loading
close
SON DAKİKALAR

Davutoğlu'ndan 'Mehmet Dişli' iddiası: 'Emekliye sevki söz konusuydu, son gece kanaat değişti'

Davutoğlu'ndan 'Mehmet Dişli' iddiası: 'Emekliye sevki söz konusuydu, son gece kanaat değişti'
Tarih: 22.05.2020 - 09:40
Kategori: Siyaset

Davutoğlu, Mehmet Dişli'nin emekliliğinin 'son gece alınan karar'la değiştiğini öne sürerken, "Bu devlet şeyi ile…" ile diyerek daha fazla detay vermeyeceğini söyledi.

Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu, başbakan olarak başkanı olduğu 2015 Yüksek Askeri Şûrası’nda, 15 Temmuz 2016 darbe girişiminin kilit isimlerinden biri olarak Genelkurmay’da tutuklanan eski Tümgeneral Mehmet Dişli’nin MİT’ten gelen raporlar doğrultusunda emekli edileceğini, ancak kararın son anda uygulanmadığını öne sürdü.

Akit TV’de konuk olduğu programda soruları yanıtlayan Ahmet Davutoğlu, AKP’li Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın cumhurbaşkanı olmasından sonra üstlendiği başbakanlık görevi sırasında, halen tutuklu olan Mehmet Dişli hakkında şunları söyledi:

“2015 YAŞ’ına giderken MİT Müsteşarı titiz bir çalışma ile liste sundu. Bunların tasfiyesini iki kademeli olarak yapalım dedik. O dönem sayın Hulusi Akar ve sayın Cumhurbaşkanımızla bir araya gelerek bunların iki kademeli tasfiyesini öne aldık. Bir grubu şimdi, diğer grubu sonra… Mesela Mehmet Dişli’nin kesinlikle emekliye sevk edilmesi konusunda ben de MİT Müsteşarı da çok ısrarcı olduk. Bunu MİT’ten gelen bir rapor üzerine söyledim. Ve son geceye kadar da Dişli’nin emekliye sevki söz konusuydu. Son gece kanaat değişti. Ama bu kanaat benim sebebimle değişmedi. Bu devlet şeyi ile… Girmek istemem detayına… Ama şu bilinsin ki ben FETÖ’ye karşı tek bir FETÖ mensubu kalmayınca kadar mücadele kararlığı gösterdim.”



 

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları