loading
close
SON DAKİKALAR

CHP'li Öztunç: Pandemi süresince dışarıya ne kadar yardım gitti?”

CHP'li Öztunç: Pandemi süresince dışarıya ne kadar yardım gitti?”
Tarih: 12.05.2020 - 13:16
Kategori: Siyaset

CHP Parti Meclisi Üyesi ve Kahramanmaraş Milletvekili Ali Öztunç, sık sık tartışmalara sebep olan korona pandemisi nedeniyle yurt dışına yapılan yardımlara dair merak edilenleri Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay’a sordu

Türkiye’nin küresel Koronavirüs salgını nedeniyle yurt dışına yaptığı yardımlar uzun süredir gündemi meşgul ediyor.

Özellikle ülke içerisinde iktidarın maske dağıtımını bir türlü beceremediği, esnaf ve kobilerin borç batağında kaderine terk edildiği ve vatandaşların işsizlik belasıyla başa çıkmaya çalıştığı bugünlerde yurt dışı yardımlarının göze batırılarak bangır bangır yapılması tartışmaları da beraberinde getirdi.

Yeni başkanlık sistemi sonrası devlet organlarının şeffaflıktan uzaklaşması ve medyanın sadece AKP hükümetinin propagandasını yapar hale gelmesi kamuoyunda ciddi rahatsızlığa yol açarken, CHP’li Ali Öztunç vatandaşların yanıt beklediği sorulara Meclis çatısı altında cevap aradı.

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay’ın yazılı olarak cevaplandırması istemiyle TBMM Başkanlığına soru önergesi veren Öztunç’un soruları aynen şu şekilde;

  1. Türkiye,pandemi süresince hangi ülkelere ne tür yardımlar yapmıştır?
  2. Ülkeler bazında yapılan yardım miktarları ne kadardır?
  3. Bu yardımlar hangi kurumlar aracılığıyla yapılmıştır?
  4. Pandemibaşladığından bu güne kadar dış ülkelerden Türkiye’ye yapılan herhangi bir yardım var mıdır? Var ise hangi ülkelerden ne tür yardımlar alınmıştır? Miktarları ne kadardır?
  5. Kendi vatandaşımalzeme sıkıntısı çekerken, ekonomileri güçlü dış ülkelere yardımcı olabilecek kadar hazırlıklı ve güçlü olduğuna dair bir ülke imajı verilmeye çalışılması ne kadar doğru bir yaklaşımdır?

 

 

Kaynak : istanbulgercegi.com

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları