loading
close
SON DAKİKALAR

Davutoğlu: Hazine garantili ödemeler bir süre ertelenmeli

Davutoğlu: Hazine garantili ödemeler bir süre ertelenmeli
Tarih: 06.04.2020 - 13:29
Kategori: Siyaset

Gelecek Partisi lideri Davutoğlu, koronavirüs başta olmak üzere gündeme ilişkin değerlendirme ve önerilerini kamuoyuyla paylaştı.

Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu'nun açıklamalarından öne çıkanlar şöyle: 

"Hepimizin aldığımız haberlerle yüreği yanıyor. Böyle bir günde pozitif katkı lazım, yapıcı bir şekilde çözüm önerileri ortaya koymamız lazım. Bu mücadele yürüyecekse sağlık çalışanlarımızla birlikte yürüyecek. Halen koruyucu sağlık malzemesi eksikliği var. Sağlık çalışanlarımızı ve ailelerini koruma altına alalım. Her hastanenin en yakınındaki en lüks oteli sağlık çalışanlarımıza ayıralım.

Özel ve kamu hastaneleri ayrımı kalmamıştır, hepsi pandemi hastanesine dönüştü. Özel hastanelerdeki sağlık çalışanlarımızın özlük haklarına da önem verelim.

Bu tedbirlerin daha önce alınmış olması gerekiyordu. Salgının PİK noktasına ulaşması beklenmemeliydi. Sınırlı sokağa çıkma yasağını haftalar önce savunduk.

Buradan devleti yönetenlere sesleniyorum, bütün bir ekonomiyi kuşatacak sistematik tedbirleri alın, günlük tepkilere göre karar değiştirmeyin.

Maske satmak devletin işi değildir. Eğer maske zaruriyse maske sağlamak devletin vazifesidir. Tepki gelince harekete geçtiler, neden baştan düşünülmez?

2020 bütçesi revize edilmeli. Bütçede harcama önceliği sağlık, gıda tedariği, eğitim ve sosyal yardımlara verilmeli. Kamu harcamalarında israfa son seferberliği başlatılmalı.

Taşıt ve yolcu garantisi verilerek Yap-İşlet-Devret modeliyle gerçekleştirilen köprü, otoyol ve havaalanı yatırımları konusunda acil tedbir alınmalı. Bu yatırımların bu yılki fark ödemeleri ya önümüzdeki yıllara kaydırılmalı ya da devir süreleri uzatılmalı.

Devletin en üst makamdan çıkıp yardım etmesi amaç ve yöntem yönünden yanlıştır. Kan verilmesi gereken bir hastanın kanını almaya kalkarsanız yanlış tedavi yapıyorsunuz demektir.

Yardımları yerel yönetimler, hangi görüşten olursa olsun STK'lar yapmalıdır. Biz de Gelecek Partisi olarak bu seferberliğe katılmaya hazırız.

Bütün bir insanlık sınavdan geçiyor. Eminim bu aziz millet bu sınavı başarıyla atlatacaktır."

 

Kaynak : Vişne Haber Ajansı

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları