loading
close
SON DAKİKALAR

CHP'li Tığlı: Normalleşme sürecinde halı sahalara çalım atmayın

CHP'li Tığlı: Normalleşme sürecinde halı sahalara çalım atmayın
Tarih: 30.06.2020 - 07:00
Kategori: Siyaset

CHP Giresun Milletvekili Necati Tığlı, “normalleşme süreci ile birlikte insanların iç içe olduğu AVM’lerin, restoranların ve kafelerin açıldığı, tüm futbol müsabakalarının oynandığı bir pandemi sürecinde halı sahaların hâlâ kapalı olmasını eleştirdi.

Tüm dünyayı ve ülkemizi uzun zamandır etkisi altına alan oronavirüs nedeniyle 15 Mart’ta kapatılan halı sahalar, 1 Haziran 2020 tarihinde başlayan normalleşme süreciyle birlikte açılmış ancak 4 Haziran 2020 günü tekrar kapatılmıştı.

Pandemi sürecinde halı sahaların hâlâ kapalı olmasını eleştiren CHP'li Tığlı Bilim Kurulu'nun en kısa sürede halı sahaları gerekeli önlemler eşliğinde açılması için yeni bir karar vermesi gerektiğini söyledi.

11 Mart’ta ülkemizde çıkan ilk koronavirüs vakası ile birlikte Bilim Kurulu’nun önerileri doğrultusunda 15 Mart’ta kapatılan halı sahalar, 1 Haziran’da açılmış sonra 4 Haziran’da birçok ilde tekrar kapandı. Bu uygulamanın gerekçesini İl Hıfzıssıhha Kurul kararlarına bağlamanın doğru olmadığına değinen Tığlı, “AVM’ler açıkken, kafeler, restoranlar faaliyetteyken ve tüm futbol maçları oynanırken halı sahalarda nasıl bir tehlike görülmüştür ki bu spor tesisleri hâlâ açılmıyor, diyerek halı saha işletmecilerinin ortak görüşünü dile getirdi.

CHP’li Tığlı, “halı saha işletmecileri ile yaptığı görüşmede kapalı olan tüm işletmelerin kira, vergi, sigorta ve çalışan maaşlarını ödeme de zorluklar yaşadıklarını, sorunun aşılması ve tekrar faaliyete geçebilmek için Bilim Kurulu tarafından alınan tüm Pandemi ve hijyen kurallarını uygulanabilir hâle getirdiklerini ve dolayısıyla bir an önce halı sahaların açılmasını beklediklerini ifade ettiler” dedi.

KİMSE HALI SAHALARA ÇALIM ATMAYA KALKMASIN

Pandemi kuralları gereği hijyen kurallarını tesislerinde uygulayan tüm halı sahaların açılması gerektiği ifade eden CHP Giresun Milletvekili Necati Tığlı, “AVM’lerin, Restoranların, Kafelerin açık olduğu, futbol maçlarının oynandığı ve 1 Temmuz’da düğün salonlarının da hizmete gireceği bir dönemde İktidar ve Bilim Kurulu halı sahalara çalım atmasın” ifadelerini kullandı. 

 

 

Kaynak : istanbulgercegi.com

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları