loading
close
SON DAKİKALAR

CHP'den tapu taksitlerinin ertelenmesi için kanun teklifi

CHP'den tapu taksitlerinin ertelenmesi için kanun teklifi
Tarih: 01.04.2020 - 11:34
Kategori: Siyaset

CHP İstanbul Milletvekili ve PM üyesi Mehmet Akif Hamzaçebi koronavirüs salgınına karşı ekonomik önlem kapsamında ödeme zorluğu çekilmesi nedeniyle tapu taksitlerinin ertelenmesi için kanun teklifi verdi.

CHP İstanbul Milletvekili Mehmet Akif Hamzaçebi verdiği kanun teklifinin gerekçesinde bazı taşınmazlar üzerinde hak sahibi olan ve tapularına kavuşmak için kısıtlı bütçeleriyle bu taşınmazların taksitlerini ödemeye çalışan yurttaşların olduğu, salgın hastalık sürecine girmeden önce dahi birçok vatandaşların taşınmazların taksitlerini ödemekte zorlandığına dikkat çekti. 
Kanun teklifiyle ilgili basın açıklamasında bulunan Hamzaçebi "Salgın hastalık riski gereği alınan zorunlu önlemler nedeniyle bu hak sahiplerinin taksitlerini ödeyemeyecek duruma düşecekleri açıktır" dedi. 
 
CHP'li Hamzaçebi'nin verdiği kanun teklifiyle ilgili açıklaması şöyle:
 
"Tüm dünyayla beraber ülkemizin de etkilendiği yeni tip koronavirüs COVID-19 salgını nedeniyle sağlık önlemleri yanında bazı ekonomik önlemler alınmakta ve yargı alanında da süre uzatımlarına gidilmektedir. Bu önlemler alınırken unutulmaması gereken önemli bir kesim de çeşitli kanunlar bağlamında bazı taşınmazlar üzerinde hak sahibi olan ve tapularına kavuşmak için kısıtlı bütçeleriyle bu taşınmazların taksitlerini ödemeye çalışan vatandaşlarımızdır. Tüm toplumun sağlığını tehdit eden salgın hastalık sürecine girmeden önce dahi birçok vatandaşımız taşınmazların taksitlerini ödemekte zorlanırken, salgın hastalık riski gereği alınan zorunlu önlemler nedeniyle bu hak sahiplerinin taksitlerini ödeyemeyecek duruma düşecekleri açıktır.
Bu çerçevede hazırlayıp bugün TBMM Başkanlığına verdiğim kanun teklifiyle aşağıdaki konularda düzenleme yapılması önerilmiştir:
1) Silivri ilçesine bağlı Sayalar, Danamandıra ve Çayırdere mahalleleri ile Çatalca ilçesi Hallaçlı, Gümüşpınar, Aydınlar, Karamandere ve Yaylacık mahallelerinin eski köy yerleşim alanları ile Çatalca ilçesi Fatih ve Atatürk mahalleleri olmak üzere toplam 10 mahalle halkını ilgilendiren Kanundaki ödeme ve taksit süreleri bir yıl faizsiz olarak ertelenmektedir. Yine bu mahallelerdeki hak sahiplerinin eş ve çocuklarına 2003 yılından sonra yapılan devirler nedeniyle eş ve çocukların da Kanundan yararlanması imkânı getirilmektedir.
2) Sultanbeyli ilçesindeki hisseli taşınmazlarda vatandaşların ödeme gücünün çok üzerinde olan bedel takdirlerinin yenilenerek, satış bedelinin mevcut değer takdirlerinin yüzde 50’si oranında bir bedel olması ve ödeme/taksit sürelerinin de faizsiz olarak 2021 yılına ertelenmesi düzenlenmektedir.
3) 2/B arazileri için de taksit ve ödeme süreleri bir yıl faizsiz olarak ertelenmektedir.
4) Hazine’ye ait tarım arazilerinin satışına ilişkin ödeme ve taksit süreleri de bir yıl faizsiz olarak ertelenmektedir."
Kaynak : Vişne Haber Ajansı

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları