loading
close
SON DAKİKALAR

CHP'li Bülbül'den hükümete: Ne yatırımı bitiriyorlar ne de yatırım getiriyorlar

CHP'li Bülbül'den hükümete: Ne yatırımı bitiriyorlar ne de yatırım getiriyorlar
Tarih: 21.08.2019 - 14:56
Kategori: Siyaset

CHP Aydın Milletvekili Süleyman Bülbül, “Aydın’da istihdam yaratacak, Aydın’ı ekonomisine katkı sağlayacak yatırımlar için parti ayrımı yapmaksızın mücadele etmek gerek” dedi.

Aydın’da yarım kalan devlet yatırımlarını hatırlatan Bülbül, “İktidar tarafından söz verilip başlanmayan, yarım bırakılan milyonlarla ifade edilen onlarca yatırımlar var. Bunların içinde söz verildiği halde yapılmayan hastaneler, yollar, tren hatları, 112 istasyonları var. Anlaşılan o ki iktidar ne başladığı yatırımı bitirebiliyor ne de Türkiye’ye yatırım yapmayı düşünen dünyaca ünlü bir firmayı elinde tutabiliyor. Bu yetmiyormuş gibi Çine’deki Hidroelektrik Enerji Santralini özelleştirdiler, Didim ve Kuşadası’nda hazine arazilerini satışa çıkardılar, Aydın’ın havasını suyunu ve toprağını zehirleyen JES’ler için ihaleler açıp, balık çiftlikleri kurulması için projeler hazırladılar. Kısaca Aydın’a yararına olmayan aksine hem halk sağlığını hem de çevre ekolojik dengeyi bozan yatırımlar yaptılar. Bu tablo Aydın’ın menfaatini düşünmeyen bir iktidarın ve onun vekillerinin tablosudur” dedi.

“AYDIN’A YATIRIM İSTEMİYORLAR MI?

Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu’nun yatırımın Aydına yapılması yönündeki çağrısına ilçe belediyelerin, Ticaret, Sanayi ve Esnaf Odalarının, STK’ların ve Aydın halkının destek verdiğini ancak AKP milletvekillerinin aksi yönde hareket ettiğini ve çelişkili açıklamalarda bulunduğunu söyleyen Bülbül, “Acaba Aydın’a yatırım gelmesini istemiyorlar mı?" diye sordu.

“TUTARSIZ AÇIKLAMALAR”

AKP Milletvekili Metin Yavuz’un açıklamalarını da eleştiren Bülbül, “Volkswagen Türkiye’ye yatırım yapacağı geçtiğimiz Temmuz ayında hem Türk hem de Alman basınına yansımıştı. Birkaç gün önce AKP Milletvekili Bekir Kuvvet Erim yatırımın Bulgaristan’a kaydırılacağının duyumunu yakın bir zamanda aldığını söylerken Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın da bundan bilgisi olduğunu belirtti. Şimdi ise sayın Yavuz Manisa’nın yatırım için avantajlı konumda olduğunu söylüyor. AKP’nin milletvekillerinin açıklamaları ne yazık ki çelişkili ve tutarsız. Birbirlerinin yaptığı açıklamalardan da habersiz. Dertleri Aydın değil sadece konuşmak. Artık Aydınlı laf değil yatırım istiyor” dedi.

Aydın’a JES yapmak için sürekli alanlar bulunduğunu söyleyen Bülbül, “Aydın topraklarının üçte biri JES’lere açılırken, hazine arazileri satışa çıkartılırken Türkiye pazarında en çok satan ilk üç marka arasında olan Volkswagen için, bunun yanında binlerce kişiye iş imkanı sağlayacak Aydın’ın menfaatine olacak bir yatırım için ‘arazi yok’ şeklinde açıklama yapılması da talihsizliktir” ifadesini kullandı.

Yavuz’un yatırımın gelmesi konusunda Manisa ile ilgili söylediklerine de değinen Bülbül, “yatırım için Liman’a yakınlığı şart Aydın’da yakın ama Manisa daha yakın”  ifadesi anlaşılır değildir. Bir İktidar Milletvekili tarafından ‘arazi yok, ulaşım yok, yan sanayi yok ‘denilmesi de Aydın için üzüntü vericidir. Bunların olması için uğraşacaklarına yatırımların başka illere yapılmasının nedenlerini sıralıyorlar. Kendilerinin Aydın vekili olduğunu bir kere daha hatırlatmak isterim” dedi.

Bülbül, ‘Aydın milliyetçiği’ eleştirisine için ise, “Aydın’ın suyunun toprağının, havasının kirletilmemesi için, ekonomik olarak Aydın’ı kalkındıracak yatırımlar için yaptığımız açıklamalar milliyetçilikse, yapmaya devam edeceğiz” dedi.

“ÇALIŞMALAR BİR AN ÖNCE BAŞLAMALI”

Aydın’da istihdam yaratacak, Aydın’ı ekonomisine katkı sağlayacak yatırımlar için parti ayrımı yapmaksızın mücadele etmek gerektiğini vurgulayan Bülbül,  daha önce CHP Aydın Milletvekillerinin yaptığı ortak açıklamayı yineleyerek “Sanayi ve Teknoloji Bakanı’nın bu hafta içerisinde parti ayrımı yapmaksızın Aydın’ın tüm milletvekilleri ve Büyükşehir Belediye Başkanıyla bir araya gelmesini ve bu konu üzerinde hızlı bir çalışma yapmasını istiyoruz” dedi.

 

Kaynak : Vişne Haber Ajansı-www.istanbulgercegi.com

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları