loading
close
SON DAKİKALAR

CHP'li Bülbül: itibardan tasarruf etmeyenler vatandaşa IBAN yolluyor

CHP'li Bülbül: itibardan tasarruf etmeyenler vatandaşa IBAN yolluyor
Tarih: 01.04.2020 - 15:41
Kategori: Siyaset

CHP Aydın Milletvekili Süleyman Bülbül, Ankara ve İstanbul Büyükşehir Belediyelerinin yardım kampanyasının engellenirken Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın yardım kampanyası başlatmasını “samimiyetsizlik” olarak yorumladı.

Meclis Genel Kurulunda konuşan Aydın Milletvekili Süleyman Bülbül, “Olağanüstü günler yaşadığımız zor dönemde Sayın Cumhurbaşkanı şaşırtıcı bir şekilde ekran karşısına 3 kere çıktı. Birinde patronlara ekonomik paket açıkladı, diğerinde vatandaştan para istedi. Bunu yaparken lütfeder gibi 7 maaşını da bağışladığını söyledi. Ama her yıl bütçe başlangıç ödeneğinin binde 5'ine karşılık gelen ve kendisine örtülü ödenek harcaması için ayrılan tutardan hiç bahsetmedi. 2020 bütçesinde "gizli hizmet gideri" olarak harcanması için belirlenen 5 milyar 410 milyon 105 bin 985 TL'den hiç bahsetmedi” dedi.

“HANGİ YÜZLE PARA İSTİYORLAR”

Diyanet İşleri Başkanlığı’nın da SMS ile para toplamasını eleştiren Bülbül, konuşmasında şunları söyledi: “İktidar, yoksulluk ve yoksunluktan hâlâ çalışmak zorunda kalan, kendi OHAL'ini ilan edemeyen ‘Ya evde kalıp açlıktan öleceğim ya da işe gidip virüsten öleceğim’ diyen, çalışma ile pandemi arasında sıkışan vatandaştan hangi yüzle para istiyor, hangi parayı istiyor; anlamak mümkün değil. ‘İtibardan tasarruf olmaz’ diyenler, devletin yüceliğinden bahsedenler, mevzu virüsse ve mücadele halk sağlığı ve güvenliğine geldiğinde IBAN gösterir oldu.”

“SAMİMİYETSİZLER”

“O kadar samimiyetsizler ki kendilerinden değil diye, İstanbul ve Ankara Büyükşehir Belediye Başkanlarının günlerdir açık ve şeffaf bir şekilde yürüttükleri kampanyalarını genelgeyle yasaklıyorlar. Gerekçeleri ise "belediyelerin yardım ya da bağış toplama yetkisinin olmadığı" gibi komik bir iddia ancak önceki dönemlerde İstanbul ve Ankara Büyükşehir Belediyeleri AKP'nin elindeyken istedikleri gibi yardım kampanyası düzenleyip bağış toplayabiliyorlardı ki İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş döneminde "Güney Asya Depremi Yardım Kampanyası" adı altında bağış bile toplanmıştı.”

“İKTİDARI HALK SAĞLIĞINI KORUMAYA DAVET EDİYORUM”

“Diğer yandan, TÜRGEV'den İlim Yayma Cemiyetine, Suriye'deki radikal örgütler için yardım toplayan derneklerden binlerce vatandaşı dolandıran Deniz Fenerine kadar tarikatlara ve cemaatlere bağlı, sicili temiz olmayan ne kadar dernek ve vakıf varsa ‘kamu yararına çalışan vakıf ve dernek’ statüsüne alınmış ve hiçbir izin alınmadan bağış ve yardım toplamalarının önü açılmıştır. İktidarı yaptıkları bu yanlıştan bir an önce dönmeye, şu günlerde halk sağlığı ve güvenliğini önemsemeye davet ediyorum.”

Kaynak : Vişne Haber Ajansı

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları