loading
close
SON DAKİKALAR

CHP'den Erdoğan'a: İcat ettiğin darbe maskesi, CHP'li belediyelerin başarılı hizmetlerini örtmeye yetmez

CHP'den Erdoğan'a: İcat ettiğin darbe maskesi, CHP'li belediyelerin başarılı hizmetlerini örtmeye yetmez
Tarih: 12.05.2020 - 17:57
Kategori: Siyaset

CHP Grup Başkanvekili Engin Altay, "Erdoğan, senin icat ettiğin darbe maskesi, CHP'li belediyelerin başarılı hizmetlerini örtmeye yetmez, boşalttığın hazineyi dolu göstermez, başarısızlıklarını örtmez. Erdoğan'ı biz oradan sandık marifetiyle indireceğiz" dedi.

CHP Grup Başkanvekili ve İstanbul Milletvekili Engin Altay, Meclis'te bir basın toplantısı düzenledi.

Erdoğan'ın CHP'yi hedef alan açıklamalarına yanıt veren Altay, "Erdoğan seni oradan indireceğiz. Yalnız şunu bilin, sandığın, hukukun dışında hiçbir gücün Erdoğan’ın yakasına ilişmesine bizim müsademiz yoktur" şeklinde konuştu.

Altay'ın açıklamaları şöyle:

"Biz diyoruz ki; Cumhurbaşkanı Sağlık Bakanını, Sağlık Bakanı Bilim Kurulunu dinlerse ve Bilim Kurulunun önermeleri, tavsiye kararları doğrultusunda devlet düzen tutarsa biz bu işi en az hasarla atlatırız. Ne yapıyoruz? Kimi taleplerle camiler kapalıyken, şu anda içinde bulunduğumuz TBMM kapalıyken AVM'leri açabiliyoruz. Hangi bilimsel ve tıbbi gerekçelerle AVM'ler açılmıştır merak ediyorum. Türkiye'de kaç AVM'nin havalandırmasının içerideki havayı dışarı atan, dışarıdan sürekli sadece temiz hava üfleyen bir mekanizmaya sahip olduğunu Tayyip Erdoğan biliyor mu merak ediyorum. Bize ulaşan bilgi ve duyumlar, AVM'lerin büyük çoğunluğunun içerideki havayı tekrar içeriyi soğutarak ama tümüyle temizlemeden verdiği şeklindedir. Ben, Bilim Kurulunun üzerinde mutabık kalmadığı AVM'lerin açılmasını Kovid-19 ile bunca zamandır Bilim Kurulunun ve sağlık emekçilerimizin verdiği mücadeleye bir darbe olduğunu ve bu mücadeleyi hiçe saymak olduğunu düşünüyorum, doğru bulmuyorum.

Sayın Cumhurbaşkanı, toplumun yarısı maske bulamıyor ve mevcut orta yerdeki maskelerin de tek kullanımlılığı ve kısa ömürlülüğü düşünüldüğünde asgari ücretle geçinen bir ailenin zaten senin şimdi satışını başlattığın maskeleri alma şansı yoktur.

Erdoğan, millete maske dağıtamadı ama kendisi bir darbe maskesi icat etti. Sayın Erdoğan, senin icat ettiğin darbe maskesi, CHP'li belediyelerin başarılı hizmetlerini örtmeye yetmez, boşalttığın hazineyi dolu göstermez, başarısızlıklarını örtmez. Bunu böyle bileceksin.

Sandıkta hesaplaşacağız der Erdoğan bazen. Evet, Erdoğan seninle sandıkta hesaplaşacağız. Bu konuda aynı fikirdeyiz. İçin rahat olsun. Ama sandığı tekmeleyen sensin. 31 Mart 2019 yerel seçimlerinde sonucunu beğenmediğin sandığı deviren sensin. 2017 referandurumunda kanunda açıkça yazmasına rağmen mühürsüz oyları geçerli saydırarak sandığa şer karıştıran sensin. Seçilmiş genel başkanını ve başbakanını indiren de sensin. Sonra geleceksin darbe edebiyatı yapacaksın. Hakikaten darbe paranoyası mı yaşıyor yoksa darbe mağduriyeti mi yaratıyor emin değilim. 12 Eylül'ü göklere çıkaran, 28 Şubat'a övgüler düzen Fetullah Gülen ile yıllarca o zaman neden işbirliği yaptın?

Burada darbelerden sonra sonuçların kime yaradığına bakmak lazım. CHP için 27 Mayıs ile 12 Eylül aynıdır. 27 Mart ile 28 Şubat aynıdır. 27 Nisan 15 Temmuz hepsi aynıdır. 3 darbe var ki bundan Erdoğan istifade etti. 28 Şubat üzerinden siyasi yürüyüşe çıktı, 27 Nisan ile beslendi, 15 Temmuz darbesine de bu Allah'ın lütfu dedi. Bir darbe muhakemesi yapacaksak, sen 28 Şubat'ta darbe mağduruna yattın ama oradan yürüyüp beslendin. 27 Nisan muhtırasını yapanlara zırhlı jip aldın. 15 Temmuz darbesi için de Allah'ın lütfu dedin. Bütün darbelerden en olumsuz etkilenen parti CHP'dir Bütün darbelerde en ağır bedeli ödeyen Türkiye'nn devrimcileridir. Hal böyleyken bu darbe meselesinden AKP'ye ve Erdoğan'a ekmek çıkmaz.

Erdoğan seni oradan indireceğiz. Muhalefetin görevi iktidarı değiştirmektir. Yalnız şunu bilin, sandığın, hukukun dışında hiçbir gücün Erdoğan’ın yakasına ilişmesine bizim müsademiz yoktur, olamaz. Biz seni oradan sandıkla indireceğiz.

(Akşener'in "memleket masası" çağrısına AKP'ye yakın bir gazetecinin 'Kılıçdaroğlu'nun, Erdoğan'a sözleri yüzünden nasıl bir araya gelecekler' youmu) "Sayın Kılıçdaroğlu'ndan sıradan bir üyemize kadar hiçbir CHP'li, Sayın Erdoğan'a bugüne kadar Sayın Bahçeli'nin, Sayın Numan Kurtulmuş'un, Sayın Süleyman Soylu'nun söylediklerinden daha ağır bir laf söylemedi. Önce bunun bilinmesini isterim. Böyle bir teklif geldiğinde Erdoğan'a düşen, 'bunu ben de çok arzu ettim, ederdim, hayhay' deyip kollarını açmaktı. Cumhurbaşkanı olarak kutuplaştırmak, ayrıştırmak, bölmek, onun siyasi ömrünü uzatacak bir imkan ve durum gibi hala maalesef görülüyor. Aslında geç kalınmış değil. Türk milleti siyasetçileri kavga ederken izler ama kavga edenleri sevmez."

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları