loading
close
SON DAKİKALAR

Diyarbakır Belediye Başkanlığı görevinden alınan Adnan Selçuk Mızraklı'dan açıklama: Ciddi sonuçları olacak

Diyarbakır Belediye Başkanlığı görevinden alınan Adnan Selçuk Mızraklı'dan açıklama: Ciddi sonuçları olacak
Tarih: 19.08.2019 - 10:02
Kategori: Siyaset

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Eş Başkanı Adnan Selçuk Mızraklı, Mardin Büyükşehir Belediyesi Eş Başkanı Başkanı Ahmet Türk ve Van Büyükşehir Belediyesi Eş Başkanı Bedia Özgökçe Ertan görevden alındı.

Sosyal medyada görevden alındığına ilişkin haberlerin yayılması sonrası BBC Türkçe'ye konuşan Adnan Selçuk Mızraklı, seçmen iradesinin bütün değerlerin üzerinde olduğunu söyledi.

"Burada çok farklı bir niyet var. Bu, Türkiye'deki siyaset ikliminin başka bir yere evriltilmesi, bundan sonraki siyasetin aritmetiğinden tutun ruhuna kadar, Türkiye'deki demokrasi değerlerine kadar, temsili bütün mekanizmalara olan güveni sarsacak bir darbe durumudur" diyen Mızraklı, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Buna sadece görevden alma olarak bakmamak gerek. Orada üç büyük il tarif ediyor. Ama ortaya çıkan durumun gerek parlamento düzeyinde seçilmişler açısından güçlü yansımaları olacak, gerekse de yerellerde seçilmişler açısından ciddi sonuçları olacak.

"Türkiye bundan sonra başka bir Türkiye olarak yoluna devam eder. Artık demokrasi çıtası itibariyle bir kat daha aşağıya düşmüş bir yerden devam eder."

Mızraklı, belediye binasına girişinin polis tarafından engellenmesinin ardından, bir süre bekledikten Diyarbakır Vali Yardımcısı’yla beraber belediye binasına girdi.

Mızraklı Belediye'den çıkarken basına açıklamalarda bulundu:

Mızraklı, "19 Ağustos'ta Türkiye’deki demokrasi değerleri, hukuk rejimi, adalet kavramı, seçmen iradesi gibi temel kavramlar açısından bir kere daha yerle yeksan edildi" dedi.

Görevden uzaklaştırıldığına dair İçişleri Bakanlığı belgesinin kendisine imzalatılmak istendiğini söyleyen Mızraklı, “Belgeye ‘bana bu iradeyi veren halk adına imzalamayı bir onursuzluk addederim’ yazdım. İmza koymadım. Çünkü benim inandığım anayasa ve hukuk değerleri, hepsinin en üstünde olan halk iradesine rağmen bir işlem tesis edilmişti. Bu işlemi hukuk normları dahilinde kabul etmem mümkün değil” diye konuştu.

4 aylık görev süresince yaptıklarını da anlatan Mızraklı, 73 buçuk milyon liralık borcu ödediklerini belirterek şöyle konuştu:

"Hiç kimsenin ısraf etmeyeceği, haram tek bir lokmanın geçmeyeceği bir sistem oluşturmaya çalıştık. Bu arada 73,5 milyon liralık borcu ödedik. Herkese hakkaniyetle yaklaşmaya çalıştık. Temel olarak, politikamız gereği halkçı belediyeciliği hakça ve adil bir şekilde düşünerek planlayarak, toplumun her kesimine, partili, partisiz ayrımı yapmaksızın, her kesimine ulaşmaya çalışan bir yaklaşım içinde olduk. Yaptıklarımız ortadadır, biz bu kentte yaşayan her insanın değerli olduğunu ve bu irade tesis olduktan sonra da bu iradenin halkçı bir yönetim anlayışıyla herkese, toplumun bütün kesimleriyle bir dayanışma, beraberlik içinde bu sürecin gideceğini söyledik."
Hiç kimsenin ısraf etmeyeceği, haram tek bir lokmanın geçmeyeceği bir sistem oluşturmaya çalıştık. Bu arada 73,5 milyon liralık borcu ödedik. Herkese hakkaniyetle yaklaşmaya çalıştık. Temel olarak, politikamız gereği halkçı belediyeciliği hakça ve adil bir şekilde düşünerek planlayarak, toplumun her kesimine, partili, partisiz ayrımı yapmaksızın, her kesimine ulaşmaya çalışan bir yaklaşım içinde olduk. Yaptıklarımız ortadadır, biz bu kentte yaşayan her insanın değerli olduğunu ve bu irade tesis olduktan sonra da bu iradenin halkçı bir yönetim anlayışıyla herkese, toplumun bütün kesimleriyle bir dayanışma, beraberlik içinde bu sürecin gideceğini söyledik."

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları