Birleşmiş Milletler üyesi 10 ülke, BM’ye katılım aidatlarını ödeyemedikleri için 193 üyeli Genel Kurulda oy kullanma hakkını kaybetti.
BMGK, Suriye’ye sınır ötesi yardım sevkiyatının uzatılmasını öngören kararı onayladı.
İran Devrim Muhafızları Komutanı Hacızade uçağın cruise füzesi sanıldığı için, kısa menzilli bir füze tarafından vurulduğunu açıkldı.
Yunanistan açıklarında içinde yaklaşık 50 kişinin bulunduğu öğrenilen göçmen teknesi alabora oldu. En az 12 kişi hayatını kaybetti.
İran dini lideri Ayetullah Ali Hamaney'in Twitter hesabı askıya alındı. Konuyla ilgili Twitter'dan henüz bir açıklama gelmedi
Ukrayna, "İran'dan tam soruşturma ve sorumluların adalet karşısına çıkarılmasını bekliyoruz" açıklamasında bulundu.
Rusya Savunma Bakanlığı, ABD donanması USS Farragut destroyerinin mürettebatını, bilinçli olarak uluslararası deniz güvenliği normlarını ihlal etmekle suçladı.
Irak Başbakanlığı, ülkedeki ABD askerlerinin çekilmesi için Washington yönetiminden bir mekanizma oluşturulmasını talep etti. ABD Dışişleri Bakanlığı ise "Irak'tan çekilmenin" söz konusu olmadığını açıkladı.
Temsilciler Meclisi Başkanı Nancy Pelosi, Başkan Donald Trump hakkında onaylanan azil gerekçelerini Senato’ya göndermek için gelecek hafta gerekli adımların atılacağını açıkladı.
İran, Ukrayna uçağının insan hatasıyla vurulduğunu açıkladı.
Irak Başbakanı Adil Abdülmehdi ABD'den, ülkedeki Amerikan askerlerinin geri çekilmesine yönelik hazırlıkların başlaması amacıyla Bağdat'a bir heyet göndermesini istedi.
Kanada Başbakanı Justin Trudeau, elde edilen kanıtların dün Tahran'da düşen uçağın İran tarafından muhtemelen yanlışlıkla atılan bir füzeyle vurulduğunu gösterdiğini söyledi.
Libya’nın doğusunu kontrol eden General Hafter, Türkiye ve Rusya’nın ortak ateşkes çağrısına ret cevabı verdi. Ulusal Mutabakat Hükümeti çağrıyı kabul etmişti.
ABD Temsilciler Meclisi, Başkan Donald Trump’ın İran’a karşı askeri bir adım atmasına sınırlama getirmeye yönelik bir karar tasarısını onayladı. Tasarı, 194'e karşı 224 oyla kabul edildi.
İran Devrim Muhafızları, Irak’taki ABD üslerine füze saldırısı düzenleyen Tahran'ın ‘yakında daha sert bir intikam’ alacağını duyurdu.
Mısır, İtalya, Fransa, Yunanistan ve Güney Kıbrıs Rum Yönetimi (GKRY) Dışişleri Bakanlarının katılımı ile dün Kahire'de Libya toplantısı gerçekleştirildi.
Kasım Süleymani'nin öldürülmesinin ardından intikam' olarak İran da Irak'taki ABD'ye ait üsleri vurmuştu. Dün basın açıklaması gerçekleştiren Trump İran'a 'iş birliği' teklifinde bulunmuştu. Bu teklife İran'dan yanıt geldi.
Tunus İçişleri Bakanlığı'nın Türkiye'den geldiği belirlenen silahlara el koyduğu belirtildi..
Sussex Dükü Prens Harry ve eşi düşes Meghan Markle İngiltere Kraliyet ailesindeki üst düzey görevlerinden çekildiklerini ve ekonomik olarak Kraliyet ailesinden bağımsızlıklarını kazanmak için çalışmaya başlayacaklarını açıkladı.
ABD, Birleşmiş Milletler'e yolladığı mektupta İran Devrim Muhafızları Komutanı Kasım Süleymani'nin öldürülmesinin meşru müdafaa olduğunu savundu ve Tahran'a 'ön koşulsuz' müzakere çağrısında bulundu.
İran'ın ABD askerlerinin konuşlu olduğu Ayn el Esed üssü ile Erbil üslerine yönelik füze saldırıları üzerine Beyaz Saray'da kameralar karşısına geçen ABD Başkanı Trump, İran'a yeni yaptırımlar getireceklerini ancak konuşmaya açık olduklarını belirtti.