loading
close
SON DAKİKALAR

CHP Sözcüsü Öztrak: Erdoğan avukatların önlerine ilik açıp düğme dikmek istiyor

CHP Sözcüsü Öztrak: Erdoğan avukatların önlerine ilik açıp düğme dikmek istiyor
Tarih: 03.07.2020 - 14:12
Kategori: Siyaset

TÜİK tarafından açıklanan haziran ayı enflasyon rakamlarını da değerlendiren CHP Sözcüsü Faik Öztrak, bunun ikinci en yüksek haziran ayı enflasyonu olduğunu belirterek "Ne yapsanız mızrak çuvala sığmıyor. Mutfakta milletimizin tenceresi dolmuyor" dedi.

Faik Öztak'ın açıklamalarından satır başları şöyle:

Saray'ın tüm kuruluşları vesayet altına alma çabaları bütün hızıyla sürüyor. Tek adam rejimi müthiş bir algı operasyonu yürütüyor. Saray milleti yapayalnız bıraktı.

Gün geçmiyor ki yeni krizle karşılaşmayalım. Bu ucube rejim milletimizin boğazına kirli tırnaklarını geçiriyor. Nefesini kesmeye çalışıyor. Sosyal medyaya yasaklamalar getiriliyor. Bilim yuvaları Saray'ın vesayeti altına alınıyor. TELE  1 ve Halk TV gibi özgür basına 5 gün süreyle karartma uygulanıyor. İşçilerin yasal güvenceleri elinden alınmak isteniyor. Ülkemizin etrafına demir perde çekilmek isteniyor.

Saray'ın kibirli adamı şimdi baroları parçalamaya hazırlanıyor. Erdoğan avukatların önlerine ilik açıp düğme dikmek istiyor. Kimin prejesiyle? FETÖ'nün projesiyle. Terör örgütleri bu defa da baroları ele geçirirse ne yapacaksınız? Milletiniz nezdinde aldatma kotanız dolmuştur. Savunmanın, Saray'ın vesayetine girmesinden en çok kim arar görecekir.  Hukuk evleti zarar görecektir. Çoklu baroyla parlaçalanmak istenen devletin bütünlüğüdür.  

Bu ucube rejimin sopası da RTÜK. Üyeler tam bir Saray tetikçisi gibiler. Devlet yönetiminide böyle bir yozlaşma ne görüldü ne de yaşandı. Karatılan ekranla değil, halkmızın gerçekleri öğrenme hakkıdır. Saray rejimi milyarlrca dolarla medya imparatorluklar kurdu. Ama bu imparatorluklar millet nezdinde 3 kuruşluk itibar görmedi. Milletimiz gerçekleri terk etmemek için direniyor. 

Erdoğan yine millete had bildirme moduna geçti. Esra ve Berat Albayrak çiftinin uğradığı alçakça saldırıyı bu ülkedeki aklı başındaki herkes kınadı. Ama şu da bir gerçek. Meral Akşener, Canan Kaftancıoğlu, Başak Demirtaş ve bir çok kadın için yeşil benekli troller sosyal medyada itibar suikastları düzenlerken neden bu kadar öfkelenmediniz, had bildirmeye kalkmadınız sayın Erdoğan

Bugün haziran ayı enflasyon rakamları açıklandı. Aylık enflasyon yüzde 1,13. Bu, mevcut fiyat serisindeki ikinci en yüksek haziran ayı enflasyonu. Yılın ilk yarısında tüketici enflasyonu yüzde 5,75, son bir yılda yüzde 12,62. Bu arada sarayın talimatlı marketlerinden toplanan baskı altındaki gıda fiyatları da aylık olarak düşüyor. Ama buna rağmen yıllık yüzde 13’e dayanan gıda ve alkolsüz içecekler enflasyonuyla yine bu alanda en yüksek enflasyonu olan ülkelerden biriyiz. Bu alanda rakiplerimiz Ruanda, Kazakistan, Sri Lanka gibi ülkeler.

Bu yıl 70 yılın en büyük çekirge istilasına uğrayan Kenya’da dahi gıda enflasyonu yüzde 8,2. Ne yapsanız mızrak çuvala sığmıyor. Mutfakta milletimizin tenceresi dolmuyor. Tüm dünyayı bize güldüren o kerameti kendinden menkul “enflasyon-faiz teorilerinize” ne oldu? Merkez Bankası’nın faizi yüzde 8,25 ama enflasyon yüzde 12,62. Hani faiz sebep, enflasyon sonuçtu? Yılbaşından bu yana faizi yüzde 12’den yüzde 8,25’e indirdiniz. Ama enflasyon düşmedi daha da yükseldi."

 

 

Genel Başkan Yardımcımız ve Parti Sözcümüz Faik Öztrak basın toplantısı gerçekleştiriyor

Cumhuriyet Halk Partisi - CHP paylaştı: 3 Temmuz 2020 Cuma

 

Kaynak : istanbulgercegi.com

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları