loading
close
SON DAKİKALAR

CHP Sözcüsü Öztrak: 20 Temmuz sivil darbesini yapanlardan alacağımız herhangi bir demokrasi dersi yoktur

CHP Sözcüsü Öztrak: 20 Temmuz sivil darbesini yapanlardan alacağımız herhangi bir demokrasi dersi yoktur
Tarih: 28.05.2020 - 15:10
Kategori: Siyaset

CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Faik Öztrak MYK toplantısının ardından açıklamalarda bulundu.

Faik Öztrak'ın açıklamaları şöyle:
"Saray hükümeti millete evden çıkmayın dediği bayramda köprüleri bedava yaptı. Geçen olursa 3 bin 150 TL ceza kesti. Milletin kesesinden bayramda bile yandaşlara geçiş garantisini ödetti. Döviz ve altından vergiyi 5 kat artırdı.  Bayramda kamu görevlilerinin vatandaşa uyguladığı şiddet görüntüleri geldi. Polisler salgın günlerinde hizmet yapıyorlar teşekkür ediyoruz ancak vatandaşa şiddeti kabul edemeyiz. Onların görevi vatandaşı dövmek değildir.  Araştırınca arkasında sarayın milleti ayrıştıran dili olduğu ortaya çıkacaktr. Ülkemiz devlet aklıyla değil trol aklıyla yönetiliyor.

Bir olay oluyor önce troller ve besleme basında, sosyal medyada linç kapmayaları başaltılıyor. Ak parti genel başkanı hedef gösteriyor. Kolluk sarayın heef göstermesini görev kabul ediyor, tutuklamalar yapılıyor. Bunun adı mafya tipi trol siyasetidir. Bu tehlikeli siyaset uzunca süredir partimizi hedef alıyor. Genç partililerimiz bu mafyatik siyasetin hedefine kondu.

İzmir'de Diyanet'in merkezi sistemine girip müzik yayını yapanlar yakalanamadı ama sosyal medyadan paylaşan partilimiz tutuklandı.
İzmir'deki partililerimiz hakkındaki davaları saray adına takip eden avukatın adı, ABD'deki Halkbank iddianamesinde Reza Zarrab, Recep Tayyip Erdoğan ve Berat Albayrak arasında iletişimi sağlayan kişi olarak geçiyor. Yaygarayla bizi korutamazsınız. Erdoğan bu milletin değerlerinden kopanları arıyorsanız saraya bakacaksınız. Bakara makara diyerek dalga geçenleri büyükelçi yapan biz değil sizsiniz Erdoğan. Ölüm listeleri hazırlayanlar da CHP'li değil sizin yandaşlarınız. 

Çorum Kargı'da yaşananlara bakın. AK Partili meclis üyesi,meclis üyemizin aracını kurşun yağmuruna tutuyor. Adana'da bir trol büyükşehir belediye başkanımıza yerine kayyum atanacak, diyebiliyor.
Basın özgürlüğü, hukukun stünlüğünün içini boşalttınız, siyasileri tutuklatıp AİHM kararlarını dikkate almıyorsunuz. Basın İlan Kurumu'nu, RTÜK'ü sopa olarak kullanıyorsunuz. Darbe arıyorsanız yaptıklarınıza bakacaksınız.
Sarayın iletişim başkanı demokrasi masalı anlatırken sayenizde Türkiye diktatörlük olarak anılmaya başlandı.

Darbe girişiminin kilit adamı Mehmet Dişli'yi MİT'in talep etmesine rağmen neden emekliye sevketmediniz? 15 Temmuz şehit yakınları ve gazilerine yapılan bağışlara çökmeye kalktınız. Bizim 20 Temmuz sivil darbesini yapanlardan alacağımız herhangi bir demokrasi dersi yoktur. Biz  korkmayız. CHP bu ülkeyi boğazlamaya kalkan emperyalistlerden korkmamış bir cesur bir parti. Biz akıl, fikirle demokratik zeminde mücadeleyi sürdüreceğiz.

Korona salgını kapımızı çaldığında tutarlı yeni bir ekonomik programa dikkat çektik. Öneri üstüne öneri getirdik. Ekonomik kriz ekonomik buhrana dönüştü. Gerçek işsizlerimizin sayısı 9 milyonu aştı.

Mali teşviklerde milli gelire oranla G-20 içinde sondan 5. olabildik. Tulumbadaki suyu yandaşları için tükettiler, vatandaşlara ise diğer ülkeler kadar destek veremediler. Güven verecek, insanların içine düştüğü belirsizliği gidecek aktörleri milletin önüne koyamadılar.

Sektöre sormadan binlerce ürünün ithalat vergisini artırdılar. Yatırımcıları ürkütüyorsunuz, vatandaşı yastık altında tasarrufa itiyorsunuz, ekonomik ve sosyal konseyi toplayın, dedik. Yapmadılar. 

Son dönemde yapılan atamalara bakın. Beyefendi 15 Temmuz'u ağzından düşürmüyor. Kirasını Bank Asya'ya yatıranlar, kapının önünden geçenler hapse atılırken Bank Asya'nın eski yöneticilerinden biri en kritik birimlerden birinin başına atandı. 

Sosyal destek açığını belediyelerimiz kapatmaya çalışıyor. İstanbul'da belediyemiz sosyal yardımlara hızlı cevap vermek iin beyan esas kabul edilsin teklifi getirdi. Bu, AK Partililer tarafından redddildi. 

Erdoğan 94'te yüzde 25'le belediye başkanı seçildiğinizde sizin de çoğunluğunuz yoktu. O meclis üyeleri elinizi kolunuzu bağlamadı, yardımcı oldu.
En son olarak belediye yatırımlarında son sözü ben söyleyeceğim, dediniz. Oldu olacak belediyeleri de kaldırın gitsin. Hep ben, hep ben. Bu nasıl kibirdir?

(Vatandaşa) Bunlara sandıkta öyle şeddeli tokat atın ki çıktıkları kulelerden paraşütsüz düşsünler.

(Albayrak'ın Öztrak'ın 2000 yılında Hazine müsteşarı olduğunu, yüzde 12 faizle 30 yıl borçlanıldığını, hala bu borçları ödediklerini' söylemesi) Bakanlıkta liyakat değil damatlık esas olunca saçmalamak da doğal oluyor. 200 yılında ben Hazine müsteşarı değildim. Benim Hazine müsteşarlığım döneminde 30 yıl vadeli borçlanma yoktur. Görev süremizde iç borçlanma faizi 137 puan birden geriledi. Sosyete damat 2018'de göreve geldi. O günden beri 33.6 milyar dolar faiz ödedi. Kayınpeder-damadın birlikte yönettiği dönemde her saat 2.1 milyon dolar faiz lobilerine verilmiş.

(Berat Albayrak) Bana IMF'nin müsteşarı demiş. Atama kararnamemde IMF'nin değil, Ahmet Necdet Sezer, Bülent Ecevit, Devlet Bahçeli'nin imzaları vardır. Bu isimlerin hangisi IMF adına imza atar? Bürokrasinin hazırladığı güçlü ekonomiye geçiş programıyla ekonomiyi krizden çıkardık. Ekonomimiz yüzde 4 büyüdü. AK Parti iktidara geldiğinde böyle güven veren bir programı kucağında buldu. Damadın bakanlıktaki performansı ortada. Geçen yıl yüzde 1 bile büyüyemedi ekonomimiz. İsşiz sayısı son 1 yılda 1 milyon kişi artarak 4.5 milyona dayandı.

(Albayrak'ın 'Erdoğan'ın damadı olmaktan gurur duyuyorum' sözleri) Devlet kapısını kimlerin zenginleşme kapsı olarak görüyorsa hazırladığımız arpalıklar raporuna basın. Çok şükür ailemizde belediyelerde ihale kovalayan kimse olmadı. Babam bana evdeki paraları sıfırlama talimatı vermedi. Bizim ailede medya kuruluşu satın aldıran damatlar olmadı. Aile büyüklerimi saygı ve minnetle anarım

(Bahçeli-Erdoğan'ın darbe ruhu devam ediyor' açıklamaları) CHP'nin darbe, darbeler, darbe rejimleriyle herhangi bir ilgili olmamıştır olmayacaktır. Bütün bağırıp çağırmalar, seçime girecek partileri engellemeye dönük yaklaşımlar artık iktidarın, Cumhur İttifakı'nı seçimleri kaybetme korkusunun sardığını göstermektedir. Ne yaparlarsa yapsınlar seçimleri kaybedeceklerdir."

Kaynak : www.istanbulgercegi.com

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları