loading
close
SON DAKİKALAR

CHP Sözcüsü Öztrak: AVM'ler siyasi rant uğruna açılmaktadır

CHP Sözcüsü Öztrak: AVM'ler siyasi rant uğruna açılmaktadır
Tarih: 08.05.2020 - 14:00
Kategori: Siyaset

CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Faik Öztrak açıklamalarda bulundu.

Öztrak'ın açıklamaları şöyle:
"-Türkiye hala en yüksek vakaya sahip 9. ülke. Yine de bir aşamaya geldik. Salgınla mücadelede 2. raunda iyi başlamadık. Vaka sayısı 6 Mayıs'ta 2 binli rakamların üstüne çıktı. Hükümet zorunlu bir çıkış stratejisi uygulamak zorundadır. Bilim Kurulu yeni yetkinliklerle oluşturulmalıdır.

Çıkış stratejisi sektör ve il bazında belirlenmelidir. 

Sağlık Bakanı TFF'nin ligleri yeniden başlatmasında bakanlığın herhangi bir katkısı olmadığını ifade etti. Sorumluluk federasyondaymış. TFF devlet içinde ayrı bir devlet de bizim mi haberimiz yok. Kafasına göre hareket edecekse Bilim Kurulu neden var? İşletme sahipleri hizmete başlamak isterse ne diyeceksiniz?

-AVM'lerin açılması kararının bilimsel değil siyasi olduğunu anladık.

AVM'ler siyasi rant uğruna açılmaktadır. Sorumluluk hükümete aittir. Salgından çıkış sürecinde kurulun onayından geçmeyen hiçbir karar alınmamalıdır.

Saray hükümetinin Bilim Kurulundan geçen stratejiyi uygulayıp uygulamadığı TBMM tarafından denetlenmelidir. 
Hükümet fabrikalardaki işçilerimizi sokağa çıkmama tedbirleri kapsamı dışında tutmayı tercih etmiştir. 103 işçimiz Covid-19 nedeniyle hayatını kaybetmiştir. Emekçilerimizin sağlığı için iş yerlerinde sosyal mesafe ve hijyen başta olmak üzere gereken tedbirler alınmalıdır.
Tanzim kuyruklarında milletimizi bekleten satay hükümeti bu salgında da 5 maskeyi dağıtamamıştır.
Bizim belediyelerimiz maske dağıtmayı becerdi hükümet beceremedi. Kendi vatandaşı maske beklerken ABD, ingiltere, İtalya'ya uçak dolusu maskeyi bedava gönderdi.

Sağlıkçılarımız gecesini gündüzüne kattı. Bu emekleri heba etmeyin. Salgın için, aş için, iş için çıkış stratejisine ihtiyacımız var. Dolar 7.20'yi gördü. Erdoğan seçimlerden önce 24 Haziran'da bu kardeşinize yetkiyi verin ondan sonra şunla bunla nasıl uğraşılır görün, dedi. Gördük. Damat iş başına getirildiğinde 200 TL ile 44 dolar alabiliyorduk şimdi 28 dolar ediyor. Paramızı pul ettiler. Asgari ücret damat iş başına geldiğinde 354 dolardı şimdi 322 dolara düştü.

Ülkemiz devlet aklıyla değil trol aklıyla yönetiliyor. Devlet ciddiyetle yönetilir. 

2020'ye ilişkin hedeflerinizi derhal revize edin, bütçeyi yeniden gözden geçirin, kaynakları milletin işini, aşını korumak için kullanın. Ekonomik ve sosyal konseyi toplayın. Ne yapacağınızı anlatın, hesap verin. Tüm dünyayla ekonomik kanalları açık tutun. 

Millete verilen para cezalarını affedin. Şoför esnafının vergi ödemeye takati kalmadı. 

-Nisan sonu itibariyle 290 bin firma 3.2 milyon çallışanı için başvurmuş. Akademisyenler bu yıl 3, 3,5 milyon civarında işsizin ekleneceğini söylüyorlar. Gençlerde çok daha yüksek seviyeye ulaşacağı görünüyor. Genç işsizliğin yüzde 40'lara ulaşacağını öngören çalışmalar var. 

-Saray hükümeti 5 maskeyi dağıtamazken belediyelerimiz bakkal defterlerindeki borçları sildiriyorlar, faturaları paylaşıyorlar. 

-YKS tarihi 25-26 Temmuz olarak kalmalıdır. Bu kararın Bilim Kurulu ya da YÖK'te alınmadığı belli olmuştur. 

-Antalya Serik Belediyesi'nde Kültür ve Turizm Bakanı önünde rüşvet skandalı patladı. Saray hükümeti bunla ilgili ne yapacak?

(Zeki Yiğit'in Danıştay başkanlığına seçilmesi) Bu yiğidin mühürsüz referandum kararında imzası var. İstanbul seçiminde iptal kararının altında imzası var. Bu yiğidin kimin yiğidi olduğunu görüyoruz. Sarayın yiğidi Danıştay başkanlığına seçilmiş durumda. 
 
(CHP grup başkanvekillerine 'Fahrettin Altun' soruşturması) Üst düzet bir devlet memurunun Vakıflar'a ait araziyi kiralaması mevzusu... Grup Başkanvekillerimiz bununla ilgili her türlü takibi yapacaklardır. Saray hükümetin hesap vermekten ne kadar uzak olduğunu ortaya koymuştur."
 
Kaynak : www.istanbulgercegi.com

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları