loading
close
SON DAKİKALAR

CHP Sözcüsü Öztrak: Her an genel seçim olacakmış gibi hazırız, partimizin seçim beyannamesi bile hazır

CHP Sözcüsü Öztrak: Her an genel seçim olacakmış gibi hazırız, partimizin seçim beyannamesi bile hazır
Tarih: 15.05.2020 - 14:22
Kategori: Siyaset

CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Faik Öztrak açıklama yaptı.

Öztrak'ın açıklamaları şöyle:
"Tüm ülkeler salgınla mücadele ederken salgınla beraber yaşamanın yollarını da arıyor. Kuralları esnetmenin hassasiyet gerektirdiğini dünya örneklerinden görüyoruz. Bir ihmal onca fedakarlığı boşa çıkarabiliyor. CHP olarak hayatın normalleşmesini elbette istiyoruz. Bir yandan da sağlıkçıların salgınla mücadeleki kazanımlarını korurken yandaş kayırmayla değil Bilim Kurulu önerilerini dikkate alarak yavaş normalleşmeliyiz.
-Bilimsel gerçeklere riayet ve karar sürecinde saydamlık yok. Salgından çıkış sürecinde başıbozukluk, özensizlik dikkati çekiyor. Sağlık Bakanı bir hekim, etrafında bilim insanlarından oluşan Bilim Kurulu var. AVM'lerin açılıp açılmayacağına, maçların oynanıp oynanmayacağına, bayramda sokağa çıkılıp çıkılmayacağına karar veremiyor. Niye kurdunuz Bilim Kurulunu? Sizlerin reis dediğiniz sarayın kibirli kişisinin tercihleri bilimsel gerçeklerin önüne geçtiğinde gizlemek için mi kurdunuz? Reis takada olur, bu ülke ise devasa bir transatlantik. Taransatlantiği taka reisine emanet ederseniz gemiyi er ya da geç karaya oturtacaktır. 
AVM'lerdeki kalabalıklar endişe veriyor. Sağlık Bakanı boyuna tweet atarak kalabalıklardan şikayet ediyor. Sayın bakan iktidarda siz varsınız. Varsa şikayetiniz, toplarsınız kurulu, kararları çıkarırsınız. Kararların arkasında durusunuz olmuyorsa gereğini yaparsınız. Şikayet ederek, sorumluluğu topluma yıkarak süreç yönetilirse sıkıntılarımız büyür. 
-Fabrikalarda toplu olaarak çalıştrılıp koronaya yakalanan işçilerin iş kazası kapsamından çıkarılması sarayın millete nasıl tepeden baktığını gösteren bir skandaldır. 
-Sorumlu strateji izlemek için hala vakit var. 
-Derbederliğin dikkat çektiği bir diğer alan ekonomi. Damat 100 milyar liralık yarıdm yapacağız dedi. Uçak biletinde KDV'yi indirdi, konutta borçlanma limitini artırdı. Baktı tutmadı rakamı 200 milyara çekti. 200 milyarlık desteğin 150 milyarının faizli borç olduğu anlaşıldı. 200 milyardan vere vere 4.4 milyarlık nakdi yardım verebildiler.
Millet İŞKUR şubelerinin önünde kuyruk oldu. İnsanlar evine dönebilmek için termosta getirdiği çayı sattı. 
Damat, paketin büyüklüğünü dün 240 milyara çıkardı. Bir de çarpan etkisiyle 525 milyarı buluyor diyerek cin olup milleti çarpmaya kalktı.
TÜİK'e göre 23 milyon 596 bin aile var. Milletimize 525 milyar destek verdilerse aile başına 22 bin 250 TL düşer. Sormak istiyorum ihtiyaç sahibi hangi aile bu dönemde 22 bin 250 TL destek alabildi. 5 maskeyi bile parasız dağıtamadılar.
Utanmadan millete uçmadığıgeçmedikleri köprünün, gitmediği yolun, yatmadığı hastanenin, uçmadığı havaalanın parasını ödetiyorlar.
Damat iş başına geldiğinde dolar 4.5 liraydı şimdi 7 TL etrafında dönüp duruyor. Çeyrek altın 320 TL idi şimdi 640 TL. Sarımsağın kilosu 11 TL idi şimdi 65 TL.  Patatesin kilosu 1.60 liraydı şimdi 4 TL. Kuru soğanın kilosu 1.5 liraydı şimdi 3.80 TL. buna ramen soğan tarlada kaldı, çiftçi şikayetçi. Milletimiz damat Berat halimiz berbat diyecek.
Kayınpeder-damat yiğidi kuru soğana muhtaç etti.
 
-Milletin bağışlarına el koyuyorlar. Fakir fukaranın çorbasına göz dikip aşevlerinin bağış hesaplarını donduruyorlar. Eskişehir Belediye Büyükşehir Belediye Başkanımız Valiliğe başvurdu. Valilik reddetti. Hani başvurulmadığı için dondurulmuştu hesapar. 
Başkanlarımız hakkında soruşturma çaıyorlar. İBB başkanımız hakkında 27 soruşturma başlatmışar. Diğer belediyelerimizden müfettiş k olmuyor. Ama Antalya'nın Serik belediyesini soruşturan yok.
-Öylesine rezil bir dönem yaşıyoruz ki ileride bu dönem lanetle anılacak. 
Trollerin tasmaları gevşetilmiş. İstanbul il başkanımıza, kadın gazetecilere olmadık hakaretler ediyorlar. Kendilerine yerli ve milli diyorlar. AK Parti sosyal meydada yerlilik milllik fişlmesi başlatıyor. Bu besleme trolleri tek bir çatı altında toplayıp, sosyal medyada harp açarak götüremezsiniz. AK Parti'de aklı başında kimse kalmadı mı?
-Genel başkanımız pazartesi günü çıkışın yol haritasına dair önemli açıklamalarda bulunacak.
Seçimle gelen seçimle gitmelidir. Birilerinin hakkında mahkeme kararıyla tespit edilmiş bir takım suçlar varsa bu suçlar mahkeme kararıyla tespit edilmeden görevden alınmaları doğru değil. Ankara'dan atamayı doğru bulmayız. Ara seçim yapılır, yeni başkanlar seçilir.
-Yalova Belediyesi genel sekreterimiz serbest bırakıldı. Başkanımız hakkında suçlama mahkemelere intikal etmedi. Yalova Başkanımız belediyedeki yolsuzluğu kendisi ihbar etmiş. Hukuksuz yaklaşımla, AK Parti çoğunluktaysa seçim yapıyorlar, değilse kayyum atıyorlar. AK Parti'li başkan görevine devam ediyor.
-Meclis sarayın meclis grubuna talimat vermesiyle toplanıyor. Meclis başkanının o makama oturması da talimatla. Meclisin kapalı olması kabul edilebilir bir husus değil.
-Bugünkü tek adam parti devleti rejimi içinde aynen 1 Eylül darbe rejiminde olduğu gibi bazı partilerin meclise girmeleri engellenmeye çalışılıyor. 12 Eylül darbe rejimi hukukundan medet umuluyor. 20 Temmuz darbecileri 12 Eylül darbe hukukunun arkasına sığınmış durumdalar. CHP olarak demokrasiden, milli iradenin TBMM ve karar alma süreçlerine yansımasından yanayız. CHP olarak yaptığımız milli iradenin eksiksiz olarak yansıması için demokrasiden yana olan partilerin Meclise girmeleri için gereken her türlü yardımda bulunuruz. 
Her an genel seçim olacakmış gibi hazırız. Partimizin seçim beyannamesi bile hazır, bekliyoruz.
-(Metin Külünk) Çekilen bir video var. Metin Külünk eski bir İstanbul vekili. Marmaray'ın İBB tarafından işletilmediğinin, Ulaştırma Bakanlığı tarafından işletildiğinin farkında değil. Bunlar milleti unutmuşlar. Millet de bu yüzden ders verdi."
 
Kaynak : www.istanbulgercegi.com

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları