loading
close
SON DAKİKALAR

CHP Sözcüsü Öztrak: Süreci yönetmek yerine algı yönetmek isteyenlere gençlerimizin cevabı çok ağır oldu

CHP Sözcüsü Öztrak: Süreci yönetmek yerine algı yönetmek isteyenlere gençlerimizin cevabı çok ağır oldu
Tarih: 29.06.2020 - 15:05
Kategori: Siyaset

CHP Sözcüsü Faik Öztrak, MYK toplantısı sonrası düzenlediği basın toplantısında gündeme ilişkin önemli açıklamalarda bulundu

Faik Öztrak'ın açıklamarında öne çıkanlar şöyle:

"Süreci yönetmek yerine algı yönetmek isteyinlere gençlerimizin cevabı çok ağır oldu. Gençelerin dijital protetosu damgayı vurgu. Toplnatıda Erdoğan' beğenmeme fırtınası koptu.  Gençler sana oy moy yok diyerek seçim gününe randevu verdi. Gençlerimizi anlamak istemiyor. Onun yerine gençleri karalamak için uğraşıyor. 

18 yılda 15 kez eğitim sistemi değiştirildi. Kasaba üniversiteleriyle gençlerimizin ve ailelerinin hayali çalındı. Bir ülkede, itibarlı bir bilim dergisinde tek bir makalesi yayımlanmayan biri, üniversiteye rektör yapılır mı? Saray'ın kibirli adamı bunu da yaptı. En son atanan 6 rektörden 4'ünün bilimle falan alakası yok. Üniversitelerimizde de liyakatin yerini sadakat aldı.

Bilim yuvası üniversitelerimizin içi boşaltıldı. Önceden üniversite tahsili bir itibar sembolüydü, şimdi işsizliğin sembolü oldu. 2014'te üniversite mezunu işsizlerimizin sayısı 606 bindi, 2019'da 1 milyon 123 bine çıktı. Üniversiteli işsizlerin sayısı beş yılda, ikiye katlandı. 

Bugün 20-29 yaş arasındaki her 100 gencimizden 38'i ne eğitim görüyor, ne de bir işte çalışıyor. Gençlerimiz evinde oturuyor. Anasının, babasının eline bakıyor. "

Yurttaşımız 1170 lira gibi düşük bir ücretle ücretsiz izne çıkarıldı. Ekime kadar çalışıyor gibi görünecek. Ekimden sonra ne olacak?

En önemli beka sorunumuz gençlerimizin işsizliğidir. Bu sorun çözülmeden ülkeyi yönetmeye talip olanlara rahat uyku haramdır. Erdoan gençlerle yaptığı toplantıda ceketinin duruşuna gösterdiği özeni  gençlerin soruuna göstermiş olsaydı, böyle dislike tsunamisi altında kalmazdı. 

İspanya, İtalya, Almanya normalleşme sürecine günlük vaka sayıları 200'ere indirdikten sonra başladı. Bizde ise günlük vaka sayısı 800'ün üzerindeyken bilimin değil, aray'ın gönlünün sesi dinlendi. Günlük vaka sayısıyı yeniden 1500'lere yaklaştı. Avrupa'dan tyrist gelecek diye ellerimizi ovuştururken salgında riskli ülkeler kategorisine düştük. 

Salgının tüm yükünü emekçilerin sırtına yüklemenin hesabını  yapıyorlar. Salgını bahane edip emekçilerin elindeki son hakları gasp edip onları güvencesiz çalışma rejimi kurmanın peşindeler. Hükümet işçilere ölümü gösterip sıtmaya razı etmeye çalışıyor. 

 

 

Kaynak : istanbulgercegi.com

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları