loading
close
SON DAKİKALAR

CHP'den Erdoğan'a 'faşist zihniyet' yanıtı

CHP'den Erdoğan'a 'faşist zihniyet' yanıtı
Tarih: 13.05.2020 - 13:50
Kategori: Siyaset

CHP Grup Başkanvekili Engin Altay, Meclis'te yaptığı basın toplantısında AKP'li Cumhubraşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın CHP'ye yönelik "Meydanı bu faşist zihniyete bırakmayacağız" sözlerine yanıt verdi.

Engin Altay'ın açıklamalarından satır başları şöyle:

"Türkiye yıllardır cari açık verir ama bu kapatılır, dengelenir. Çok vahim bir tabloyla karşı karşıyayız. 120 milyon dolar olan cari açık 2020 mart ayında 40 kat artmış Bu bir ekonomi için alarmdır. Bugün cari açık 4 milyar 923 milyar dolar. Bunun Covid'le mücadelenin yanı sıra iki temel sebebi var. Birisi ihracatın azalıp ithalatın artmış olması, ikincisi turizm gelirlerinde yaşanan 750 milyon dolarlık azalmadır. Hal böyle olunca bunun nasıl tolere edileceğini hepimizin düşünmemiz lazım. Eskiden dışarıdan sermaye gelirdi, devlet borçlanma yapmak suretiyle dengelenirdi. Böyle bir tablo olur mu dersneiz, umutvar değilim. Türkiye'ye sermaye girişi şöyle dursun, tek adam rejiminiden dolayı sermaye kaçışı var. 

Borç verme kapasitesine sahip ülkelerin bakışları artık sadece ekonomik değil. Demokrasi çalışıyor mu, hukukun üstünlüğü, yargı bağımsızlığı var mı, iyi bir ekonomik program var mı diye bakıyor ona göre borç veriyor. 

Basiretsiz, liyakatsiz bir kadroyla Türk ekonomisini batırıyorsun, istiyorsun ki CHP konuşmasın, konuşacağız. TBMM demokrasinin tecelligahıdır. AVM'leri açtılar. Meclis niye kapalı? 

1 yıl içinde bu hale gelmemizin sebebi sensin. Senin öngörüsüzlüğün, basiretsizliğin. Meclisin önemli bir gündemi yok, olursa açar toplanırız diyor sayın başkan. 

Sağlık çalışanlarımızın şehit sayılması, bir an önce Meclis'te yasalaşması sağlık çalışanlarını motive edecektir. 

-Borazan olmayan medyaya terör estiriyor, aba altından sopa gösteriyor. RTÜK üyeleri haddinizi bilin. Anayasal bir kurumun üyelerisiniz. Erdoğan'ı mutlu etmek ve şaklabanlık yapmak için seçilmediniz. Bazı kanallarla ilgili şikayetleri hiç gündemine almayan RTÜK bazı kanallar için şikayete bağlı olmadan resen işlem yapıyor. Bir kişiye yaranacağız diye TBMM üyeleri tarafından seçilen RTÜK üyelerinin partizanlaşması, Erdoğan'a övgüler yağdırmayan TVlere baskı yapmasını kabul etmiyoruz. Ey RTÜK başkanı, kurumun itibarına halel getirmeyin. 

Erdoğan millet ayrışsın diyor. Dün de kendisini, ekonomiyi, gidişatı eleştiren herkesi faşist zihniyet uzantısı olarak niteledi. Bir faşist zihniyet arıyorsa şuna baksın: Bir ülkede yargıçlar kara vermeden önce bu karar Erdoğan'ı kızdırıyor diye  düşünerek karar verme konumuna gelmişse o ülkede faşist zihniyet vardır. 

Bir ilde vali AK Parti il başkanından daha AK Partiliyse, kaymakam ve valilier vekillerden fazla parti propagandası yapıyorsa orada faşist zihniyet vardır. Bir ilin valisi telekonferansla AK Parti'nin il, ilçe başkanlarıyla toplantı yapıyor. Erdoğan, faşist zihniyet orada. 

Antidemokratik uygulamalarını tasvip etmeyeni kriminalize ediyorsan orada faşist zihniyet arayacaksın.

Dünyanın hiçbir demokrasisinde olmayan bir şey bir ülkede yaşanıyorsa faşist zihniyet arayacaksın. Sandık var, sandıktan çıkan cumhurbaşkanı var. Destekleyenler ve karşı olanlar var. Cumhurbaşkanıyla ilgili 100 bin kişiye soruşturma açılmış 30 bin dava açılmışsa faşist zihniyet orada.

Bir ülkede bir gazeteci, bir yazar, bir siyasetçiyi hakkında 1 yılı aşkın süre iddianame hazırlanmadan cezaevine koyuyor, yıllarca cezaevinde yatırıyorsan Erdoğan, faşist zihniyet orada var.  

Seçilmiş belediye başkanlarını yargı kararı olmaksızın, anayasa hükmü dışında görevden alıp yerlerin kayyum atıyorsan faşist zihniyet oradadır. Bunun müeellifi sensin Erdoğan.

Derler ki kusuru yüzüne söylenmeyen ayıbını hüner sayarmış. Daha çok ayıp etme diye CHP de, diğer partiler de becerisizlik üstü yönetiminizi yüzüne söylemek zorundayız.

Erdoğan'a Mevlana'nın 7 öğüdünü okumasını öneriyorum. Bugünlede buna çok ihtiyaç var. Sanki Mevlana 7 öğüdü senin için söylemiş diye hissediyorum. Ayıbını hüner sanmaman için kusurunu yüzüne söylemeye devam edeceğiz.

Ömer Çelik dün altına imza atacağım 10 numara laf etmiş. Türkiyenin darbe gündemi yoktur, dedi. Bunu 3 yere söyleyeceksiniz. Genel Başkanın Recep Tayyip Erdoğan'a, yandaş gazetecilerinize, TV'lerde her akşam boy boy görüntü veren Erdoğan'ı savunmak için çırpınanlara söyleyeceksin.

(Üniversite sınav tarihinin 1 ay öne alınması) O çocuklar ilk seçimde oy kullanacaklar. göreceksiniz size neler edecekler. İçinizde hiç mi pedagog, eğitimci yok. Bu çocukların zaten stresi var. Sınav tarihini pinpon topu gibi çevirmekten muradın ne?

-Varlık Fonu var. 3 kamu bankası da burada. 3,5 milyar kamu bankasına Hazine'den para enjekte edidi, daha da ediyoruz. Varlık Fonu Türkiye'nin bütün ekonomik varlıklarının toplandığı yer oldu. Denetleyemiyoruz. 2018'de Varlık Fonu ne yaptı, bilen yok. 2018'in raporu 2020 martında geldi daha görüşülmedi. Bu kadar şeffaflıktan devlet yönetmeye kalkarsanız pürü pak olsanız bile -ki bence değilsiniz- şaibeli olursunuz. 

-İYİ Parti ve HDP arasındaki tartışmanın siyasette kriz yaratacak duruma geleceğine inanmıyorum. Tartışmaya dahil olmak bize yakışmaz."

Kaynak : www.istanbulgercegi.com

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları