loading
close
SON DAKİKALAR

CHP Sözcüsü Öztrak: Ekonomik tedbirler konusunda geç kaldık

CHP Sözcüsü Öztrak: Ekonomik tedbirler konusunda geç kaldık
Tarih: 18.03.2020 - 16:43
Kategori: Siyaset

CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Faik Öztrak, parti genel merkezinde açıklamalarda bulundu.

Faik Öztrak'ın açıklamaları şöyle:

"Bugün Dünya Sağlık Örgütü bilgi vermek üzere partimizi ziyaret edip gelişmeleri anlattılar. Türkiye'de de salgınla ilgili olarak sağlık çalışanlarının önemli bir çaba içinde oluğunu anlattılar. Sağlık çalışanlarına çok teşekkür ediyoruz. Büyük çaba gösteriyorlar. Ambulans şoförlerinden doktorlara kadar tüm çalışanların salgından korunmaları salgınla mücadelede en önemli hususlardan biri. 

Uzun süredir salgınla ilgili olarak alınması gereken sağlık önlemleri hem de bu salgının ekonomiye yapacağı etkilerle ilgili olarak alınması gereken önlemler konusunda çalışmalarımızı yapıyoruz. Salgının etkileri nasıl hafifletilir, üretim tabanı nasıl korunur, salgından en fazla etkilenecek olan ülkenin en yoksul kesiminin en az zararla salgından nasıl çıkacağına ilişkin bir dizi tedbiri genel başkanımız dün açıklamıştı.

Bugün bakalım hangi tedbirler açıklanacak. Tüm dünya bu konuyla ilgili olarak tedbir alıyor. Biz geç kaldık. Sağlık konusunda önlemleri alırken ekonomik önlemler konusunda geç kaldık. Bu hafta başında Hazine ve Maliye bakan, Cumhurbaşkanının bu tedbirleri haftanın başında açıklayacağını söyledi. Bakalım bugün hangi tedbirler ortaya çıkacak. IMF dahi 1 trilyon liralık bir ek kaynaktan bahsetti. Türkiye’ye dönüp baktığınız zaman ekonomide alınacak önlemler ile ilgili hiçbir şey ortada yok. Türkiye bu virüs salgını nedeniyle ortaya çıkan krizin ekonomik etkilerine son derece hazırlıksız yakalandı. Yüzde birin altında büyüme hızı, yüzde 14’e varan bir işsizlik oranı, 22,5 milyar dolara düşmüş döviz rezervleri ve büyük ölçüde yok olmuş mali disiplinle birlikte yakalandı. Bakalım bu akşam açıklanacak önlemlerde bunların kaynakları ne olacak biz de izleyeceğiz. Hem ekonomimiz için hem de vatandaşlarımız için büyük tehlike arz eden bu hastalıkla ilgili neler yapılabilir bunu yakından izliyoruz. Bugün Dünya Sağlık Örgütü’nün partimize gelip genel başkanımıza bir sunum yapmış olmasını çok önemsiyoruz."

Kaynak : www.istanbulgercegi.com

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları