Almanya İçişleri Bakanı Horst Seehofer, ‘Almanyalı Osmanlılar’ (Osmanen Germania) çetesinin tüm faaliyetlerine yasak getirildiğini açıkladı.
İngiltere'de Brexit sürecindeki sancılı dönem devam ediyor. Bugün çıkış müzakerelerini yürütmekle sorumlu bakanın istifasının ardından, Dışişleri Bakanı Boris Johnson da istifa etti.
İsrail askeri mahkemesi, 11 Haziran'da Tel Aviv'deki Ben Gurion Havalimanı'nda gözaltına alınan Türkiye vatandaşı Ebru Özkan ile ilgili iddianameyi hazırladı. Özkan'a 'terör örgütüne para yardımı yapmak' da dahil bir dizi suçlama yöneltildi.
Japonya'nın batısı ile orta kesimini etkisi altına alan şiddetli yağışların yol açtığı sel ve toprak kaymalarında ölenlerin sayısı 100'e çıktı.
Tayland'da mağarada mahsur kalan 12 çocuk ve antrenörlerini kurtarmak için başlatılan operasyon kapsamında, toplamda 6 çocuğun kurtarıldığı öğrenildi.
Suriye'nin resmi ajansı SANA, Halep'teki 55 kabilenin bir araya geldiği bir zirve gerçekleştiğini ve bu zirvede Türkiye, Suriye ve ABD karşıtı bir bildiriye imza atıldığı aktarıldı.
Suudi Arabistan, Filistin Ulusal Yönetimi ve Ürdün'ün İsrail'e Türkiye'yi şikayet etmesinin ardından İsrail basını, Tel-Aviv yönetiminin TİKA'nın faaliyetlerini durdurmak için operasyona hazırlandığını iddia etti.
IŞİD militanlarının yargılanması için uluslararası bir özel mahkeme kurulması konusunda ilk adım Hollanda'nın Lahey kentinde atıldı.
Filipinler Devlet Başkanı Rodrigo Duterte'nin, Hristiyanlık inancının temel bazı doktrinlerini sorgulayan yorumları ülkede tartışmalara neden oldu.
Japonya'nın bazı bölgelerini vurmaya devam eden yağmur sebebiyle 1,6 milyondan fazla insandan evlerini terk etmeleri istendi.
Rusya Başbakanı Dmitriy Medvedev'in Devlet Başkanı Vladimir Putin'in talimatıyla Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın 9 Temmuz'da yapılacak yemin törenine katılacağı açıklandı.
Suriye muhalefeti, Dera'da ateşkes sağlanması konusunda Rus temsilcilerle anlaşmaya varıldığını açıkladı.
Katıldığı bir televizyon programında olağanüstü kurultay tartışmaları ile ilgili konuşan CHP İzmir Milletvekili Kamil Okyay Sındır "Partinin tek hedefi yerel seçimler. Kurultay talebinin çok gereksiz ve yersiz olduğunu düşünüyorum” dedi.
Geçen yıl Pakistan Yüksek Mahkemesi'nin hakkındaki yolsuzluk soruşturması gerekçesiyle başbakanlıktan azledip ömür boyu siyaset yasağı getirdiği Navaz Şerif, gıyabında görülen yolsuzluk davasında 10 yıl hapis cezasına çarptırıldı.
Nijerya'da kendisini geleneksel şifacı ilan eden Chinaka Adoezuwe, müşterilerinden birine yaptığı ve "kurşun geçirmez" olduğunu söylediği muskayı test ederken açılan ateşle hayatını kaybetti.
İran Devrim Muhafızları Komutanı Tümgeneral Muhammed Ali Caferi, İran petrolünün ihracatını engellemeye çalışan ABD'yi, dünya petrol nakliyatının yapıladığı en önemli güzergâh olan Hürmüz Boğazı'nı kapatmakla tehdit etti.
ABD yönetimi, Çin'den ithal edilen 34 milyar dolar değerindeki 800'den fazla ürüne yüzde 25 ek gümrük vergisi uygulamaya resmen başladı.
Sığınmacı krizi sırasında 'İnsanlık 101' dersinden geçemeyen Avrupa Birliği'nde Almanya ile Macaristan'ın başbakanları ortak basın toplantısında 'insanlık nedir' tartışmasına tutuştu.
Çin Ticaret Bakanlığı, ABD'nin "gümrük sopasını kullanarak her yerde ticari zorbalıkta bulunmasının" çağın eğilimine uymadığını açıkladı.
Trump toplantı sona ermek üzereyken danışmanlarına dönerek “Hızla dağılan bir Venezuela bölgesel güvenliği tehdit ederken, neden ABD bu sorunlu ülkeyi işgal etmesin?” diye sordu.
Suriye'nin kuzeyindeki Menbiç'te Türkiye karşıtı yürüyüş esnasında patlama meydana geldi, patlama sonucu ölü ve yaralıların olduğu aktarıldı.