Çin, ABD'nin kısa süre önce açıkladığı, Çin ürünlerine ek vergi uygulama kararının iki ülke arasında Washington'da varılan anlaşmaya aykırı olduğu, bunun sonucu olarak ABD'nin devlet itibarının zarar gördüğü görüşünü açıkladı.
ABD Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Heather Nauert, "Suriye dahil olmak üzere ortak kaygılarımızın olduğu konularda Türkiye ile görüşmeler devam ediyor" dedi.
CHP Cumhurbaşkanı Adayı Muharrem İnce’nin Gümülcine’de yapacağı mitinge, Yunanistan’ın ana muhalefet partisi, Yeni Demokrasi karşı çıktı. Yeni Demokrasi’nin önde gelen isimlerinden Yorgos Koumoutsakos, İnce’nin mitinginin yasaklanmasını istedi.
"Yeni Çağ'daki Çin: Xiong'an-İnsanlığın Gelişimini Keşfeden Geleceğin Şehri" konulu küresel tanıtım etkinliği dün Çin Dışişleri Bakanlığı'nda düzenlendi.
Almanya Başbakan'ı Merkel Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı Berlin'e davet etti
Güney Afrikalı Fredie Blom, yakında Guinness Rekorlar Kitabı'na yaşayan "en yaşlı kişi" olarak girebilir.
Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ı 'Diktatör' başlığı ile son sayısının kapağına taşıyan Fransız Le Point isimli derginin tehdit aldığını açıklamasının ardından bir mesaj paylaştı.
Suriye ordusu, Türkiye'nin Lazkiye'den çekilmesi için uyarıda bulunarak, bölgedeki cihatçıları hedef aldı.
Irak'ta IŞİD üyesi oldukları gerekçesiyle mart ayında idam cezasına çarptırılan Türkiye vatandaşı 4 kadın idam edildi.
ABD'nin Louisiana eyalet Valisi Edwards, İsrail'i boykot eden şirketlere, kamu ihalelerinden iş verilmesini yasaklayan kararnameyi imzaladı
İtalya’da aşırı sağcı Lig partisi ve 5 Yıldız Hareketi (M5S) arasında kurulacak yeni hükümetin başbakan adayı Giuseppe Conte, Cumhurbaşkanı Sergio Mattarella’nın kabinede Ekonomi Bakanlığı için düşünülen ekonomist Paolo Savona’yı veto etmesinin ardından hükümeti kurma görevinden vazgeçti.
Rusya Savunma Bakanlığı, militanların Suriye'nin Deyr ez Zor kentine düzenlediği saldırı sonucunda 4 Rus askeri danışmanın öldüğünü, 3'ünün de yaralandığını duyurdu.
ABD Senatosu'nun Türkiye'nin üretim ortağı olduğu F-35'e ambargo koymak istemesinin savunmadaki denklemi değiştirebileceği belirtildi. Ankara'nın haziranda teslimatını beklediği uçak üzerindeki hakkından vazgeçmeyeceği ancak Rus yapımı SU-57 ile ilgili seçeneğin tartışılmaya başlandığı bildirildi.
AGİT'in ardından Avrupa Konseyi Parlamenter Meclisi de (AKPM) 24 Haziran seçimlerini takip etmek için gözlemci göndereceğini açıkladı.
İsrail savaş uçakları Hamas'a bağlı iki askeri bölgeyi bombaladı
Rusya ile savunma konusunda işbirliği yapılması, başlı başına CAATSA diye anılan bir yasanın yaptırımı kapsamında. Türkiye’nin adı S-400’lerin teslimatı gerçekleştiği anda tasarıya eklenecek.
Kredi derecelendirme kuruluşundan bir haftada ikinci kez liradaki zayıflığın ülkenin notunu etkileyeceği uyarısı gelirken, IMF de Merkez Bankası bağımsız olmalı dedi.
ABD'deki İran yaptırımları davasında suçlu bulunan ve 32 ay hapis cezası alan eski Halk Bankası Genel Müdür Yardımcısı Mehmet Hakan Atilla, suçlu bulunma kararına itiraz ederek temyize başvurdu.
Almanya, Halkların Demokrasi Partisi'nin bugün (26 Mayıs) Köln'de düzenleyeceği mitinge izin verdi. Almanya'nın kararına tepki gösteren AKP İstanbul Milletvekili Mustafa Yeneroğlu, "Türkiye’nin milli güvenliğini tehdit eden herkese her eylem serbest, tek engellenen AK Parti" dedi.
Ramazan ayında dünya üzerinde oruç ibadetinin en uzun sürdüğü ülke olan İzlanda'da yaklaşık 1000 kadar Müslüman yaşıyor.
Almanya’da muhalefetteki aşırı sağcı AfD (Almanya İçin Alternatif) milletvekili Martin Sichert Ramazan boyunca oruç tutan Müslüman doktorların, hemşirelerin, pilotların, otobüs ve tren sürücülerinin çalışmalarının yasaklanmasını istedi.