Yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgını nedeniyle alınan tedbirler kapsamında okullardaki tüm sosyal etkinlikler, Milli Eğitim Bakanlığınca (MEB) iptal edildi.
Din Öğretimi Genel Müdürlüğü, bütçesini yüzde 40 aşarak 9,3 milyar TL harcadı. MEB’in faaliyet raporunda, güvenlik sorunundan eğitimi terk eden çocuk sayısının yüksekliğine pek çok konuda itiraf niteliğinde tespitlere yer verildi.
Kamuoyunda ‘devlet bursu’ olarak bilinen YLSY Bursu’ndan yararlanmak isteyen öğrencilerin gireceği sözlü sınavın sonuca etkisi, yüzde 40 ile yazılı sınav düzeyine çıkarıldı.
Tezsiz yüksek lisans mezunlarının da öğretim görevlisi olabilmesine imkân tanıyan mahkeme kararına yapılan itiraz kabul edildi. Öğretim görevlisi atamalarına 'tezli yüksek lisans' şartı getirildi.
MEB, Siverek Öğrenci Derneği’nin ortaokullarda, ‘kültür yarışması’ düzenlemesine izin verdi. Öğrenciler, IŞİD’in Musul işgalini ‘Sünni devrim’ olarak nitelendiren Yusuf el-Karadavi’nin kitabından sorumlu tutuldu
2020 Yatırım Programı’ndan yine imam hatipler çıktı. Anadolu ve fen lisesi inşaatları için 483 milyon TL ödenek koyan Milli Eğitim Bakanlığı, imam hatip ve meslek lisesi inşaatları için ise 1 milyar 105 milyon TL kaynak ayırdı.
AKP tarafından kaldırılan sınıf tekrarı uygulaması yeniden geliyor. Eğitimciler kararı olumlu karşılasalar da bu uygulamanın geri gelmesinin başarısızlığın itirafı olduğunu söyledi.
Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, sınıfta kalınmadığı için eğitimde önemli ölçüde seviye düşüklüğü olduğunu söyleyerek, "2020-2021 öğretim yılından itibaren ortaokul ve liselere yeniden sınıf tekrarı gelecek" dedi.
MEB öğrenci ve velilerin gelecek yıl için imam hatip tercihlerini öğrenmek amacıyla çalışmalara başladı. Boş kalan imam hatip kontenjanlarının önceden tespiti için okul okul çalışma yapan bakanlık, çocuklara evlerine en yakın imam hatipleri işaret ederek “seçmeli ders dilekçesi” ile yokladı.
İstanbul’daki okullarda İdlib için yardım kampanyası düzenlenirken, Ensar Vakfı’nın düzenleyeceği bilgi yarışması kapsamında öğrencilere ’40 Derste Ahlak’ kitabı dağıtıldı
Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, 20 bin ek öğretmen ataması yapılacağını açıkladı.
Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, çocuklar arasında yeni bir oyun yayıldığını belirterek, okullara uyarı yaptıklarını ifade etti.
Hükümetin “gözdesi” Kartal İmam Hatip Lisesi’nde “Meclisi Mebusan” komitesi kurulacak. Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) izniyle düzenlenecek etkinlikler için diller “İngilizce, Arapça ve Osmanlı Türkçesi” olarak belirlenirken konferans listesinde Türkçe oturum yer almadı.
Tepkiler üzerinde 2018 yılında müfredattan çıkarılan cihat kavramı, öğrencilerin karşısına bu kez Din Öğretimi Genel Müdürlüğü’nün projesi ile çıktı.
Anadolu Üniversitesi Açıköğretim Fakültesi'nde (AÖF) kayıt yenileme işlemleri başladı.
Milli Eğitim Bakanlığı, Eğitim Takviminde geçen evrimsel ifadeleri, geri bildirim sonrasında çıkardı.
Diyanet’in imam hatip okullarının yöneticileri üzerinde etkili olmasının önünü açan MEB, dini derneklerin de “Türkiye İlahiyat Tedrisatına Yardım Eden Dernekler Federasyonu” çatısı altında okullara girmesine olanak sağladı.
MEB’in “milli ve manevi değerlerimize uygun bir ahlak anlayışı”nın oluşturulmasını amaçladığı kongredeki isimler AKP ve Saray çevresinden. Kurullarda ilahiyatçılar öne çıkarken bilim kurulunda kadınların oranı yüzde 10.
Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) Talim ve Terbiye Kurulu, eğitim sistemindeki bütün ahlak yapısını yeniden şekillendirmek amacıyla “Eğitim ve Ahlak Kongresi” düzenleme kararı aldı.
Server Vakfı, küçük yaştaki çocukları hedef almaya devam ediyor. Vakfın bilgi yarışması için hazırladığı kitapta, tesettür övüldü. Kitapta yemeğin sağ elle yenmesi tavsiye edilirken “Çünkü şeytan sol eliyle yer” denildi.
Milli Eğitim Bakanlığı şu anda taşımalı eğitimdeki öğrencileri kapsayan ücretsiz okul yemeğini yurt genelinde 18.5 milyon öğrenciye vermeye hazırlanıyor.