loading
close
SON DAKİKALAR

CHP'li Kayan'dan Tarım ve Orman Bakanı'na: Besicilikle uğraşan vatandaşların desteklenmesine yönelik ne tür çalışmalar yapıldı?

CHP'li Kayan'dan Tarım ve Orman Bakanı'na: Besicilikle uğraşan vatandaşların desteklenmesine yönelik ne tür çalışmalar yapıldı?
Tarih: 01.06.2020 - 15:52
Kategori: Siyaset

CHP Kırklareli Milletvekili Turabi Kayan Türkiye'deki hayvan yetiştiriciliğinin yaşadığı sorunları Meclis gündemine taşıdı.

CHP Kırklareli Milletvekili Turabi Kaya, Türkiye'deki hayvan üreticilerinin durumuna ilişkin soru önergesi verdi. CHP'li Kaya verdiği önergede Tarım ve Orman Bakanı'na  "Besicilikle uğraşan vatandaşlarn desteklenmesine yönelik ne tür çalışmalar" yapıldığını sordu. 

Hayvancılığın son dönemde bugüne kadar yapılmış az miktarda teşvik ve destekleme ile amacı dışında kullanılan mera alanları nedeniyle istenilen düzeye gelemediğini ve her geçen gün daha da kötüye gitmeye başladığını belirten Kayan yanıtlanması istemiyle Bakan Pakdemirli'ye şu soruları sordu:

  1. 2002-2020 yılları arasında ülkemizdeki toplam mera alanı  ne kadardır?
  2. 2002-2020 yılları arasında imara açılan kullanılabilir tarım ve mera alanlarının ne kadarı yerleşim yeri, ne kadarı OSB olarak kullandırılmıştır?
  3. Mera arazilerinden TOKİ’ye tahsis edilen miktar ne kadardır?
  4. Mera alanlarının ne kadarı HES (hidroelektrik santrali),GES (güneş enerjisi santrali),RES (rüzgar enerjisi santrali) gibi santrallere ayrılmıştır?
  5. Hayvancılığın desteklenmesi amacıyla mera alanlarının ücretsiz olarak hayvancılıkla uğraşan besicilere tahsisi düşünülmekte midir?
  6. Bugüne kadar uygulamış olduğunuz yanlış hayvancılık politikaları sonucu  azalan mera alanları nedeniyle besicilerin kaba yem ihtiyacını karşılamak için ne kadar yem ve saman ithalatı yapmayı planlıyorsunuz?
  7. Bugüne kadar Türkiye’de hayvancılığın bitmesi için her türlü çabayı gösteren hükümetleriniz, bu noktada besicilikle uğraşan vatandaşlarımızın desteklenmesine yönelik ne tür çalışmalar yapmaktadır?

 


 


 


Kaynak : istanbulgercegi.com

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları