loading
close
SON DAKİKALAR

CHP Sözcüsü Öztrak: Hem dünya lideri olduğunu iddia edeceksin hem de vatandaşından para isteyeceksin

CHP Sözcüsü Öztrak: Hem dünya lideri olduğunu iddia edeceksin hem de vatandaşından para isteyeceksin
Tarih: 01.06.2020 - 15:05
Kategori: Siyaset

CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Faik Öztrak MYK toplantısının ardından açıklama açıklama yaptı.

Öztrak'ın açıklamaları şöyle:
"Dün Gezi Parkı eylemlerinin yıl dönümüydü. Gezi Parkı eylemleri, bu ülkenin gençlerinin memleketin ağacına, doğasına sahip çıkma hareketidir. Ülkenin nefesini kesmek isteyenlere karşı demokrasi çığlığıdır. Hayatını kaybedenleri rahmetle anıyoruz.
 
Dünyanın birçok ülkesiyle beraber biz de yeni normalleşme aşamasına geçebildik.
Yapılan tüm fedakarlıkların boşa gitmemesi için herkese büyük sorumluluk düşüyor. Virüs hala aramızda dolaşıyor. Normalleşme kararlarını saray hükümetinin başı açıkladı. Bu kararlarda Bilim Kurulu'nun önerilerine ne kadar uyuldu bilmiyoruz. Güveni sağlamanın ön koşulu kararların siyasi değil bilimsel gerekçelerle alınmasıdır. 
Baştan beri Bilim kurulu'nun sözcüsü olmalıdır dedik, diyoruz.

65 yaş üstü yurttaşımız esnafsa tedbir alarak dışarı çıkacak. Kreşleri açıyoruz ama 0-18 yaş arası evde kalacak diyoruz. Bu nasıl oalcak? Bu kararın ekonomik gerekçeyle alındığını gösteriyor.

Bugünden itibaren çok daha dikkatli olmak zorundayız. Bu şekilde ikinci dalgadan kaçınabiliriz. 

Salgında saray hükkümeti millleti canıyla cüzdanı arasında sıkıştırdı. 

5 maskeyi dağıtamadılar. 

İşsizlik fonundan zorunlu izne çıkarılanlara tam ödeme yapılamadı. Dışarı çıkanlara cezalar verildi. Bunların kaldırılmasını talep etmiştik. Yüz binlerce iş yeri, kahve otel, berber, dükkan haftalarca kapalı kaldı. Evde kalma süresince meyve sebzeler pazarcının elinde kaldı. Bu kayıplar saray hükümetin tarafından telafi edilmedi. IBAN gönderip para istediler. Hem dünya lideri olduğunu iddia edeceksin hem de vatandaşından para isteyeceksin. Böyle bir hükümet dünyanın başka bir yerinde var mı? Hala IBAN numarası göndermeye devam ediyorlar. 

Kimlere yardım yapıldı açıklanmadı.

168 ülke içinde 127. sıradayız yardımlarda. Mali teşviklerde G20 ülkeleri arasında sondan 5. olduk.

Esnaf ve sanatkarların yalnız yüzde 30'u yeni kredileri alabildi. Yüzde 70 faiziyle bile kredi alamadı. Hükümet şimdi esnaf ve sanatkar kaldığı yerden devam edecek dedi. Halkbank tarafından 3 ay ertelenen borçlaın ödeme zamanı yaklaşıyor. 

Esnafımızın, iş insanımızın hükümetten talepleri var. Tek bir kararla ticari ve ekonomik hayatın normale dönmesini kimse beklemesin. İş dünyası kısa çalışma ödeneğinin uzatılmasını istiyor. Kahvehaneler asgari ücret desteği verin diyor. Esnaf, bu yıl vergiyi ertelee, stopaj alma diyor.

Çiftçiler salgn yetme gibi afetler uğraşmak zorunda kaldı. 46 ilde üreticiler afetleri göğüslemek zorunda kaldı.TARSİM destek olamıyor. 

Kardeniz'de çay üreticilerimiz perişan. Her sene aynı hikaye. ÇAYKUR üreticiye kontenjanı indirince özel sekötr yaş çayın fiyatını yerlerde süründürüyor.

Hükümete çağrımız bırak artık çiftçinin, üreticinin yakasını. 

Saray hükümeti salgında sadece 5,5 milyon yurttaşımıza 1000 TL verdi. Saray milletimizi salgınla baş başa bıraktı. Dünyada ülkeler güçlü sosyal desteğin önemini anladı.

İspanya salgında işini kaybedenlere bu aydan itibaren para desteği verme kararı aldı.

Belediyelerimiz hükümetin sosyal destek açığını kapatmak için uğraşıyorlar. Başarılı da oluyorlar. Aile Destek Sigortası vatandaşlık hakkı olmalı.

Yeni bir bütçe ve yeni bir programa ihtiyaç var. 

Erdoğan vahşi kapitalizm lafını ağzından düşürmüyor. Bal bal demekle ağız tatlanmıyor. 

Avrupa Yatırım ve Kalkınma Bankası'ndan aldıkları krediyle yandaşlarına rant dağıtmakla meşguller. Hastane yapıyorsun, bunu tüyü bitmedik yetimin hakkını peşkeş çekerek yapma, diyoruz. 

İlk 3 aya ilişkin milli gelir rakamları açıklandı. İlk 3 ayda sadece 15 günlük korona etkisi var. Ocak, şubat, martta ekonoimimiz yüzde 4,5 büyümüş. Sarayın yandaşları, müteathhitler büyüdü.

İş kriz safhasından çıktı buhrana dönüştü. Süratle boş, engelli memur kadrolarını, boş, öğretmen, sağlıkçı kadrolarını doldurun.

Yatırım harcamaları son 7 çeyrektir daralıyor. İş ve üretimi artıracak yatırımlar yapılmıyor.

Bugün derde deraman diye açıkladıkları paketlerin tamamı borç. 

Meclis açılıyor. Çalışma takvimine baktığımızda seçim yasaları ve meslek kuruluşlarını ele geçirecek yasalar için uğraşıyorlar. 

İşsiz kalan yurttaşlarımız, umudunu yitiren gençlerimiz, ücretsiz çalışmaya zorladığınız insanlarımızın nefesi giderek daralıyor. Saray sesi duymuyor. 

İzmir'de bayramda boşu boşuna hapiste tutulan partilimiz serbest bırakıldı. 

AK Parti genel başkanı, bazı kendini bilmezler İstanbul'un fethini işgal diye niteliyor diyerek turizm bakanını fırçaladı.

Yanıt alamadığımız sorularımız var. SOrmaya devam edeceğiz.

Nisan ayı geçti, S-400'leri aktive ettiniz mi? 

Katar ordusu peşkeş çektiğiniz tank palet fabrikasına 5 milyon dolarlık yatırım yaptı mı?

Antalya Serik Belediyesi'ndeki rüşvetle ilgili ne yaptınız? 

Darbe girişiminin kilit isimlerinden Mehmet Dişli'yi MİT başkanı talep etmesine ramen neden emekli etmediniz?

(Erdoğan'ın sigaraya vergi açıklaması) 10 gün önce Erdoğan 1960'lardan bahsediyordu. 70'lere gelebilmiş. Bu süratle giderse 1-2 sene sonra bugünlere gelebilecek. 

Vergileri artıracağız, diyor. Her şeyden vergi alıyorlar. Krizde hiçbir iktidar ne milletinden vergi aldı ne de IBAN gönderdi. Biz ilkiz. 70'leri bırakıp bugüne gelin. 

(Süleyman Soylu'nun Eren Yıldırım için 'parti büyükleri uyarsaydı' açıklaması) Eren'i terör örgütü mensuplarıyla iş tutmakla suçladılar. Şimdi büyükleri kulağını çekseydi, diyorlar. Bir süre sonra da biz haksızdık diyecekler."

Kaynak : www.istanbulgercegi.com

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları