Fransız vatandaşlarının verilen idam cezasına itiraz etmeleri için 30 günleri var. Fransız vatandaşları, Şubat ayında Suriye'den yargılanmak üzere Irak'a gönderilmişti.
Wikipedia'yı yöneten Wikimedia Vakfı tarafından, Türkiye'nin Wikipedia'ya erişim yasağının kaldırılması üzere Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi'ne (AİHM) başvuruda bulunuldu.
ABD Dışişleri Bakanı Mike Pompeo, Çin’in ABD ulusal güvenliğine bir tehdit oluşturduğunu ve bu gerçeğin başkanların, hangi partiden olursa olsun, bu gerçeği görmezden geldiklerini söyledi.
Türkiye tarafından "terör örgütleriyle bağlantısı bulunduğu" gerekçesiyle Ocak ayında sınır dışı edilen Hollandalı gazeteci Ans Boersma'nın Suriye kökenli cihatçı sevgilisinin, Hollanda Gizli Servisi (AIVD) için muhbirlik yaptığı belirtildi.
ABD'de Connecticut polisi, hakkında yedi ayrı tutuklama emri bulunan bir kaçakla Facebook üzerinden "beğeni" anlaşması yaptı.
ABD Temsilciler Meclisi Dışişleri Komisyonu, 10 Mayıs’ta sunulan ve Türkiye’nin Rusya’dan S-400 füze savunma sistemi alması halinde F-35 programından çıkarılması çağrısı yapan karar tasarısını kabul etti.
ABD Dışişleri Bakanlığı, Beşar Esad rejiminin Suriye'nin kuzeybatısında yeni kimyasal saldırılar gerçekleştirdiğini tespit ettiklerini açıkladı.
Gazeteci Deniz Yücel'in, Türkiye'de bir yıl hukuksuz şekilde tutuklu kalması gerekçesiyle açtığı tazminat davasının reddi ile ilgili hüküm bozuldu. Böylece gazetecinin tazminat talebi yeniden incelenecek.
Huawei Yönetim Kurulu Başkanı Ren Zhengfei, salı günü Çin Medya Grubu'na yaptığı açıklamada, Amerika Birleşik Devletleri tarafından Huawei'ye uygulanan ticari kısıtlamaların 90 gün boyunca askıya alınmasının, Huawei için fazla bir anlam ifade etmediğini söyledi.
Amerikan CNBC kanalı, "ABD’nin Türkiye’ye, Rus yapımı S-400 hava savunma sistemi alımından vazgeçerek ABD yapımı Patriot sistemlerinin alımı yönünde karar vermesi için iki haftalık süre verdiğini" iddia etti.
Yunanistan Cumhurbaşkanı Prokopis Pavlopulos, AB'ye Kıbrıs'ın münhasır ekonomik bölgesine Fatih sondaj gemisini gönderen Türkiye'nin hukuksuzluk yapmasına müsaade etmeme çağrısı yaptı.
Çin'in AB Misyonu Başkanı Zhang Ming, ABD'nin siyasi amaçlarla attığı adımların hiçbir ülkenin çıkarına uymadığını belirtti.
ABD, kara listeye alınan Çinli teknoloji devi Huawei’ye uygulanan ticari kısıtlamaların ‘bazılarını’ 90 günlüğüne askıya aldığını açıkladı.
Google, Huawei ile donanım, yazılım ve teknik hizmetler alanında iş yapmayı bıraktı. Reuters'ın iddiasına göre varolan Huawei telefonlarında Google Play, Youtube ve Gmail'e erişim sağlanabilecek ancak bundan sonra piyasaya çıkacak modellerde söz konusu hizmetlerden yararlanılamayacak.
Almanya'da koalisyon hükümetinin büyük ortağı Hristiyan Demokrat Birlik (CDU) partisinin Genel Başkanı Annegret Kramp-Karrenbauer, Avrupa Parlamentosu (AP) seçimleri için verilecek her oyun 'bu özgürlüğe sahip olmayan Türkiye’deki muhalefet için de verilmiş' sayılacağını öne sürdü.
Mısır'da Giza Piramitleri'nin bulunduğu bölgede patlama meydana geldi. Bir turist otobüsünün hedef alındığı belirtilen patlamada en az 16 kişi yaralandı
Suriye ordusunun, militanların saldırılara devam etmesine karşın İdlib’de ateş açmayı tek taraflı olarak durdurma kararı aldığı belirtildi.
İran Devrim Muhafızları Genel Komutanı General Hüseyin Selami, bölgede ABD’ye büyük bir yenilgi tattıracaklarını ifade ederek, “Savaş peşinde değiliz ama savaştan da korkmuyoruz” dedi.
ABD Başkanı Donald Trump'ın Tahran yönetimin yakında ABD ile konuşmak isteyeceğine yönelik ifadelerini değerlendiren İran Cumhurbaşkanı Hasan Ruhani, "Böylesi bir müzakereyi kabul edemeyiz" dedi.
Katolik Kilisesi ve Vatikan şehri devleti lideri Papa Francesco, gazetecilere hitaben yaptığı konuşmada basın özgürlüğünün önemine vurgu yaptı ve "Diktatörlüklerin attığı ilk adımlardan biri basın özgürlüğünü ortadan kaldırmaktır" dedi.
İsrail'deki Eurovision Şarkı Yarışması'nda sahne alan dünyaca ünlü şarkıcı Madonna'nın dansçılarından birisi üzerinde Filistin bayrağı bulunan kostümle sahneye çıktı. İzlanda'yı temsil eden Hatari grubu üyeleri de Filistin bayraklı atkı açarak zafer işareti yaptı