loading
close
SON DAKİKALAR

CHP'den kayyum açıklaması: Belediye başkanlarının görevden alınması hukuki değil siyasidir, darbe dönemlerinde ne yapılmışsa bugün de o yapılmıştır

CHP'den kayyum açıklaması: Belediye başkanlarının görevden alınması hukuki değil siyasidir, darbe dönemlerinde ne yapılmışsa bugün de o yapılmıştır
Tarih: 19.08.2019 - 14:59
Kategori: Siyaset

CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Faik Öztrak MYK toplantısının ardından açıklama yaptı. Öztrak, HDP'li 3 büyükşehir belediyesine kayyum atanmasına tepki gösterdi.

Öztrak'ın açıklamaları şöyle:

"Millet iradesiyle seçilen Diyarbakrı, Mardin, Van belediye başkanları görevden alındı, o illerin valilieri kayyum olarak atandı. Başkan olmanın kuralları bellidir. Aday olmalarında sakınca görülmeyenler seçime girer. 5 ay önce adli sicili temiz olan, adaylıkları uygun görülen ve seçilen bu belediye başkanlarının görevden alınması hukuki değil siyasidir. İdari karar gibi gözükse de saray tarafından verilmiştir. Seçime girmek serbest seçilmek yasaktır görüntüsü verilmiştir. Darbe dönemlerinde ne yapılmışsa bugün de o yapılmıştır.

Terörle mücadele Türkiye'nin ortak milli meselesidir. CHP terörün her türlüsünü lanetler ancak milli mesele milli iradeye baskı ve vesayet uygulma amacı olarak kullanılmamalı. Bu terörün değirmenine su taşır. AKP'ye destek veren yurttaşlarımıza seslenmek istiyorum. Ahmet Davutoğlu istifa ettirildiğinde de, AKP'li başkanlar istifa ettirildiğinde de bu tavrı gösterdik. Erdoğan'ın zulmüne karşı çıktık. Demokratik meşuriyetin elde kalan son kalesi sandıktır. Sandık hukukuna vurulan her darbe demokrasiye vurulmuş. Seçimle gelen seçimle gider. 

Sandığa seçmen iradesine sahip çıkmak demokrasiye sahip çıkmaktır. Millet iradesiyle hesaplaşılmaz. CHP olarak adalet temelli siyasetten vazgeçmeyeceğimizi, seçme seçilme hakkından taraf olduğumuzu milletimizin huzurunda ifade ediyoruz.  

(AKP'nin Kılıçdaroğlu'na Doğu Akdeniz eleştirisi) (Kılıçdaroğlu'nun) Buradaki gemilerden haberi olmadığını iddia edenlerin genel başkanımızı dinlemediği ya da anlamak istemediği açık seçik ortada. Önceden Akdeniz'e kıyısı olan bölgelerin ekonomik lideri olacağımız konuşuluyordu. Bu sene başında Akdeniz'e kıyısı olan 7 ülkenin gerçekleştirdikleri Doğu Akdeniz forumunda Türkiye'nin adı bile geçmiyor. Türkiye'nin jeostratejik önemine baktığınızda en etkili oyuncu biz olmalıyız. Karşı çıktığımız konu ülkeler bir araya geliyor, bölgesel işbirlikleri ortaya çıkıyor, Türkiye neden yok? Türkiye'nin bir an önce bölgedeki ülkelerle barışması, hakettiği payı alması lazım."

Kaynak : www.istanbulgercegi.com

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları