loading
close
SON DAKİKALAR

Davutoğlu 8 yıl sonra o görüşmenin detaylarını anlattı: 'Esad'a teminat verdik'

Davutoğlu 8 yıl sonra o görüşmenin detaylarını anlattı: 'Esad'a teminat verdik'
Tarih: 20.05.2020 - 09:14
Kategori: Siyaset

Eski Başbakanlardan ve Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu 2012 yılında Beşar Esad ile yaptığı görüşmenin detaylarını Cüneyt Özdemir'e anlattı.

Eski Başbakanlardan ve Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu 2012 yılında Suriye Devlet Başkanı Beşar Esad ile yaptığı görüşmenin detaylarını gazeteci Cüneyt Özdemir’in YouTube yayında anlattı. 2011 yılında bir çok defa Suriye’ye gittiğini açıklayan Davutoğlu “2011 Ocak ayından Ağustos ayına kadar defaatlerle Suriye’ye gittim. Sekiz ay ben de Sayın Erdoğan da, Sayın Abdullah Gül de hepimiz Beşar Esad’ küçük küçük reform yapmaya ikna etmeye çalıştık. Son görüşmemle ilgili efsanevi şeyler anlatılıyor.” dedi.

“Esad’a teminat verdik”

Esad ile baş başa görüştüğünün anlatan Davutoğlu, “Ağustos 2012’de altı buçuk saat görüştüm. Üç saat baş başa. Tek niyetim vardı, aman bu Mısır’da rejim çöktü, Libya’da çöktü, Tunus’ta çöktü, Suriye’de biz senin yanındayız. Küçük birkaç reform yap. Bu dalgayı bir atlat. Bu halk seni seviyor. Biz senin yanındayız. Bu teminatı verdik” dedi.

“Hiçbir şey gizli değil”

Görüşmenin gizli olmadığını söyleyen Davutoğlu, “Şimdi yorumlar yapıyorlar bazı Suriye istihbaratı ile ilgili gazeteciler de. Şöyle diyorlar ‘Davutoğlu gitti Beşar Esad’a  bir takım şeyler dikte etti.’ Hayır. O altı  saatlik görüşme devlet kayıtlarındadır. Hiç bir şey gizli değil” şeklinde konuştu.

Kaynak : istanbulgercegi.com

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları