loading
close
SON DAKİKALAR

CHP'li Hamzaçebi'den 'TÜİK'in işsizlik verilerine' ilişkin açıklama

CHP'li Hamzaçebi'den 'TÜİK'in işsizlik verilerine' ilişkin açıklama
Tarih: 10.06.2020 - 13:30
Kategori: Siyaset

CHP PM üyesi ve İstanbul Milletvekili Mehmet Akif Hamzaçebi, 'TÜİK'in mart ayı işsizlik verilerine ilişkin yorumda bulunarak "Türkiye'deki kayıp gençliğin oranı artmaya devam ediyor" dedi.

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK), mart ayına ilişkin iş gücü istatistiklerini açıkladı. Buna göre, Türkiye genelinde 15 ve daha yukarı yaştakilerde işsiz sayısı, martta geçen yılın aynı ayına göre 573 bin kişi azalarak 3 milyon 971 bin kişiye geriledi. Aynı dönemde işsizlik oranı 0.9 puan düşerek yüzde 13.2 oldu.

CHP İstanbul Milletvekili Mehmet Akif Hamzaçebi sosyal medya hesabından genç nüfusun işsizlik oranına ilişkin yorumda bulundu. Paylaşımında "Ne eğitimde ne de istihdamda" olan genç nüfusun artığını belirten bir grafik paylaşan Hamzaçebi, "Türkiye'deki kayıp gençliğin oranı artmaya devam ediyor. Yıllık tabloda zaten yükselişte olan "ne eğitimde ne de istihdamda olan gençler" aylık tabloda da büyük bir ivmeyle çoğalıyor. Üstelik bu görüntü henüz salgın etkilerinin görülmediği aylara ait. Gençlerimizi kazanmalıyız" ifadelerini kullandı. 

 

Kaynak : istanbulgercegi.com

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları