loading
close
SON DAKİKALAR

CHP'nin dijital dergisi Millet, 'Türkiye'nin Kayıp Paraları' dosyasıyla yayında

CHP'nin dijital dergisi Millet, 'Türkiye'nin Kayıp Paraları' dosyasıyla yayında
Tarih: 10.05.2020 - 11:38
Kategori: Siyaset

CHP'nin dijital platformda yayınladığı 'Millet' dergisinin üçüncü sayısı çıktı.

CHP'nin dijital platformda yayınladığı dergisi 'Millet'in üçüncü sayısı çıktı. Türkiye'nin Kayıp Paraları" başlıklı üçüncü sayıda 10 dosya yer alıyor. 

Dergide yer bulan 10 başlık şöyle: 

"- Cumhuriyet demokrasiyle taçlansın diye...
- Arşiv unutmaz: Şimdi anladın mı AKP Genel Başkanı?
- Dosya: Türkiye'nin Kayıp Paraları
- Cumhuriyet yaptı AKP sattı
- Yandaş vakıflara aktarılan paralar
- Bakanlıklar da yandaş vakıfların ‘hizmet’inde
- Vergilerimiz Nerede?
- Pensilvanya yerine Michigan mı?
- Dünyanın tüm demokratları birleşmeli
- CHP Ne Yapacak?"

"Türkiye'nin Kayıp Paraları" dosyasında yer alan bilgiler şöyle:

"Türkiye, son 17 yılda rant ekonomisi ve yandaşçılığın yükseldiği; liyakatin ve emeğin değerinin önemsenmediği bir ülke haline getirilmiştir. İşsizlik ve yoksulluk hızla yükselirken zengin-fakir arasındaki uçurum git gide inanılmaz bir boyuta ulaşmıştır. Bir tarafta açlık ve yoksulluk sebebiyle canına kıyanlar diğer tarafta ise Türkiye’nin kaybolan serveti vardır.Türkiye Cumhuriyeti’nin tarihsel birikimi özelleştirmelerle hiçe sayılmaktadır. İşsizlere dağıtılması için oluşturulan fon işsizlere değil, yandaşa peşkeş çekilmektedir. Deprem vergileri uçup gitmektedir. Vakıflar aracılığıyla adım adım toplanan milyonlar yandaşların cebine aktarılmaktadır. Kısacası Türkiye’de yoksuldan toplanan para yandaşın cebine gitmekte, zengin-fakir arasındaki uçurum büyürken o uçurumdan aşağıya yoksullar bizzat iktidar eliyle ittirilmektedir.

AKP, Cumhuriyet tarihinin en yüksek bütçelerini kullanan, halkı sefalete sürüklerken kendisini ve yandaşlarını inanılmaz bir servete reva gören bir iktidar olarak şimdiden tarihe geçmiştir. Kağıt üstündeki göstermelik vakıflar, doğal afetler için toplanan vergiler, Cumhuriyetin yaptığı bu ülkenin tesisleri, fabrikaları, işsizler için fonda biriken paralar... Tüm bunlar iktidar eliyle uçuruluyor ve yoksulun cebinden alınanlar yandaşın cebine koyuluyor. Bilinmeyen, söylenmeyen, gizlenen daha birçok yüksek miktarın iktidar eliyle kaybedildiği çok açıktır. Türkiye, kaynağı olmayan bir ülke değildir. Ancak bütün kaynakları yandaşa hibe edilen bir ülke haline getirilmiştir. Asgari ücretliye, emekliye, işsize, yoksula kaynak yaratamayanlar kendi ceplerini Cumhuriyetin mirasıyla doldurmaktadırlar. Türkiye’nin üst üste yaşadığı felaketlerin tamamında iktidarın yanlış politikalarının bedeli vardır. Fakat bu bedeli iktidar değil, halk ödemektedir. Yanlışın faturası vatandaşa kesilmekte; vatandaş işsizliğe, yoksulluğa ve geleceksizliğe sürüklenmektedir."

Dergiye ulaşmak için tıklayınız

Kaynak : www.istanbulgercegi.com

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları