loading
close
SON DAKİKALAR

CHP Sözcüsü Öztrak: Kamu bankalarının yönetim kurulları AK Parti'nin arpalığı oldu

CHP Sözcüsü Öztrak: Kamu bankalarının yönetim kurulları AK Parti'nin arpalığı oldu
Tarih: 15.06.2020 - 15:05
Kategori: Siyaset

CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Faik Öztrak MYK toplantısının ardından CHP Genel Merkezi'nde açıklamalarda bulundu.

Öztrak'ın açıklamaları şöyle:
"-Türkiye salgını tek dagayla atlatırsa Türkiye 4,8 daralacak OECD verilerine göre, 2. dalga olursa artacak.
Sağlık Bakanı topu millete atıor. Vatandaşları tedbirsiz olmakla suçluyor. Salgın yazın etkisini yitirecek, diyen siz değil misiniz? Milleti suçlamaya ne hakkınız var? 
-Saray bilim kurulunu değil kendi gönlünü dinlerlken sesiniz çıkmadı, millet kendi gönlünü dinlerken suç oldu. 
Millete 5 maske dağıtamayan saray hükümeti. Bu hükümet milleti salgında bir başına bıraktı, açığı belediyelerimiz doldurdu.
Şimdi de millete yıkmaya hazırlanıyorlar.
-Dünyada devletler vatandaşına çek gönderdi bunlar IBAN gönderdiler. Belediyelerimizin bağışlarına da el koydular. Hala Biz Bize Yeteriz deyip milletten para toplamaya çalışıyorlar.
-Önce sadece kendilerine yakın sanatçılara sanal konser verdirip gerçek para dağıttılar. Kamu bankalarının yönetim kurulları AK Parti'nin arpalığı oldu. Hamza Yerlikaya'nın Spor Bakanlığı'nda bakan yardımcısı olması doğrudur. Hamza Yerlikaya'nın bir kamu bankasının yönetim kurulunda ne yapacak? Damadın talimatlarına nasıl itiraz edecek? 4. bir maaşa Yerlikaya'nın ihtiyacı mı var? 
Hamza kardeşim, seni banka yönetimine atayanlardan affını iste.
RTÜK başkanı sen başkanlık yapmaya mı devlet kesesinden zengin olmaya mı geldin? Tüyü bitmedik yetimin hakkı sizin ganimeti mi? Saray herkesten fedakarlık istiyor ama kendisi ve çevresi yanaşmıyor.
Son 1 yılda çalışır görünüp fiili çalışamayan işsizlerin sayısı 3,5 milyonu aştı.
-Emekçinin kendi parası olan işsizlik fonundan 5,5 milyon işçiye ayda 858 TL vermişsiniz. Bu insanlar tencere mi kaynatacak, fatura mı ödeyecek?
-İstihdam Kalkanı diye bir şey çıkardılar şapkadan. Salgını fırsata çevirip işçinin kıdem tazminatına el koymaya çalışıyorlar. Sendikaların ortak kararının yanında olacağız.
-Dün sarayın kibirlisi İslam iktisadından bahsetti. İşçiye ayda 858 TL'yi layık görürken, kendi yandaşlarına 3-4 maaş dağıtmak İslam iktisadının neresinde yazıyor? Saraylardaki şatafatı İslami iktisadının nereye koyacağız? 
Neden konuşmanınızın bir yerinde komşusu açken tok yatan bizden değildir geçmiyor?
Sarayın koltuğunu korumak için harcamadığı değer kalmadı. Parti yöneticileri FETÖ ile kol kola olduklarını itiraf ettiler. 
-Bugün mayıs ayı bütçesi geldi. Vergi gelirleri 281 milyar lira. Giderler 309 milyar. Bütçeyi bitirdiniz. Faiz parasıyla personel maaşı dışında bir şey yapamaz hale geldi.
Varlık Fonu'yla kuralsız denetimsiz götürmeye çalışıyorsunuz.
-Sarayın beslediği troller itibar suikastlarıyla, hedef göstererek saraya siyasi hamle zemini hazırlıyorlar. Bu mafyatik troll siyaseti ifşa oldu. AK Parti'nin algı operasyonlarında kullandığı 7340 troll hesap Twitter tarafından kapatıldı. 
Tepki AK Parti'den değil sarayın pergole uzmanı propaganda memurundan geldi. Devletle parti iç içe geçince rol çalmalar ortaya çıkıyor. Devlet görevlisi sarayı memuru (Fahrettin Altun) AK Parti ile ilgili konuda üstüne vazifesi olmamasına rağmen açıklama yapıyor. 
AK Parti'nin konuyla ilgili genel başkan yardımcısı da sanki partimizle ilgiliymiş gibi gösterdiği sahte mesajları kullanarak sarayın propaganda memuruna laf çakıyor. Kendi aralarındaki itişmelere bir şey diyeceğimiz yok. Ama bu kavgada Mahir Ünal partimizle ilgili montaj iftira görüntülerini kullandı. Yeşil benek mucidi Mahir Ünal, partimizden özür dilemeli. Kendi ürettirip milletimizi trolleme kalktıysa bu AK Parti siyasetinin iflasının göstergesidir. AK Parti genel başkan yardımcısının bu tavrı ne etik ne ahlakidir. Derhal yardımcılarının gösterdiği erdemi göstermeli ve istifa etmelidir. Parti olarak konuyu yargıya taşıdık, takipçisi olacağız. 
-Siyaseti zehirleyen bu troll aklı rezillikte sınır tanımıyor. Sayın Selahattin Demirtaş'ın eşi Sayın Başak Demirtaş'a sosyal medya üzerinden bir yeşil benekli tarafından son derece edepsizce ve ahlaksızca bir saldırı oldu. Bu saldırıyı şiddetle kınıyoruz, lanetliyoruz. Sayın Demirtaş'a yapılan adi, pespaye hakaretin bu nefret dilinin sahibi en ağır şekilde cezalandırılmalıdır.
Bir diğer edepsizlik de İstanbul İl başkanımız Sayın Canan Kaftancıoğlu'na yapılmıştır. Büro Memur Sen İstanbul Şube Başkan Yarıdmcısı olduğu ifade edilen bir şahıs hakkında hukuki girişimlerimizi başlattık. İl başkanımıza yönelik edep, ahlak dışı sözleri kınıyoruz, lanetliyoruz.
Kadınlara hakaret etme, cinsiyetçi, ayrımcı, nefret dilini kullanma cesaretini bu müptezel troller kimlerden alıyor? Hesabına yeşil benek koyan herkes istediğini istediği gibi hakaret etme cesaretini nereden alıyor? 
-Sarayın sosyete damadı 'Dünyanın üzerinden kamyon geçerken, bize motosiklet çarptı' demişti. Rakamlar sosyete damadının bahsettiği TIR'ın insanlarımızın üstünden geçtiğini gösteriyor.
619 firma arasında yapılan anket ciddi uyarılar veriyor. Firmaların yarısı ödemelerini yapmakta zorlanıyor. 
-Bu ülkede en yerli sektörlerin başında tarım gelir. Pandemide bunun önemini dünya anladı. Devri iktidarlarında başka ülkelerin çiftçilerine 60 milyar dolar ödemişler. Kendi çiftçimize 175 milyarlık desteği ödememişler. 
 
Bu iktidar döneminde ithal hayvanı ithal yemle besledik. Nerede yerli tarım? Salgın döneminde bile İran'dan karpuz getirip çiftçiyi mağdur ettiniz.
Salgın günlerinde sessiz sedasız 10 bin büyükbaş hayvan Brezilya'dan getirildi. Siz kim yerlilik ve millilik kim? Çiftçimiz size sandıkta yerli ve milli şamarı atmaya hazırlanıyorlar.
-Kurultay çalışmalarımız devam ediyor. Seçim Kanunu'nda ve Siyasi Partiler Kanunu'ndaki değişikliğini parlamenterlerin lider sultasından kurtulması için istiyoruz. 
-Saray mutfaklarında süren çalışmanın hiç de bu yönde gitmediğini öğreniyoruz. Darbe dönemlerinin barajlarını düşürmek yerine yeni barajlar koyma girişimi var. Ne yaparlarsa yapsınlar millet gerekeni yapacaktır.
-Bedava maske işini halledin. İhtiyacı olan her vatandaş maskeye ulaşsın.
-Son bir yılda 1 milyon 662 bin kişi işinden olmuş. Bunun 1 milyon 300 bin kişisi son 1 ayda işinden olmuş. 
İşinin başında olanların sayısı 2,5 milyon geçen yılın aynı ayına göre 4,5 milyon düşmüş. İş aramaktan vazgeçenlerin sayısındaki artış 1 milyon 459 bin kişi olmuş. 
Sanal olarak işgücünü çalışan sayısından daha fazla düşürmüşsünüz. Eğer bütün dünyanın kullandığı geniş tanımlı işsizliği kullanırsanız son 1 yılda 1 milyon 237 bin 9 milyon 430 bin kişiye ulaşmış. Bu bir rekor. 
 
-(CHP net'ten Fahrettin Altun ve eşi hakkında paylaşımlar yapıldığı sorusu) CHP net bizim seçimde kullandığımız bir hesaptır, herkese açıktır. CHP net üzerinden üretildiği söylenen bu tweet sahtedir. Bu ispat edebiliyoruz, mahkemede de ederiz.
Bu tweete Sayın Mahir Ünal kullandı. Sadece kullandı mı yoksa ürettirdi mi? Dava açacaklarsa önce giidp bir AK Parti'ye bir bakacaklar. Davayı AK Parti'ye açsınlar. Biz de o torllerin peşindeyiz, gerekli davaları açtık.
-(HDP yürüyüşüne müdahale) Tüm partilerin kendileriyle ilgili yapılanları protesto etme stratejleri var. Demokratik protesto hakkı engellenmeye çalışılıyor. Bu tür uygulamalar demokrasiyi dünya liginde geriletiyor. İktidarın demokratik protestoların önünde engel olmaması gerekir."
 
Kaynak : www.istanbulgercegi.com

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları