loading
close
SON DAKİKALAR

CHP'li Gürer, Erdoğan’a '3600 ek gösterge' vaadini hatırlattı

CHP'li Gürer,  Erdoğan’a '3600 ek gösterge' vaadini hatırlattı
Tarih: 14.05.2020 - 16:03
Kategori: Siyaset

CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer, aralarında hemşirelerinin de bulunduğu 4 meslek grubu için iki yıl önce Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından verileceği açıklanan 3600 ek gösterge uygulamasının akıbetini, soru önergesiyle Meclis gündemine taşıdı.

Gürer, Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay’a yönelttiği yazılı soru önergesinde, iki yıl önce hayata geçirileceği açıklanan 3600 ek gösterme uygulamasının, ne zaman başlayacağını sordu. Ayrıca Gürer, yazılı soru önergesinde, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın aralarında hemşire ve polislerin de bulunduğu 4 meslek grubu için 3600 ek gösterge uygulamasının başlayacağı yönünde vaatte bulunduğunu anımsattı. 

NE ZAMAN HAYATA GEÇECEK?

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın bu açıklamasının üzerinden 2 yıl geçtiğini hatırlatan Gürer, hemşire, polis ve öğretmenler için 3600 ek gösterme uygulamasının ne zaman hayata geçirileceğini sordu. 

HEMŞİRELER HAFTASI 

Gürer, TBMM başkanlığına verdiği soru önergesiyle ilgili açıklamasında ise 12 Mayıs gününün Hemşireler Günü, 12-18 Mayıs tarihlerindeki haftanın da Hemşireler Haftası olarak kutlandığını belirtti. 

MESAJ DEĞİL, DESTEK BEKLİYORLAR

Gürer, sağlık ihtiyaçlarına cevap veren en önemli meslek gruplarından olan hemşirelerin pandemi döneminde, tüm sağlık çalışanları gibi büyük bir özveriyle bu salgına karşı mücadele ettiğini vurguladı. 

Gürer, “Hemşireler haftasını kutladığımız bu dönemde, umudumuz odur ki, aralarında hemşirelerimizin de bulunduğu 4 meslek grubu için verilen 3600 ek gösterge uygulamasının hayata geçirilmesidir. Hemşireler bu dönemde kutlama mesajı değil, kendilerine verilen sözlerin yerine getirilmesini beklemektedir” dedi. 

GÜRER’DEN KUTLAMA 

CHP Milletvekili Gürer, sağlık hizmetlerinin sunumunda ve bireylerin sağlık ihtiyaçlarının karşılanmasında en önemli unsurların başında gelen hemşirelerin gününü de kutladı. 

Bilindiği gibi 3600 ek gösterge, kamu çalışanlarının maaş ve kıdem tazminatı ile emekli aylıklarının yükselmesini olanak tanıyor. 

 

 

Kaynak : istanbulgercegi.com

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları