loading
close
SON DAKİKALAR

Davutoğlu; Gelecek Partisi 63 il ve 245 ilçede örgütlendi 15 ilçe kongresi yaptı

Davutoğlu; Gelecek Partisi 63 il ve 245 ilçede örgütlendi 15 ilçe kongresi yaptı
Tarih: 04.07.2020 - 20:35
Kategori: Siyaset

Gelecek Partisi Genel Başkanı Prof. Dr. Ahmet Davutoğlu sosyal medya hesabından partisinin teşkilatlanması hakkında açıklama yaptı. Davutoğlu; "Gelecek Partisi 63 il ve 245 ilçede örgütlendi, 15 ilçe kongresi yaptı. Anadolu'nun her köşesinde umudu dalga dalga büyütüyoruz" dedi.

Gelecek Partisi Genel Başkanı Prof. Dr. Ahmet Davutoğlu; "Yeni atanan Iğdır, Mersin, Ordu ve Hatay il başkanlarımızla birlikte 63 il ve 245 ilçe başkanımız görevde. Türkiye genelinde 15. ilçe kongremizi tamamladık. Anadolu'nun her köşesinde umudu dalga dalga büyütüyor." dedi.

Gelecek Partisi 13 Aralık 2019'da kuruluş dilekçesini İçişleri Bakanlığına teslim etmiş ve 19 Aralık'ta yapılan kurucular toplantısında Eski başbakan Ahmet Davutoğlu kurucu başkan olarak seçilmişti.

Gelecek Partisi seçime ne zaman katılabilecek

Siyasi Partiler Kanununa göre partilerin; "Siyasi partilerin seçimlere katılması" başlıklı 36. maddesinde; "Siyasi partilerin seçimlere katılabilmesi için illerin en az yarısında oy verme gününden en az altı ay evvel teşkilat kurmuş ve büyük kongrelerini yapmış olması veya Türkiye Büyük Millet Meclisinde grubu bulunması şarttır.

Kaynak : www.istanbulgercegi.com - Dilfiraz Değerli

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları