loading
close
SON DAKİKALAR

CHP’li Sarıbal, Bakan Pakdemirli'yi istifaya davet etti

CHP’li Sarıbal, Bakan Pakdemirli'yi istifaya davet etti
Tarih: 03.06.2020 - 17:45
Kategori: Siyaset

CHP Genel Başkan Yardımcısı Orhan Sarıbal, 2019 ve 2020 yıllarının Ocak-Nisan ayları arasında tarım ürünlerinde gerçekleştirilen ithalat rakamlarını paylaşarak, “Kısaca AKP ürettirmiyor, ithal ediyor” dedi.

CHP Genel Başkan Yardımcısı Orhan Sarıbal parti genel merkezinde düzenlediği basın toplantısında Türkiye’nin tarımsal üretimde ambarının anahtarı yabancı ülkelerin çiftçileri ve saray lobisinin ithalatçı hegemonlarının elinde olduğunu ifade ederek "AKP ürettirmiyor, AKP ithal ediyor" ifadelerini kullandı. 

Tarım ürünlerinde gerçekleşen ithalat rakamlarını paylaşan Sarıbal, taze sarımsakta ithalatın geçen yılın ilk dört ayına göre bu yıl yüzde 3 bin 328 oranında arttığını açıkladı.

Tarım Bakanı Pakdemirli'yi istifaya davet eden Sarıbal'ın açıklaması şöyle:

"Geçen yılın Ocak-Nisan dönemine göre 2020 yılının Ocak-Nisan aylarında gerçekleşen ithalatlar şöyle; arpada yüzde 292 daha fazla ihracat var, 475 bin ton ithal etmişiz. Ayçiçeği tohumunda yüzde 38’lik bir ithalat artışı var, 535 bin tona denk gelmektedir. Buğdayda yüzde 28’lik bir artış var, 3 milyon 395 bin tona karşılık gelmektedir. Mercimekte yüzde 113’lük bir ithalat artışı var, 264 bin tona denk gelmektedir. Nohutta yüzde 142’lik bir artış söz konusu 7 bin tona ulaşmıştır ilk dört ayda. Pamukta yüzde 138’lik bir artış var 375 bin tona ulaşmıştır ne yazık ki. Şeker’de yüzde 79’luk bir artış var, 85 bin tona ulaşmıştır. Kuru sarımsak üzgünüm ama gerçek diyor ya iktidar ‘AKP yapar diğerleri bakar’. AKP yapıyor toplum olarak da görüyoruz ne yaptıklarını. Kuru sarımsak da yüzde 208’lik bir artış var. 5 bin 500 ton ilk dört ay…Ve taze sarımsak sıkı durun yüzde 3 bin 328’lik bir artış var. 325 bin 325 ton olarak gerçekleşmiş.

Kısaca AKP ürettirmiyor, AKP ithal ediyor. Yapay bir büyüme mekanizması ile içi boş, üretime dayalı olmayan, sadece kendi havuz medyasıyla günü kurtarmaya çalışan bir anlayış…Kuldan utanmıyorsanız artık Allah’tan utanırsınız diye bekliyoruz. Derhal bakanı ve hükümeti, sadece bu nedenlerle bile aslında görevini tamamlamış olduğuna inanıyoruz, istifaya bir kez daha bir çiftçi gözüyle, algısıyla davet ediyorum."

Kaynak : istanbulgercegi.com

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları