loading
close
SON DAKİKALAR

'Cumhuriyet, kimsesizlerin kimsesidir' diyen Kılıçdaroğlu'ndan iktidara 13 maddelik 'koronavirüs tedbir paketi'

'Cumhuriyet, kimsesizlerin kimsesidir' diyen Kılıçdaroğlu'ndan iktidara 13 maddelik 'koronavirüs tedbir paketi'
Tarih: 23.03.2020 - 13:05
Kategori: Siyaset

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, koronavirüs salgınında atılması gereken adımlarla ilgili açıklamalarda bulundu.

Kılıçdaroğlu'nun açıklamaları şöyle:

"Çok önemli bir süreçten geçiyoruz. Ülkemiz tüm dünya gibi covid 19 salgınında amnasız bir mücadele veriyor. Ölen yurttaşlarımıza rahmet, hastalara acil şifalar diliyorum.

Bu salgın bizlere tüm ön yargılarımızdan arınmamız gerektiğini, farklılıklarımızı kenara bırakarak birlikte hareket etmemiz gerektiğini, dayanışmamız gerektiğini göstermiştir. Ancak herkesin kurallara uyması halinde sağlıklı kalınabileceğini göstermiştir. Bu salgın bize tek başına sağlıklı olmamızın bir anlamı olmadığını göstermiştir. Bu salgın bize blimsel aklın yol göstericiliğinde tüm sorunların çözülebileceğini göstermiştir. Bu salgın bize hiç tanımadığımız bir kişinin de sağlığından sorumlu olduğumuzu göstermiştir. Dayanışma güzeldir, güçlendirir. Dayanışma içinde olacağız, yardımlaşacağız ve bu salgını hep birlikte yeneceğiz

İktidara 13 maddelik  önerimiz var. 

1- 5 Şubat 2009'tan beri toplanmayan ekonomik ve sosyal konsye tolanmalı. Konsey toplantısına ilgili tüm taraflar davet edilmeli. TTB, DİSK gibi.

2- Sağlık kuruluşları ve personelin tıbbi ve konaklama ihtiyaçları giderilmeli.

3- KHK ile görevlerine son verilen, hakkında kesin hüküm bulunmayan sağlık elemanları göreve iade edilmeli

4- Askeri hastaneler açılmalı.

5-Merkezi yönetim ve belediyeler eş güdümle çalışmalı. İktidar partisinden olmayan belediyelerin çalışmaları engellenmemeli.

Hazine ve İller Bankasınca belediyelere kesintisiz ödeme yapılmalı. Belediyelerin borçlanma limitleri artırılmalı. Belediyelere ödemeye yapamayan konutlarıngaz, elektrik ve suyu kesilmemeli.

6- Geçici olarak kapatılan iş yerlerinde esnafın kira harcamaları Hazine Bakanlığınca karşılanmalı. Çalışanların ücretleri işsizlik sigortasından karşılanmalı, işçilerin kredi kartı ve banka kredileri 3 ay boyunca faizsiz ertelenmeli.

7- Çiftçilerin borçları faizsiz ertelenmeli.

8- Sayıları 100 bini bulan ücretli öğretmenler ile halk eğitimlerdeki kursiyer öğretmenler ücret alamaz durumda. yasal düzenleme yapılmalı.

9- KOBİ'lerin bankalardan kredi almaları için sicil affı çıkarılmalı.

10- Turizm, eğlence, konaklama gibi sektörlerin banka kredileri yeniden yapılandırılmalı. Konaklama vergisi kaldırılmalı.

11- Bu süreçte yoksullar, işsizler sağlıklarıyla uğraşırken, faturalarını düşünmemeleri için aile yardımı sigortası çıkarılmalı, 2 bin liralık gelir güvencesi sağlanmalı.

12- Sağlık personeline kriz süresince her ay 2 maaş ödeme yapılmalı. Sağlıkt Şiddeti Önleme Yasası çıkarılmalı. 

13-  Kamu özel işbirliği ile yaptırılan yol, tünel, şehir hastaneleri müteahhitlerine verilen garantiler 1 yıl süreyle ertelenmeli. Garanti ücretleri TL'ye çevrilmeli.

Cumhuriyet, kimsesizlerin kimsesidir. Cumhuriyet kimsesizlerin kimsesi olacaksa süreci böyle başlatmalıyız. 13 öneriyi yürütme organının dikkatine sunuyorum.

Bir çağrıyı da işverenlere yapmak isterim: Bu süreçte faaliyetlerine ara veren hiçbir işletme, çalışanlarının iş akdine son vermemelidir.

Aklın ve bilimin ışığında hep birlikte başaracağız. Bundan kimsenin endişesi olmasın."

Kaynak : www.istanbulgercegi.com

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları