loading
close
SON DAKİKALAR

DSP ve BBP'den HDP'li başkanların görevden alınmalarına destek

DSP ve BBP'den HDP'li başkanların görevden alınmalarına destek
Tarih: 19.08.2019 - 16:07
Kategori: Siyaset

Diyarbakır, Mardin ve Van büyükşehir belediye başkanlarının görevden alınarak yerlerine valilerin kayyum olarak atanmasına DSP ve BBP'den destek geldi.

DSP Genel Başkanı Önder Aksakal, Twitter hesabından yaptığı açıklamada, "Türkiye’nin birliğine, bütünlüğüne kastedilmesine izin verilemez. Bunlarla her türlü işbirliğine girenleri, bu yapıların lider konumunda bulunanları “gönüllerinde saklayanları” artık Türk milleti açıkça görmektedir" dedi.

Aksakal'ın açıklaması şöyle:

"PKK/KCK terör örgütleriyle ilişkileri açığa çıkartılan üç Büyükşehir Belediye başkanının görevlerinden uzaklaştırılmaları, devletin asli görevini yerine getirme sorumluluğunun bir tezahürüdür. Halkın oylarıyla seçilerek göreve gelenler, Türkiye Cumhuriyeti yasalarının belirlediği çerçevede görevlerini ifa etmekle yükümlüdürler. Başka merkezlerden aldığı talimat ve telkinlerle bu sorumluluklarını unutanlara ve yetkilerini kötüye kullananlara karşı yasal zeminde bir hatırlatma gereklidir, yapılan da bundan ibarettir. Türkiye’nin birliğine, bütünlüğüne kastedilmesine izin verilemez. Bunlarla her türlü işbirliğine girenleri, bu yapıların lider konumunda bulunanları “gönüllerinde saklayanları” artık Türk milleti açıkça görmektedir."

BBP Genel Başkanı Mustafa Destici de "Siyasi bölücülerin partisine mensup belediyelerde hem teröristlerin istihdam edildiği hem de teröre her türlü maddi ve lojistik desteğin de verildiği herkesçe malum olduğu gibi devletçe de tespit edilmiştir" açıklamasında bulunaak görevden almalara destek verdi.

Destici'nin açıklaması şöyle:

"Teröre-terör örgütüne aleni destek veren, terörü meşru görmenin ötesinde örneğin, polisimizi, askerimizi şehit eden teröristlerin cenazelerine katılarak sahip çıkan sözde belediye başkanlarının görevlerinden uzaklaştırılarak yerlerine kayyum atanması uygulaması yerinde olmuştur. Terörün tüm unsurlarına karşı içerde ve dışarda topyekun mücadele etme kararlılığının bir yönü de teröre destek veren kişi ve kurumlarla da mücadele edilmesidir. Üç Büyükşehir belediye başkanının görevden alınmasının bu kapsamda olduğu çok açıktır. Demokrasiye Evet, Teröre Hayır. Siyasi bölücülerin partisine mensup belediyelerde hem teröristlerin istihdam edildiği hem de teröre her türlü maddi ve lojistik desteğin de verildiği herkesçe malum olduğu gibi devletçe de tespit edilmiştir. Hükümet bunu görmezden gelse idi asıl o zama hata yapmış olurdu. Terörle mücadeleyi ve hizmeti önceleyerek;Demokrasiye,Hukuka, Hakka,Vicdana uygun olarak yapılan bu uygulama üzerine kayyum olarak atanan üç Büyükşehir valimize başarılar diler, bölgede yaşayan vatandaşlarımız başta olmak üzere, ülkemiz ve milletimiz için hayırlı olmasını dilerim."

Kaynak : www.istanbulgercegi.com

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları