loading
close
SON DAKİKALAR

CHP’li Altay: Pelikan çetesi yargıdan elini çekmelidir

CHP’li Altay: Pelikan çetesi yargıdan elini çekmelidir
Tarih: 11.03.2020 - 15:58
Kategori: Siyaset

CHP Grup Başkanvekili Engin Altay, tutuklanan gazetecilerle ilgili olarak Erdoğan’a çağrıda bulunarak; ‘Adalet terazisinin ayarını bozma. O terazi herkese lazım.Yarın kime lazım olacağı da belli olmaz. Pelikan çetesi yargıdan elini çekmelidir’ ifadelerini kullandı.

CHP Grup Başkanvekili Engin Altay, TBMM’de düzenlediği basın toplantısında, CHP TBMM Grubu’nun basına kapalı gerçekleştirdiği toplantıda koranavirüs salgını ile ilgili sürecin değerlendirildiğini, bu konuda CHP’nin her türlü katkıyı vermeye hazır olduğunu kaydetti. Altay, “CHP bu konuda samimi, yapıcı ve olumlu katkıya hazırdır. Gelişmeleri izlemek ve Sağlık Bakanlığı’nın mücadelesine katkı sağlamak üzere milletvekillerimizden oluşan bir komisyon kurma kararı aldık” diye konuştu.

ÖFKE KİN KUSAN DİL

            AKP Genel Başkanı Erdoğan’ın sürekli olarak gerilim politikası izlediğini kaydeden Altay, “Erdoğan, sıkıştıkça gerilim üretiyor, toplumu kutuplaştırmaya çalışıyor. Cumhurbaşkanı’nın öfke, kin kusan bir dil kullanması, cumhurbaşkanlığı makamına yakışmıyor. Tabi şuanda zor durumda. AK Parti bir mutasyon geçiriyor. Erdoğan, 2002’de yola çıktığı arkadaşlarıyla ters düştü. Keçiören’deki mütevazi evden, kışlık sarayın, yazlık sarayın, yüzen sarayın yetmediği bir Erdoğan’a gelindi. 18 yılın sonunda çökmüş bir ekonomi, tahrip edilmiş bir sosyal barış iklimi, çürümüş bir hukuk noktasına gelindi. Şimdi bu tablo karşısında Erdoğan, kutuplaştırmayla, gerilimle ayakta kalmaya çalışıyor” diye konuştu. Altay,  şöyle devam etti:

AK PARTİ ERDOĞAN’DAN İSTİFA EDECEK

            “Erdoğan’ın gemisi su alıyor. Sadece kendi gemisi su alsa sorun yok, Türkiye gemisi de su alıyor.  Öfke, kin, husumet,  kapris bütün bunlar Türkiye’ye zarar veriyor.  Çağrı yapıyorum yol yakınken kendini bir yenile durumunu değerlendir. Huzur barış iklimine daha fazla zarar verme. Türkiye bir bedel ödüyorsa her bedelin vebali vardır bütün bedelin vebali, günahı, sorumluluğu Erdoğan’ındır. Bugün ekrandan İstiklal Marşı’nı okumuş. Aslında ezbere bilmesi lazım, kendisi hafızlıktan geliyor. Kendisine tavsiyem İstiklal Marşı’nın özüne, ruhuna sığınmasıdır. Erdoğan’ın  bugünkü ruh iklimi ikiz doğum sancısıyla ilgilidir. Allah başka sancı çektirmesin kendisine, milletimize de. İki siyasi partinin eş zamanlı oluşması, büyük sıkıntı yaratmıştır. Ders çıkarması lazım. Böyle giderse, Ak Parti Erdoğan’dan istifa edecek.”

KEMAL KILIÇDAROĞLU SINIRDA SENİ BEKLİYOR

            CHP Genel Başkanı’nın Moskova görüşmesiyle ilgili haklı eleştirilerinin Erdoğan tarafından anlaşılmak istenmediğini, Erdoğan’ın hakaretlerle yaşananları ört bas etmeye çalıştığını vurgulayan Altay, “Kılıçdaroğlu iki yıldır ‘askerlerimizin can güvenliği tehdit altında’ diyor dikkate almıyorsun. Suriye’de ‘rejime odaklanma terör örgütleriyle arana mesafe koy’ diyor hadi oradan diyorsun, aynı şeyleri Putin söyleyince ‘tamam’ diyorsun böyle ayıp olabilir mi? Türk Askeri Esad’ın korumasına muhtaç değildir, ama TSK Putin’in korumasına da muhtaç değildir. Bugün Genel Başkanımıza ‘Arzu ediyorsan İdlib’e git’ diyor. Sayın Erdoğan Bay Kemal İdlib için hazır. Sen hazır mısın? Yanına damatlarını,  çocukların al bay Kemal seni sınırda bekliyor. Başkomutanım diye caka satacağına bay Kemal sınırda seni bekliyor hadi gidin. İdlib’de zor duruma düşen Mehmetçiğin halini birlikte görün. Hadi yarın hep beraber gidelim, biz hazırız” diye konuştu. Altay, şunları söyledi:

NEDEN PUTİN’E “ONE MİNUTE” DEMEDİN?

“Biz önerilerde bulunuyoruz, Erdoğan hakaret ediyor, densiz diyor. Erdoğan, densiz arıyorsan etrafındaki akıl danelerine bak. Seni bu yanlışlara düşürenlere bak. Bir densizlik aranıyorsa,  bu elinde Mehmetçik kanı olan Putin’e dört soruyu soramamaktır. ‘Biz Türk askerlerinin yerini bilmiyorduk’ dediğinde keşke Putin’e ‘one minute’ çekseydin. Çekseydin de ben de seni alnından öpseydim. Rus devlet televizyonunun Türkiye Cumhuriyeti’ni düşürdüğü duruma sessiz kalmak densizliğin dik alasıdır. İnsan bunun hesabını sormaz mı? Bir özür dilendi mi,  Rus televizyonuna uyarı yapılmış mı? Hiç mi incinmiyorsun kardeşim? Hala bir özür alabilmiş değiliz. Sen bir talep et.  Rus devlet televizyonunun yaptığı edepsizliktir. Bu edepsizliğe seyirci kalınamaz. Bizim Türkiye Cumhuriyeti’nin aşağılanmasına rızamız yok. Devlet Bahçeli bile açıklama bekliyor. Bizi dinlemiyorsun, bari Bahçeli’ye kulak ver.

5. KOL FAALİYETİ KOZMİK ODAYI TERÖRİSTLERE TESLİK ETMEKTİR

            Biz Türkiye’nin onuru diyoruz, Erdoğan ‘beşinci kol faaliyeti’ diyor.  Beşinci kol casusluk, ihanet zincirlerinin örneği aranıyorsa söyleyelim. Kendi çocukları için han, hamam, fakir, fukara çocukları için şehitler tepesinde rezervasyon yaptırmaktır beşinci kol faaliyeti. Devletin kozmik odasını terör örgütüne teslim etmektir beşinci kol faaliyeti. TSK’yı yargıyı, emniyeti FETÖ’ye teslim etmektir beyinci kol faaliyeti. Olsa olsa seçim zamanlarında teröristleri devletin televizyonlarına çıkarmaktır beşinci kol faaliyeti. Milli mücadele kahramanlarına hakaretler yağdıran Fesli Kadir’in önünde diz çökmektir beşinci kol faaliyeti.

YARGI PELİKAN ÇETESİNİN ESİRİ OLMAMALI

            Hukuk devleti ilkesinin yok edildiğini, yargıya güvenin kalmadığını kaydeden Altay, haber yapan gazetecilerin tutuklanmasının kuvvetler ayrılığı ilkesinin kalmadığının göstergesi olduğunu belirtti. Altay, “Yargı mensuplarına sesleniyorum. Ettiğiniz yemine, hukukun evrensel ilkelerine riayet edin. Yargının bir vicdan işi olduğunun bilinciyle hareket edin. Pelikan çetesinin esiri olmayın” diye konuştu.  

 

 

 

 

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları