loading
close
SON DAKİKALAR

CHP'li Sümer: Bunun hesabını kim verecek?

CHP'li Sümer: Bunun hesabını kim verecek?
Tarih: 29.06.2020 - 07:10
Kategori: Siyaset

CHP Adana Milletvekili Orhan Sümer, Adana’da bir okulda Covid-19 hastası öğrencilerin sınava gireceğinin öğretmenlerden saklandığını, yeteri kadar önlem alınmadığını belirterek “Eğer tek bir kişi bile virüs kaparsa bunun hesabını kim verecek?” diye sordu.

2 milyonun üzerinde öğrenci Covid-19 salgını tehlikesi altında YKS’ye girdi. Hasta öğrenciler kendileri için ayrılan okullarda sınava alınırken bazı okullarda yeteri kadar önlem alınmadığına dair şikayetler geldi.

Adana’dan kendisine gelen şikayetleri CHP’li Sümer yazılı bir açıklamayla kamuoyunun gündemine sundu.

Ülke genelinde yapılan YKS’de öğrencilerin bir taraftan soruları cevaplarken bir taraftan da virüs kapmamaya çalıştıklarını belirten Sümer, “Bazı bölgelerde yeteri kadar önlem alındığını söylemek çok zor. Bu bölgelerden biri de seçim bölgem Adana” dedi.

Adana’da Covid 19 hastalarının, hastalık şüphesiyle karantina altındakilerin ve cezaevinde olanlar Seyhan Saniye Hüsamettin Özaltın Ortaokulunda sınava girdiğini ifade eden Sümer, hasta öğrencilerin ambulanslarla okula getirilmesine karşın okul bahçesinde velileriyle temasta olduklarını söyledi.

ÖĞRETMENLERDEN SAKLANDI

Sümer, öğretmenlere görev yaptıkları okulda Covid 19 hastalarının sınava gireceğinin söylenmediğini belirterek açıklamasında şöyle dedi:

“Söylenseydi belki kişisel önlemlerini daha fazla alabilirlerdi. Üstelik okulda kronik hasta olan öğretmenler de bu okulda görevlendirilmiş.

Anlattıklarına göre bazı öğretmenler görev almak istemediklerini belirtmişler. Bunun üzerine ÖSYM görevlisi tarafından haklarında soruşturma açılacağı, suç duyurusunda bulunulacağı söylenmiş.

Bir maske ve sonradan temin edilen eldivenler verilerek öğretmenler sınavlarda görev yapmış.  Okulda yasak olmasına karşın klimalar çalıştırılmış.

HESABINI KİM VERECEK?

Öğretmenler ve diğer görevliler şu an virüs kapma ve bunu ailelerine bulaştırma korkusu içindeler.

Hastanelerde önlem alınarak sınav yapılamaz mıydı?

Öğretmenlere daha korunaklı maskeler, siperlikler ve koruyucu tulumlar temin edilemez miydi?

Eğer tek bir kişi bile virüs kaparsa bunun hesabını kim verecek?

Bir an önce bu okulda görev yapan herkese, virüs taşıyan öğrencilerle temas eden herkese test yapılmalı ve bu kişiler karantina altına alınmalıdır.

 

Kaynak : istanbulgercegi.com

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları