İnigiliz Financal Times'da bir haberde Rakka savaşı ile ilgili 'Savaşın gidişatı bizi son aşamaya yönlendirebilir. Rakka opersyonu başladığında, Türkiye zor durumda kalacak.' ifadeleri yer aldı.
Çin Dışişleri Bakanı Wang Yi, Çin'in uluslararası istikrarın çapası ve küresel büyümenin motoru olmayı sürdüreceğini söyledi.
Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü Kalın, "Türkiye ile derin görüş ayrılıklarımız var" diyen Almanya Başbakanı Merkel'e yanıt verdi. Kalın, Almanya'yı terör örgütünün ülkedeki faaliyetlerine izin vermekle suçladı.
The Independent gazetesi muhabiri Patrick Cockburn, Türkiye’nin Suriye’de El Bab’dan sonra hedef belirlediği Münbiç’e saldırmasının ''epey zor olacağını'' yazdı.
New York Times, 'Bay Erdoğan'ın ağzı açık bırakan ikiyüzlülüğü' başlıklı bir yazıyla Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'ı eleştirdi. Yazıda, Erdoğan'ın Türkiye'de yaptıklarının ardından Almanya'ya yönelttiği suçlama hedef alındı.
Diplomat bazı Türk vatandaşlarının İsviçre’ye iltica talebinde bulunduğu ortaya çıktı. İltica talebinde bulunanlar arasında, 15 Temmuz’da Türkiye’nin Bern Büyükelçiliğinde Büyükelçi Vekili görevi yapan Volkan Karagöz’ün de olduğu iddia edildi.
Türkiye, Bulgaristan’a ülkedeki siyasi azınlıkların haklarını kısıtlama amacı taşıyan uygulamalardan vazgeçme çağrısında bulundu.
Alman Die Zeit gazetesi muhabiri Sebastian Kempkens, Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu’nun Hamburg’da konuşma yaptığı sırada toplanan kalabalığın saldırısına uğradığını öne sürdü.
ABD'nin Rakka operasyonu için asker sevkıyatına başladığı iddia edildi.
ABD Dışişleri Bakanlığı Geçici Sözcüsü Mark Toner: PKK ve YPG arasında bağlantı olduğu yönündeki görüşe saygıyla karşı çıkıyoruz.
Reuters haber ajansına konuşan ABD'li ve Iraklı yetkililer, IŞİD lideri Ebubekir el Bağdadi'nin çatışmaların yoğunlaştığı Musul'u terk ettiğini öne sürdü.
Türkiye'nin Suriye'de Menbiç ve Tel Abyad'a yönelik operasyon isteğini değerlendiren Demokratik Birlik Partisi (PYD) yetkilisi Ewwas Eli, Ankara'nın eylemleriyle Suriye'yi yıkmak istediğini iddia etti. Eli, 'Suriye'yi yıkmak isteyen Şam'a gitsin' dedi.
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Almanya'da referandum etkinliklerine izin verilmemesini ‘Nazi uygulaması'na benzetmesinin ardından, AB Komisyonu Başkanı Juncker 'Nazi benzetmesini' küstahlık olarak niteledi.
Macaristan Parlamentosu, ülkeye giren sığınmacıların doğrudan gözaltına alınmalarına yönelik bir yasayı onayladı.
Kabil'de askeri hastaneye bombalı ve silahlı saldırı gerçekleşti. Doktor kılığındaki saldırganlar önce hastaneye bomba attı ardından da ateş açtı.
İsrail'den Türkiye ile yaşanan 6 yıllık gerilimli dönem için ''Biz de hata yaptık'' açıklaması geldi.
Alman Die Welt gazetesi, tutuklu bulunan muhabirleri Deniz Yücel’in serbest bırakılması için Cumhurbaşkanı Erdoğan’a açık mektup yazdı.
Çin Dışişleri Bakanlığı "THAAD"'ın KC'ye ulaşması ile ilgili olarak, Çin'in kendi güvenliğini ve çıkarlarını savunmak için gereken bütün tedbirleri alacağını açıkladı.
WikiLeaks'in yayımladığı gizli belgelere göre, CIA’nın küresel hack’leme programı, Apple iPhone, Android telefonlar, Microsoft Windows bilgisayar yazılım sisteminin yanı sıra Samsung TV’lere de giriyor ve bunları mikrofon olarak kullanabiliyor.
ABD'nin Mississippi eyaletine bağlı Biloxi kentinde bir trenin yolcu otobüsüne çarpması sonucu, ilk belirlemelere göre en az 3 kişi öldü, çok sayıda kişi de yaralandı.