edilen nefret söylemlerindeki artışın en temel sebebi ise hukukun işletilmemesidir. Türkiye Cumhuriyeti bir hukuk devletidir. Hukuku ayaklar altına alarak suçu ve suçluyu dolaylı ya da doğrudan koruma girişiminde bulunan iktidarı bir kez daha bu tutumundan vazgeçmesi için uyarıyoruz" denildi.
 
CHP İstanbul İl Hukuk Komisyonu'nun açıklaması şöyle: 
"Son dönemde yazılı, görsel ve internet medyası ile sosyal medyada muhalif kişi veya gruplara yönelik ifade özgürlüğü sınırlarını aşan söylemlerde ciddi bir artış söz konusudur. 
Basın yoluyla sistematik biçimde ifade edilen nefret söylemlerindeki artışın en temel sebebi ise hukukun işletilmemesidir. Çünkü hukuken apaçık suç niteliği taşıyan söylemlerde bulunanlarla ilgili yargının büründüğü sessizlik adeta suça teşvik ve suçlulara bir ödüldür. 
Türkiye Cumhuriyeti bir hukuk devletidir. Hukuku ayaklar altına alarak suçu ve suçluyu dolaylı ya da doğrudan koruma girişiminde bulunan iktidarı bir kez daha bu tutumundan vazgeçmesi için uyarıyoruz. 
CHP İstanbul İl Hukuk Komisyonu olarak partimize, partimizin yöneticilerine ve üyelerine yönelik siyasi kimlikleri dolayısıyla yöneltilen hakaret, tehdit, küfür ve diğer tüm nefret içeren söylemleri tespit etmekteyiz. 
Medyanın çeşitli kanallarını kullanarak ifade özgürlüğü sınırlarını aşan söylemlerde bulunan kişiler hakkında ayrı ayrı suç duyurusunda bulanacağımızı kamuoyuna saygıyla duyuruyoruz."
Kaynak : www.istanbulgercegi.com

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları