loading
close
SON DAKİKALAR

CHP'den Erdoğan'a 'tasfiye' yanıtı: Senin tehditlerin CHP'ye sökmez

CHP'den Erdoğan'a 'tasfiye' yanıtı: Senin tehditlerin CHP'ye sökmez
Tarih: 05.05.2020 - 16:55
Kategori: Siyaset

CHP Grup Başkanvekili Engin Özkoç, kabine toplantısının ardından yaptığı açıklamada CHP'yi hedef alarak, "Siyasetin kalitesini artırmanın yolu, bu kirli zihniyeti ülkemizden tasfiye etmekten geçiyor" diyen Erdoğan'a tepki gösterdi.

Engin Özkoç'un açıklamaları şöyle:
"Salgın olayı başladığından beri maske olayı tuturduk gidiyoruz. Bu ülkede maske dağıtmayı beceremeyen bir iktidardan bahsediyoruz. 3 Nisan'da maske zorunluluğu kararı verildi. 4  Nisan'da Ticaret Bakanı devlet halkın ulaşabileceği yerlerde maske satacak, dedi. 5 Nisan'da Fahrettin Altun PTT üzerinden dağıtılacak, dedi. 6 Nisan'da PTT sistemi çöktü. E-devlet üzerinden başvuru yapılacak dendi. Kod gelecek eczanelerden alınacak, dendi. Kod kalktı eczalerden alınacak dendi. Şu an da biz maske satışına tekrar karar verdik diye Erdoğan açıklama yaptı. AKP iktidarı kendi insanına dağıtamadığı maskeyi dünyaya ulaştırmayı becerdi. ABD’ye 2 parti askeri uçakla yardım malzemesi gitti. Peki ABD ile ilgili daha önce yanılmış mıydınız, yanılmıştınız. PYD/YPG terör örgütleri dediğiniz örgütlere o maskeleri ABD ulaştırdı. Çok merak ediyorum gerçekten bunu ortak akılla mı halletiniz? Kendi ülkenize dağıtamadığınız maskeleri ABD’ye gönderip oradan da PYD/YPG militanlarının eline geçmesine size kim akıl verdi, merak ediyoruz.

Bugünlerde bir darbe kalkışmasıdır, bunlar darbe yoluyla mı gelmek istiyorlar diyorlar. Cumhurbaşkanlığı koltuğundaki AKP Genel başkanının son açıklaması şöyle: 'CHP'yi ikaz ediyorum. Bu zihniyeti ülkemizden bir an önce tasfiye etmeliyiz' diyor. Tasfiye temizlemedir. Siz demokratik bir ülkede anamuhalefet partisini nasıl tasfiye etmeyi düşünüyorsunuz? Çamur attığınız, darbe iftiralarında tam da siz bu darbeyi 20 Temmuz'dan beni uygulandığı, ülke darbe hukukuyla yönetildiği için, tam da darbe görüşü içinde yasalarını çıkartıp darbe kararlarını yürürlüğe koyduğunuz için anamuhalefet partisini nasıl tasfiye etmek istediğinizi açıklamak zorundasınız? Siz CHP'yi nasıl ayıklamak istiyorsunuz? Milletvekillerine saldırtarak mı, suç isnatlarında bulunarak mı, cezaevlerine attırarak mı, ayrıştırarak mı, hedef göstererek mi , devlet gücünü kullanarak mı? Millet yüreğinden atmadıkça siz CHP'yi bu ülkeden söküp atamazsınız. CHP kuruluşun ve kurtuluşun partisidir. CHP bu ülkenin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk'ün partisidir. CHP halkın yüreğinde örgütlü, gençlerimizin ufkunda varolmaya devam eden, demokrasi için özgürlük için, laik Türkiye için mücadele eden bir partidir. Buna senin ve kurduğun darbe anlayışının gücü yetmez. Senin tehditlerin CHP'ye sökmez."

Kaynak : www.istanbulgercegi.com

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları